Reklama

Reklama

Rivalové pod rudým sluncem

  • Česko Rudé slunce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů... Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se poměrně daří naroubovat samurajský film na western. Duo Bronson a Toshiro Mifune ani nepůsobí až zase tak moc křečovitě, jak by člověk čekal. Film je příjemně povrchně zábavný. Má výtečnou výpravu a tak se na něj dobře dívá. Herci určitě již odvedli lepší výkony v jiných filmech a zde tak prostě jenom standartně jsou. Jen Ursula Andress (nebu undress?) je zde asi spíš na ozdobu. Její naivní herecký projev se od Dr. No nijak nezměnil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Luxusní herecké obsazení v netradiční westernové putovačce. Cesta za císařovým mečem/ukradeným zlatem dělá z Mifuneho a Bronsona nedobrovolné parťáky v honbě za slizounským padouchem s tváří Alaina Delona a pozornému divákovi hned docvakne odkud opisovali tvůrci Tenkrát na východě. Humor je zde pravda cyničtější, ale hlášky jsou o to lepší. Pro někoho, kdo hrál Red Dead Redemption II je to jako návrat do starých pohodlných bot. Když budu dělat večeři já, budeš o hladu a budeš bita. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Povedený western, kde jsou dostatečně zajímavé postavy na to, abyste s nimi udrželi svou pozornost. Charles Bronson je ten správný chlap, s kterým chcete projít pustinami, ale teprve s Toshirem Mifunem dostává ještě další náboj. Alain Delon vystřihnul pohodového grázla a ženské představitelky jsou prostě nádherné. Jednoduché, ale nikoli špatné. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak som sa dozvedel, že moje obľúbené Vtedy na východe je vlastne drzá kópia tejto klasiky, akurát katanou švihajúceho Mifuneho nahradil kungfujúci Jackie a hláškujúceho Bronsona hláškujúci Wilson. To sú mi veci. Krvavé slnko je solídne natočená, výborne zahraná (Bronson a Mifune sú skvelá dvojica a Delon je prekvapivo hnusný záporák) a obstojne odsýpajúca divokozápadná road-movie. Celý film som koketoval dokonca až s 5 hviezdičkami, ale zážitok mi pokazili tí fakt stupídni "parochňoví" Indiáni v závere. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

tento film jsem viděl jako děcko vládnoucí smrtonosnou kapslíkovkou, v pravé poledne vždy usedající k televizi a sledující westerny - a už tenkrát jsem z něj byl šíleně nadšenej. Musím říct, že i na úsvitu zodpovědnosti přijaté se studiem na vysoké škole se toho moc nezměnilo (snad kromě toho, že má oblíbená pistole už nějaký ten pátek leží na půdě - ale její čas ještě přijde!) a snímek na mě zapůsobil neměnnou silou - výborná ústřední dvojice (mezi kterou krásně jiskří ona parťácká rivalita), slizounský padouch Gauche v podání Alaina Delona (je to levák a ještě ke všemu protivnej francouz!) a jako třešnička na dortu, blonďatá bohyně z dob již dávno minulých, Ursula Andress. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Japonský velvyslanec zmiňuje císaře jménem Mikado. Toto slovo ale v japonštině existovalo až od roku 1880, zatímco děj filmu je zasazen do doby o deset let dřívější. (Hans.)

Reklama

Reklama