Reklama

Reklama

Na konci světa

  • USA End of the Spear
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Strhující dobrodružný velkofilm o střetu dvou civilizací.
Ekvádorský prales roku 1943. Skupinka misionářů z organizace SIL International se vydává za domorodým kmenem žijícím v deštném pralese v povodí Amazonky. Jejich putování však končí tragédií. Misionáři, kteří přišli indiány zachránit a vysvobodit jejich duše, jsou za svoji obětavou práci zabiti. Rok 1965 – rodiny zabitých přicházejí do osady a několik měsíců žijí společně s domorodci.
Silně emotivní příběh podle skutečných událostí, nádherná příroda, úchvatné letecké záběry, skvělá hudba a autentický příběh o střetu dvou kultur. Je člověk schopen spřátelit se s těmi, kdo zabili jeho rodinné příslušníky a známé? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

whack

Bible ani Bůh ani víra nemá nic společného s náboženstvím. :) Naopak se to celkem vylučuje, když to trochu víc pochopíš. ;)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

whack

whack (hodnocení, recenze)

ing.man: prepáč, ale prečo si myslíš, že pralesné národy potrebujú nejakú Bibliu? Je to odporná zvrátenosť tlačiť ľuďom, ktorí žijú v harmónii s prekrásnou prírodou, s vlastnými rozmanitými kultúrami, do hláv cudzie náboženstvo. Bieli nepriniesli indiánom nič, len choroby, kostoly a krčmy. Zničili ich tisícročné tradície, ukradli a rozpredali zem, usilovne ničia pralesy. Väčší smútok vo mne vyvoláva pohľad na mŕtveho prírodného človeka, ako na mŕtveho misionára.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

ing.man

ing.man (hodnocení, recenze)

Je to smutné, že jeden z nejúchvatnějších misijních příběhů 20.století se dočkal tak vlažně podivného zpracování. Láska k Bohu a ztraceným pralesním národům, který motivoval Jima Elliota a skupinku dalších misionářů k odvážným pokusům kontaktovat nepřátelský kmen, úplně zapadla. Snaha postavit zápletku na vině a odpuštění mezi domorodcem a Saintem juniorem byla až téměř nemístná pro tento příběh a jeho podstatu. Nádherné záběry džungle tento propadák nezachrání. Doporučuji přečíst truestory book Branami Slávy.(Nebo aspoň http://www.hyperhistory.net/apwh/bios/b4jelliot6ra.htm ). 3 body jako vzpomínku na pětici misionářů.

Neboť kdo by chtěl zachránit svůj život, ten o něj přijde; kdo však ztratí svůj život pro mne, nalezne jej.
Matouš 16.25

Není blázen ten, kdo ztratí to, co si nemůže ponechat, aby získal to, co nemůže ztratit.
Jim Elliot

 (hodnocení, recenze)

jako nejlepsi film tak za poslednich 6 mesicu co sem vydel proste nadhera a na konci sem brecel jak zelva :)

Reklama

Reklama