Reklama

Reklama

Od dvanácti do tří

  • USA From Noon Till Three (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tuto westernovou komedii napsal a režíroval Frank D. Gilroy, který v ní obsadil Charlese Bronsona do role Grahama Dorseyho, pistolníka na útěku před zákonem, který prožije tříhodinové milostné dobrodružství s osamělou Amandou (Jill Ireland). Když je Dorsey prohlášen za mrtvého, Amanda obratně využije jejich známosti a vybuduje o údajně zemřelém psanci celou legendu. Z Dorseyho se brzy stane ikona, opěvovaná v písních, povídačkách a laciných románech. Představte si ale Amandinu rozmrzelost, když se její hrdina objeví živý, zdravý a hlavně hodně naštvaný tím, že je proti své vůli součástí jejího soukromého podnikání. A Dorseymu nakonec nezbude ani jeho vlastní identita. Díky zesměšňování násilí ve prospěch vykreslení postav a spoustě černého humoru nebyl snímek Od dvanácti do tří ve své době kasovním trhákem, ovšem současný divák si na něm jednoznačně pochutná jako na zábavné, avšak nedoceněné lahůdce. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno, co jsem to viděl, ale pokud se pamatuju, název symbolizuje délku milostného vztahu mezi osamělou ženou a záhadným pistolníkem, který později vstoupil do legend. Žena na jeho památku dokonce vybudovala malé muzeum. A on se po letech zase vrátil ... Docela se mi to líbilo, netypická komediální romance z divokého Západu se nevidí každý den. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film zcela přesně a reálně ukazuje chování žen k mužům. Zatímco policajtům stačí k identifikaci občanský průkaz, letištní kontrole pas a revizorům dokonce jen lístek, tak ženám musíme k identifikaci ukazovat svůj penis, přesně jako tady Charles Bronson Jill Ireland. Konečně film, který se nebojí ukázat ženy takové jaké skutečně jsou. Jako bytosti myslící bez ustání pouze na sex, zatímco nám chudákům chlapům jde o čistotu srdce a o lásku. Díky tomu často podléháme krásně znějícím slovům a slibům žen, kterým jde ve skutečnosti, ale jen o jedno! Jak nás dostat do postele. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tuctový lupič Bronson se cestou k vyloupení banky odpojí od své bandy a získaný volný čas využije ke svedení mladé vdovy (pomůže si přitom trikem z Někdo to rád horké - jsem impotentní, zkuste mě vyléčit madam). Poté je omylem pokládán za zastřeleného, ve skutečnosti ale bručí v base místo šlendriánského zubaře a studuje bankovnictví. Vdovička se o svůj zážitek podělí se spisovatelem (který jel v pravou chvíli náhodou kolem) a příběh se šíří po celém světě (třikrát sláva Japoncům). Pak se ale Bronson vrací z lochu... Jistě by se z toho dala vytřískat skvělá komedie, výsledek je ale spíš průměr. Vtipných momentů a hlášek je tu celkem poskrovnu, navíc tomu chybí větší švih. Nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale v tomhle případě by myslím prospělo více crazykomediálních prvků. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Když člověk pročítá některé komentáře, neubrání se smutku podobně jako Amanda v tomto filmu. Bohužel občas film, který se vymyká žánru a netváří se tak docela tím, čím je, není doceněn a někdy ani pochopen. Tenhle film si dělá legraci z romantických kýčů, červené knihovny a hlavně z lidí, kteří snadno těmto svodům podléhají. Kýče jsou velmi oblíbené a proto každý rok slaví velké divácké úspěchy např. Pretty woman. S tebou mě baví svět je rafinovanější kýč. Film Čest rodiny Prizziů také nebyla snadno čitelná parodie stejně jako tento "western". ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Bankovní lupič má předtuchu brutální smrti celé bandy (že by inspirace pro Nezvratný osud?) a tak se před akcí zdekuje ke krásné vdově a prožijí vášnivý, tříhodinový románek. Načinčané kulisy, róby, velké city... harlekýnka jak když vyšije, na hony vzdálená mé představě westernu, ovšem poměrně svižná a vtipná. Kupodivu Bronson se v podobném žánru neztratil a Irelandová je aspoň krásná. Absurdní humor by mi nevadil, ale na konci je té absurdity už trošku moc... no a za ten špatný konec by si režisér/scénárista/spisovatel zasloužil nakopnout někam. Nemají podobné romanťárny tak náhodou končit happy endem? 3*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městě Thousand Oaks. Jedná se o druhé největší město v okrese Ventura v Kalifornii. Dále se natáčelo ve Warner Brothers Burbank Studios. (noelcoward73)

Reklama

Reklama