Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou našel mladý Tom (R. Mihok) doma píšťalku a s chutí si na ni zahrál. A tak nedokázal pochopit, proč mu ji pak matka (M. Steinmasslová) v hněvu sebrala a zahodila. Tom ovšem nevěděl, že píšťalka byla to jediné, co matce zbylo po jeho otci, bohu Cernunovi (B. Rösner), který ji opustil. Roztrpčený Tom opouští domov, a tak začíná sled jeho dobrodružství, na jehož konci nejenom zachrání zemi před nájezdem dánských vojsk a získá ruku své lásky, princezny Olwen (Š. Ullrichová), ale najde i svého otce. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Nach 

všechny recenze uživatele

Proti této pohádkové TV inscenaci fakt nic nemám. Ano, jde vidět, že jde o televizní film s omezenými prostředky. Ovšem má krásnou hudbu, poutavý příběh v němž zlo není zase až tak mocné. A kupodivu zajímavé herecké výkony vedené kvalitní režií. Za mě tedy rozhodně palec nahoru. 65% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

další pohádka u které se objevují negativní komentáře o tom že dříve byly lepší atp. Uvědomte si že se jedná o pohádku! Když jsem se jako malý na tuto pohádku díval, vůbec mi nevadila "papundeklová" jeskyně. Tato pohádka má příběh, napětí, odkazy na staré mýty.... Ještě si rýpnu k těm haničům pohádek po roce 89, před tím se ty "legendární" pohádky také točily jednou za deset let!. Dodatek: prostě má oblíbená pohádka (o=´ ()

Reklama

Morsie 

všechny recenze uživatele

Což o to, obyčejná průměrná pohádka - viděla jsem jich plno daleko horších. Ale co mě naprosto odbouralo, je hlavní hrdina Tom! Nikdy jsem totiž netušila, že Radek z kapely Jaksi Taksi kdysi hrál v pohádce :D Už jen proto musím pohádku hodnotit tak, jak ji hodnotím. Bylo vtipné koukat se na punkera v pohádce. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

No znám horší pohádky, námět pohádky je jalový, irský obal zajímavý na to že Hra o trůnu, ještě neexistovala, lítá tam v kozí kůži a hraje si na tříokého havrana. Ale i Dušan Klain s toho víc nevycucal. Nebýt Rösnera byla by to fraška, ten vocas v té kozlí kůži je hrozný dřevo. A scénář je o ničem. Jediný klad je že se Klein pokouší o irskou krajinu i počasí. Věřím že kdyby Klein měl scénář od HBO i finance tak by závěrečnou ságu Game od thrones natočil lépe. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Já jen čekám, kdy konečně vystoupí česká televize ze stínu a naváže na pohádkovou tradici z předrevoluční doby. Sem zvědav, jak to dopadne, když chybí chechtáky, výrazné herecké postavy, výstižný a přímočarý scénář a režisér pohádkář. Už teď je mi šoufl, co zase za hrůzu pustí ČT1 na vánoce večer v osm. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • V roli Toma se představil Radoslav Mihok - zpěvák skupiny Jaksi Taksi. (prasklinka)

Reklama

Reklama