Reklama

Reklama

Fantomas III: Mrtvý, který zabíjí

(festivalový název)
  • Francie Fantômas - Le mort qui tue (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Po výbuchu ve vile lady Belthamové je inspektor Juve nezvěstný. Noviny i policie mají za to, že je mrtev. Chloroformem omámeného umělce Jacquese Dollona najde posluhovačka vedle mrtvé baronky de Vibray. Dollon je zatčen. Ve vězení ho uškrtí jeden z dozorců, tělo mrtvoly však zmizí. Dochází k dalším vraždám, během jejichž vyšetřování policie nalézá otisky prstů mrtvého malíře. Dollonova sestra Elizabeth, která v bratrově bytě nachází záhadný seznam jmen a dat, se společně s novinářem Fandorem snaží přijít věci na kloub. Kdo je hlupák Cranajour, který zachraňuje Fandorovi život? A kým je ve skutečnosti bankéř Nanteuil? (wero1000)

(více)

Recenze (10)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Slabší díl pentalogie o královi podsvětí Fantomasovi, který vymyslí podlý plán, jak smést stopy, a proto ukradne identitu mrtvého umělce. Ačkoliv plán je to dobrý a originální, i provedení není špatné, tak tato část trpí nepřítomností komisaře Juvea a také délkou. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ta přepálená stopáž mě sice málem zabila, ale inspektor Juve se dobře dostal Fantômasovi na kobylku. Tedy alespoň do určité míry, cliffhanger epochální, o to žádná. Hodně prostoru pro hlavní ženské příběhu, Fabienne Fabrèges je neskutečné kotě, a opět je možné se kochat výtečnými secesními modely v pohybu. Takže hurá na Fantômas contre Fantômas do roku 1914. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Třetí díl z původní Fantomasovské pentalogie je trochu slabší než jeho předchůdci. Možná je na vině trochu neadekvátní délka. Přeci jenom udržet pozornost u takového typu snímku hodinu je tak akorát a tento má 90 minut, takže je to místy trochu rozvleklé a příběhově zamotanější než předchozí dva dějově celkem přímočaré filmy, ale i tak si ode mě vyslouží 4* hlavně za to jak to na konci do sebe všechno zapadne. Fakt jsem netušil, že ten týpek co se tu objeví na scéně a pronikne do Fantomasovi bandy je Juve který byl považován za mrtvého. Nicméně i přes jeho a Fandorovu invenci geniální padouch opět uniká. Těším se na poslední dva díly.75% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V komornejšom, ale o to napínavejšom štýle, sa predstavuje táto tretia časť populárnej nemej série o Fantomasovi. Akcia, ktorá bola hlavným princípom predchádzajúcej časti, ustúpila - tu nemá zastúpenie. Prichádza mystérium. Je skvelé, že každá časť, má svoj prístup k tématu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl. Je to fakt hodně a právě tahle poměrně přepálená délka (přecijenom, je to němý film) uškodila třetímu dílu Fantomase asi jako jediná. I v tomto díle je všechno při starém. Perfektní hudba, atmosféra i René Navarre, neskutečně zajímavý a nadupaný děj a vlastně až do konce nevíte, na čem jste. Tenhle díl jsem navíc už nečetl, takže pro mě bylo vše nové a o to víc jsem si tuhle epizodu vychutnal. Sto let není na filmu vůbec znát, jen ta délka je opravdu přepálená, takže paradixně se to vlastně tentokrát trochu vleče - ale opravdu jenom trochu... Cliffhanger je opět prvotřídní a ukázkový, mnozí tvůrci by se jím mohli inspirovat. Stále naprosto úžasná záležitost, která mě ohromuje čím dál víc a dech už mi vyrazila úplně. 80%. ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení celé řady "Fantomase" v podání režiséra L. Feuilladeho a můj názor na ni jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Ze tří filmů o Fantomasovi, co jsem zatím viděl, je tento rozhodně nejlepší. Na "vině" je kromě výborného scénáře (a potažmo námětu) také hudba, která dodává filmu mysteriózní nádech. 95% ()

Auvajs 

všechny recenze uživatele

Ze všech němých filmů, které jsem viděl (a už jich je aspoň 20), je k roku 1913 tento třetí Fantomas zatím nejnapínavější a nejvíc strhující. Škoda trochu zbytečného natahování, které můj výsledný dojem kazí, ale i tak mi stáří filmu vůbec nevadilo a dobře jsem si ho užil. Jsem zvědavý na dva poslední Fantomase. ()

Reklama

Reklama