Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem soudě dle hodnocení čekal mizerně natočenou kravinu, ale dostal docela atmosférický thriller. Zejména v první polovině skoro až dobrodružný survival na moři, což je žánr, pro který mám určitou slabost. Ve výsledku je to ale spíš thriller s nevyužitým potenciálem. Na úvod docela drsný gore, pak se to hodně dlouho ale zajímavě a atmosféricky rozjíždí a nakonec to vyústí v poměrně rychlý, skoro až pohádkový konec, který se u hororů dneska moc nevidí. Solidní béčko, které nenudí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Murphy je kapitán remorkéra Artic Warrior. Spolu so svojou posádkou sa živia tým, že na voľnom mori hľadajú staré, opustené lode. Jedného večera dostanú typ na slušný úlovok. V Beringovom mori objavia štyridsať rokov nezvestný taliansky, zaoceánsky parník. Je to obrovská, luxusná loď, ktorá sa stratila v roku 1962. Zdá sa, že im vynesie pekný balík peňazí. Lenže namiesto bohatstva im táto ich výprava prinesie hrôzu, des, strach a smrť. Vstúpili totiž na "Loď duchov". *** ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Žádná špička, ale koukat se na to dalo. Některé morbidní scény byly opravdu pošušňáníčko a ponurá atmosféra dokreslovala některé dějové nedostatky. Celkově bych to hodnotil jako takový oddychový horror pro masy, ve kterém není radno hledat originalitu a složitější děj. Prostě brutální boj o přežití. Každopádně si myslím, že zdejší hodnocení je až příliš kruté. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně jednuduše odhadnutelný snímek se silně béčkovým nádechem. Atmosféra není zas tak úžasná a celým filmem se hrne nelogika. Béčkové rozpadnutí, přehypovaný závěr a nutnost vysvětlovat dopodrobna unudí. Jediné co se mi líbilo byla hudba (a to hlavně při závěrečném "A takhle to bylo ...."). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ten nápad s náhodně objeveným opuštěným parníkem byl super. Když průzkumný team vylezl na palubu a začal prohledávat opuštěný zrezivělý vrak kajutu po kajutě, sekci po sekci ani jsem nedýchal. Pak začly lekačky u nichž jsem si řekl, áach jó, už se to przní... Pak to šlo od šesti k pěti a závěr to dorazil.... Škoda. Námět nebyl otřepaný a loď byla perfektní. * * ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu je zmínka o lodi Mary Celeste. Tato zmínka je pravdivá. Loď Mary Celeste opravdu plula bez posádky za okolností, které dosud nejsou uspokojivě vysvětleny. (Nathaniell)
  • Vytvoření zaoceánské lodi Antonia Graza bylo inspirováno italskou výletní lodi Andrea Doria, kterou v roce 1956 potkal tragický osud v podobě potopení. (Chatterer)
  • Pracovní název v USA byl Chimera. (Chatterer)

Reklama

Reklama