Reklama

Reklama

Poslední ostří hoši

  • USA The Last Hard Men (více)

Obsahy(1)

Až se konečně střetnou, jeden z nich zaváhá a zemře! ... Zástupce zákona ve výslužbě Sam Burgade (Charlton Heston) a indiánský míšenec Zach Provo (James Coburn) představují dávné nepřátelé ze starých časů Divokého západu. Svět kolem nich prochází překotnou změnou, ale teď nastal čas definitivně uzavřít jednu starou záležitost. Krvelačný trestanec Provo má v životě jedinou motivaci – pomstít se bývalému šerifovi Burgadeovi, který ho jako jediný dokázal dostat za mříže. Při zatýkání se navíc šerif postaral, aby na něj nikdy nezapomněl, protože byla zastřelena jeho mladá manželka. Po útěku z vězení vede Provo šestici nejkrutějších desperátů, kteří prahnou po pomstě a odvetě. Starý šerif Burgade moc dobře ví, že nastal čas ještě jednou a naposledy vzít do rukou nabitou zbraň a šerifskou hvězdu. V novinách nechá jako návnadu otisknout zprávu o velké dodávce zlata, kterou má na starosti strážit. Lstivý Provo ovšem dokáže být vždy o krok napřed a unese svému úhlavnímu nepříteli milovanou dceru do indiánské rezervace, kde ji drží jako rukojmí a drží v ruce všechny triumfy pro osudové zúčtování. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý drsný krimi western se dvěma charismatickými herci - v hlavních rolích Charlton Heston a James Coburn. Hlavním hrdinou je zkušený již penzionovaný šerif Burgade (Heston), kterému banda zabijáků uprchlých v okovech z nucených prací v čele s indiánským míšencem Provem (Coburn) unese dceru a tu poté i obtěžuje. Cíl vůdce uprchlíků je jasný: Burgadeovi se pomstít, vylákat ho a zabít. Burgade s několika dalšími muži bandu stíhá a postupně se mu daří uprchlé vězně likvidovat. Psanec Provo s dcerou jako rukojmím však rozhodně není snadným protivníkem a teprve ve finále se ukáže, kdo bude mít navrch. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=937ZokQHQcs&feature=related ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je tu triviálny príbeh, ale má to fakt niečo do seba. Spomalené zábery fungujú ako majú, rovnako ako nekompromisná akcia. Obsadenie charakterových hercov kompenzuje menší záujem o psychologiu postáv. Občas postrehnete chyby (strih, zábery) ale je to western, ktorý sa vyhýba klišé. Dávam 4, aby bolo jasné, že nejde o tuctovú prestrelku... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Novodobejší western...veru, westernov z obdobia 20. storočia veľa asi nebude. Osobne si na predchádzajúci nepamätám. Telefón, automobily, polícia, modernejšie zbrane...ešteže trestaných zločincov treba pekne krásne naháňať na koňoch. Z hercov sa mi viac páčil J.Coburn v roli nevyspytateľného záporáka. Škoda, že okrem 2 hlavných postáv boli ostatné skôr do počtu, a to aj so svojou rýchlou smrťou. Od 4 * tomuto filmu čo-to chýba, ale jedno sa mu uprieť nedá - hudba Jerryho Goldsmitha a rýchloutekajúci dej...poldruha hodiny vám zbehne relatívne rýchlo. Hodnotenie: 70% ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

No nemám ráda westerny, ale tu a tam je dobré překročit vlastní stín a udělat výjimku. Ostatně potvrzení pravidel už se v minulosti našla - třeba Vinettou či Sedm statečných. Nicméně Poslední ostří hoši, asi mě navnadil i ten název, mě nenadchli a konec už vyloženě nudil. Tak holt zase někdy... Třeba si líp povedou hoši, co jsou zváni Hodný, zlý a ošklivý. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborné western-drama..... perfektní a brutální tak, jak to má přeci být! Od té doby jsem měl Coburna stále fixovaného jako psychopatického vrahounka....ale perfektního...!!! Mimochodem, režisér dost výrazných westernových dramat a naprosto skoro až "céčkových" napodobenin slavných filmů v pozdější své filmografii...zvláštní rozpolcenost pana McLaglena..:-) Řadím mezi nejlepší světové westerny.! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední hudební motiv od Jerryho Goldsmitha byl použit již o 8 let dříve ve westernu 100 pušek. (sud)

Reklama

Reklama