Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Členové speciálního policejního oddílu Cynthia Rothrock a Chad McQueen se rozhodnou postavit se cynickému vládci podsvětí – Davidu Carradinovi. Mistrovské ovládání asijského bojového umění je přitom jejich hlavní zbraní. Píše se rok 1990 a město Los Angeles je ochromeno vlnou zločinu. Posledním východiskem bezradné policie je zřízení speciální zásahové jednotky. Jejím šéfem je Sean Thompson, šampión východních bojových umění. Ten se rozhodne pro riskantní tah a vyšle svou přítelkyni Billie, aby pronikla do gangu, jemuž šéfuje cynický mafián Dalton Rhodes. Nekompromisní zabiják má mimo jiné na svědomí také život Seanova bratra Michaela, a tak se schyluje k osudovému souboji, plnému msty, nenávisti a především bojových schopností. (Řitka video)

(více)

Recenze (48)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý akční film, který místo bojového umění dokazuje neschopnost režiséra a nezajímavost celého snímku. Hlavní dvě postavy jsou nudné a všední a v každém souboji spíše své soupeře hladí po tváři než, aby je mlátili. Velmi potěší David Carradine, který je však v závěrečným souboji trapný a to je v kontextu celého filmu naprosto nepochopitelné. Vrchol pro mě byla scéna s mrtvým Hong Kongským zabijákem, který leží mrtev na stole a tři postavy si kolem něj povídají jak zemřel a co on? Jen tak z nudy si tam dýchá tak viditelně, že jestli to režisér neviděl je slepý. Tento film bych raději nepouštěl ani po půlnoci na jakémkoliv českém programu. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Bohužel podprůměrné karate béčko z ranných 90´s, což je sice můj celkem oblíbený "žánr", ale tenhle zástupce kulhá. Jako největší slabinu vidím Chada McQeena, nic ve zlém, ale tomuhle poměrně dost malému a počínající bříško nosícímu Italovi toho drsňáka nevěřim. Ještě ke všemu to všechno na úkor Cynthie, která je v podstatě pouze naivní support. Takovej karate Watson. Plusem by mohl být Carradine, jenže nalejme si čistého vína, nějakej fyzickej výkon těžko očekávati a zlý úsměvy a úškleby chrlí ve své standardní kadenci. Naopak každého béčkofila jistě potěší menší role Johna Fujioky (archetypální hodný asijský stařík např. z Amerického ninjy, tentokrát zlý !!) a samozřejmě Professora Tanaky (Subzero z Běžícího muže). Martial law neurazí, ale žádnej zázrak to není. Jo a ten text distributora je poněkud mimo... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som sa celkom náhodou dostal ku snímku zo začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia, ktorý bol v našich končinách distribuovaný pod názvom "Misia spravodlivosti 2" (Martial Law 2). Bol to lacný, béčkový, akčný film. Scenár a jednanie postáv bolo síce nelogické, ale ako celok to malo akési divné kúzlo. Predovšetkým preto, že hlavnú úlohu stvárnila neohrozená americká drsňáčka Cynthia Rothrocková. Tá dokáže zrúbať sto kilového chlapa ako by nič. Skáče, kope, udiera ako Chuck Norris a i napriek tomu má istý svojrázny ženský sex apiel. Nedalo mi to a zohnal som si aj prvú časť. Takže som si dnes pozrel titul "Misia spravodlivosti" (Martial Law), ktorý bol natočený v roku 1991. Bolo to v podstate to isté ako dvojka, akurát o malú hviezdičku kvalitnejšie. Úlohu šéfa zločineckého gangu si zahral charizmatický David Carradine. Jeho filmová konfrontácia so Cynthiou Rothrockovou ma zaujala. *** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další z amerických klasik, které běžely kdysi ve VHS-videopůjčovnách. Jedná se o pouliční mlátičku (vznikaly vlastně jen dva druhy těchto "bojových Béček - pouliční mlátičky a ringové mlátičky...). Beze smyslu, bez děje, bez scénáře. Chad McQuueen umí a Cynthia samozřejmě taky, ale hraje ta zde spíš druhé housle. Ale pár výborných fightů a kopaček zde má. "Neuměl" Carradine mi jako hlavní záporák vyloženě vadil, prostě trapnej dědek, kterej nikdy nic neuměl. Potěšila přítomnost Professora Toru Tanaky. Soubojů je spousta, bohužel klasicky docela poničené střihem,ale ne zas tak strašně, jak bývá u těchto USA martial arts filmů zvykem. Příjemná oddechovka... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když nám bylo třináct, ujížděli jsme na tom, ať se na plátně dělo cokoliv. Dneska je na snímek Steva Cohena potřeba pohlížet trochu jinou optikou. Děravý kriminální příběh vynášejí do alespoň trochu slušných čísel bojové sekvence, kterak se Chad McQueen a Cynthia Rothrock solidně otáčejí, kolem je jen nános klišé a hudba jak z nějakého zaplivaného striptýzového baru. Připočítejme si navíc jednoho pitvořícího se černocha s plnou hubou keců, brášku, který se vydal na špatnou cestu, Davida Carradina s jedním smrtícím úderem a mrtvého hromotluka ležícího na pitevním stole, kterak si v klidu oddychuje – a máme tu béčko, které ani po letech úplně neurazí. O rok později přesto přišlo o krapet silnější pokračování. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama