Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Pod debilním překladem se nenachází další parodie s Leslie Nielsenem, nýbrž jiná, také povedená komedie s parodiemi nemající nic společného. Pracovat v americké kanceláři plné kobek, může vyvolat nepříjemné pocity a chuť oškubat svého chlebodárce. Zní to jednoduše že? Tato komedie ukáže jak na to a jaké starosti vás při tom mohou potkat. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem strávil v open space, poté jsem odešel protože jsem měl pocit že mě jednotvárná práce ubíjí a kdysi jsem se pokoušel sbalit servírku. Do nitra hlavního hrdiny se tedy dokážu vžít dostatečně. Ale ani tak mě tahle komedie nepobavila. Možná ani neměla, protože skutečných prvoplánových vtipů je v ní jen minimum. Scénář jde cestou sarkastického nadhledu a absurdních situací prožívaných s vážnou tváří, což není nutně špatná cesta, jenže konkrétně tady často vede do ztracena. Office Space (český překlad názvu je vážně zlo) postupem času získal kultovní statut a nedivím se, protože některé (asi tři) hlášky jsou nezapomenutelné. Zbytek mi z hlavy vymizel po pár minutách. ()

Reklama

NICOX 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, pohodová... a místy opravdu vtipná komedie. Tak třeba scéna s rozbíjením tiskárny je úplně dokonalá (představila jsem si, že taky vezmu basebalku a rozmlátim tu svojí zku****ou věčně nefungují a zasekávající se bednu s nápisem HP. Já ti dám, že se zaseknul papír!!!! Křach!!! A máš to...). Potom mě opravdu pobavil Gary Cole. "Mohl bys zařídit, abys tu byl v sobotu asi tak v 9?" Neustále držíc hrnek s logem firmy (btw i v té snové sexuální scéně). No a Peterovi opravdu tlustý stěny v bytě a jeho naprosto úchylně vypadající soused. No našlo by se toho rozhodně víc... "Ale aspoň sem nespal s Lumberghem!!" :D 65 % ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudete k Office Space přistupovat jako gagy napráskané taškařici, ale spíše k úsměvnému indie snímku, nebude zklamáni. Příjemná zábava a nadhled od začátku do konce. Několik vynikajících scén (tiskárna, hypnóza, všechny scény s Bobem a Bobem) katapultuje snímek na žánrový nadprůměr. V USA (kde hodně lidí pracuje v "open office space") je tenhle film téměř kultovní záležitostí... a oprávněně. Parádní 4* ()

Seraph1 

všechny recenze uživatele

Pro kancelářské krysy jako já naprosto fenomenální záležitost. Otravný šéf, iritující kolega/kolegyně, kolega, jemuž jde sotva rozumět... Ten film je sice dohnaný ad absurdum, ale zakládá se tak moc na skutečnosti, až to je k pláči. Mimochodem jsme si tento film pustil s kolegy u příležitosti stěhování se do nových prostor s uspořádáním právě open office :-/ Když se koukám na ostatní komentáře, tak tento film dokážou ocenit právě lidi, kteří s prací v open office mají vlastní zkušenosti. Mimochodem, určitě doporučuji se na to dívat v angličtině a souhlasím s jinými komentáři, že ten kdo vymýšlel ten český název by potřeboval léčbu elektrošoky. 92% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)
  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)

Reklama

Reklama