Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, které je radost sledovat. Nebudu teď uvažovat o fanoušcích golfu, protože pro ty je povinnost tento kus vidět, ale i pokud nejste zarytým příznivcem této hry, tak si snímek perfektně vychutnáte. Shia LaBeouf ze sebe vydává maximum a na výsledném dojmu je to znát. Hlavnímu hrdinovi snad ani nejde nefandit a to i díky hudebnímu podkresu a množství vhodně zakomponovaných speciálních efektů, které ještě víc umocňují celkový zážitek. Jedním slovem nádhera. 90 % Oblíbená část- silný moment v tlačenici po odehrání závěrečné jamky ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný športový film, ktorý rozhodne nenudil. Aj keď je asi každému už od samého začiatku jasné, kam to celé povedie. Až mi príde neuveriteľné, že obyčajný amatér bez väčších skúseností dokázal takto suverénne držať krok s najlepšími profíkmi vtedajšieho golfového sveta. Fakty a reálne skutočnosti žiaľ nepoznám, tak nedokážem posúdiť ako veľmi sa film ponášal na skutočnosť a čo všetko tam napokon prikreslili. No keďže je to Disneyovka, niečo tam určite bolo výrazne prikrášlené, až to miestami pôsobilo trochu pochybne a nevierohodne. Ale tak či tak, film ma bavil, veď to je pekné keď niekto podceňovaný napokon dokáže takto vyniknúť. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Hoci ide o film založený na skutočných udalostiach, má vyslovene rozprávkovú atmosféru. A to je pre mňa pridaná hodnota, ktorá aj z neveľmi atraktívneho športu robí pútavé predstavenie. Veľkou prednosťou sú parádne napísané postavy. Shia LaBeouf je ohromný sympaťák s veľkou charizmou a v role chudobného mladíka Francisa Ouimeta, nadšeného pre golf, priam exceluje. Jeho súperom je slávny britský golfista Harry Vardon. Hoci tiež pochádza z jednoduchých pomerov a ako malému chlapcovi mu nejakí pseudo-gentlemani opovržlivo povedali, že golf nie je pre takých ako je on, v skutočnosti je on tým pravým gentlemanom. Z ďalších postáv mi ešte učaroval malý premúdrelý chlapec Eddie, ktorý nosil Francisovi golfové palice. Veľmi sa mi páčili rozhovory, ktoré postavy viedli, boli také príjemne nenútené, s veľkým šarmom. Pohodovú atmosféru filmu dotvára farba obrazu ako na historických pohľadniciach, pôvabná hudba a hrejivý humor. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

....„Golf je hra džentlmenů. Není pro takové.... jako jsi ty.“ Samouk Francis Ouimet a jeho skutečný příběh cesty za vítězstvím v nejprestižnějším mistrovském turnaji U.S.Open, kde se v roce 1913 utkal s nejlepšími hráči, i se svým golfovým idolem Harrym Vardonem, obhájcem titulu. Cesta proti společenským normám „Mladý muži, možná jste sem byl pozván, ale to neznamená, že sem patříte.“, cesta za snem. Amatér mezi profesionály, outsider s dětským nosičem mezi elitou. A přestože je už od začátku jasné, jak turnaj dopadne, je to napínavé až do samého konce. Takhle nějak si představuji film pro celou rodinu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nestoudně sentimentální kýč, který dokázal jedinečné - proměnit sentiment ve svou velkou přednost. Básnička s jednoduchými až triviálními slůvky, sepsanými do nádherných, myšlenkově vyspělých veršů. Vytkl bych jediné, a to viditelnou zkratkovitost a střihačův spěch zejména v první polovině, díky čemuž sice film ani na chvíli nenudí, ale zase si nedokáže připravit dostatečně pevnou emocionální půdu pro závěrečný dojemný happyend. Ovšem Bill Paxton se opravdu projevil jako skvělý režisér, který ví, jakými prostředky ukotvit zcela všední látku mimo dosah průměrnosti, přímo v oblíbených a nezkalených filmových vodách. 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)
  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama