Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl býval řekl, že o golfu se dá natočit pěkný, působivý a dojemný film. Bill Paxton se chopil neobvyklé látky s chutí a s dobrým režijním výsledkem. Natočil příběh založený na skutečných událostech o mladém hráči golfu Francisi Oiumentovi, který vyhrál v roce 1913 U.S.Open a pro všechny to byl, vzhledem k jeho zkušenostem a neznámému jménu, naprostý šok. Film má všechno, co má správné sportovní drama mít. Sympatického a současně talentovaného outsidera, kterému jeho táta zazlívá vztah k jeho milovanému sportu, lze ocenit skvělou práci kamery a hudebního skladatele, a jak to dopadlo, je přece jasné předem. Tohle byl golfový sen, který se stal skutečností. 100% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný športový film, ktorý rozhodne nenudil. Aj keď je asi každému už od samého začiatku jasné, kam to celé povedie. Až mi príde neuveriteľné, že obyčajný amatér bez väčších skúseností dokázal takto suverénne držať krok s najlepšími profíkmi vtedajšieho golfového sveta. Fakty a reálne skutočnosti žiaľ nepoznám, tak nedokážem posúdiť ako veľmi sa film ponášal na skutočnosť a čo všetko tam napokon prikreslili. No keďže je to Disneyovka, niečo tam určite bolo výrazne prikrášlené, až to miestami pôsobilo trochu pochybne a nevierohodne. Ale tak či tak, film ma bavil, veď to je pekné keď niekto podceňovaný napokon dokáže takto vyniknúť. ()

Reklama

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Americký název filmu bych trochu poměnil. The Greatest Game Ever Seen. Mohlo by se zdát, že příběh outsidera, který porazí ty nejlepší profesionální hráče golfu, bude trapně americký. Nikoli. Billovi Paxtonovi se podařilo natočit výborné sportovní drama, kdy až do posledního úderu holí jste napjatí, jak turnaj dopadne, přestože to už skoro sto let víme. Shia LaBeouf pro mě znova dokázal, že je excelentním hercem. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Keby som dopredu nepoznal koniec bolo by to pre mňa asi napínavejšie a hodnotenie by bolo plné. Takto sú to len pekné 4*. Opäť som sa raz dostal do môjho obľúbeného žánru dráma/športový, na ktorý nedám dopustiť a snažím sa vidieť všetko. Od Disneyovki som toho ani toľko neočakával ale dostal sa mi precítený a skvelo zahraný film. Shia si to nemohol priať lepšie, vždy dostával len vedľajšie úlohy ako v Ja, robot či Constantine. No teraz mu to konečne vyšlo a dostal sa na výslnie. Trochu mi to pripomenulo film Legenda o slávnom návrate ktorý sa príbehovo podobal. Mladý amatér vyhrá veľký turnaj... A malý chlapec ktorý hral Ouimetovho pomocníka bol stelesnený Will Smith :D. Skvelo strávený čas, odporúčam. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Filmik fakt potesil...presne takto by som si predstavoval filmovu zabavu na oddychovy nedelny vecer...Trosku by som mu vytkol...ze obcas som vedel, kde ta golfova lopticka skonci...ale inak parada. Lubili sa mi aj moderne efekty (napr.letiaca lopta) ako boli nenapadne zakomponovane do tohto oldschool interaface filmu...kedze dej sa odohraval nejakych 100rokov do zadu...fakt fajn. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)
  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)

Reklama

Reklama