Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe by som asi neľutoval, ale ide o deväťdesiatkový prefabrikát pre deti a zopár dospelých s minimom humoru a otravným finále. Glenn Close je v hlavnej úlohe dokonalá, akoby sa pre túto úlohu narodila, na nej sa ale celý film postaviť nedá. Réžia je mdlá, atmosféra aspoň v centre Londýna ujde, tmavé finále, ako zase spomínam, ale u mňa všetko zabilo. No a inokedy krásna Joely Richardson s týmto divným účesom mi tiež netrhala žily. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ani hraná verze není lepší. Už originál byl prázdný a nejspíš nejslabší disneyovka z těch klasických pohádek. A hraných 101 dalmatinů nemá oproti animované verzi nic navíc. Tady navíc psi nemluví, většinu tedy sledujeme jen psí štěkot, a když nezabere cvičitel, nastoupí špatné CGI. Nehledě na fakt, že za celou dobu bylo ve filmu tak maximálně 20 štěňat, žádných 99. Glen Close je fajnová Cruella, tehdy neznámý Hugh Laurie potěší, ale jinak bída. ()

Reklama

axel01 

všechny recenze uživatele

Kdyby šel vrátit čas, ohodnotila bych film coby dítě plným počtem hvězdiček. Leč, nezbývá než uznat, že je film takovou dětskou nostalgií. Film jsem viděla už před lety, myslela jsem, že bude tedy dokonalý. Leč, nestalo se tak. Svůj dojem musím přehodnotit, poněvadž z diváckého pohledu je film relativně nudný, v každém případě předvídatelný, opravdu snad jen pro milovníky domácích mazlíčků a děti. Jediným silným článkem je postava Cruelly, která mezi tou záplavou pateticky psího děje září jako diamant. Nemůžu se zbavit dojmu, že existuje, aby podívanou vydrželi i ti starší. Leč, ani ona nedokáže film pozvednout na něco víc koukatelného. Znova už bych si film určitě nepustila, ale oceňuji množství práce, kterou museli mít s točením pejsků. Od filmu prostě už dnes čekám něco víc. :o) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden dalmatinec, co za fenkou cválal jako maratonec, naštěstí jeho pán nebyl tak velký pitomec, aby nesbalil majitelku nakonec. Pongo a Perdita si šťastně žili, patnáct potomků společně povili, až zlá Cruella zjistila, že o kožichy je nouze, a pro srst skvrnitou poslala Weasleyho a House. Ti dva tomu všemu pranic neříkali, ti dva se jen snažili býti vychytralí. Ale přelstít dobytek, nábytek, příbytek a obyčej bystrý jest věc nesnadná, a než se kdo nadál, bylo psů sto jedna. Vše dobře dopadlo, než zazvonily zvony, však milé děti v dospělosti pozor na hormony. V jistém stavu se může snadno stát, že vás i taková blbost dokáže rozplakat. :o) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajn herecké obsadenie (Close, Laurie, Daniels), zo začiatku prijemní rodinný film ako je od Johna Hughesa (Sám doma, Beethoven) zvykom. Finále vyzerá dobre, zasnežené prostredie, starý ošupaný dom, kde chce Cruella svoj ďaľší čiernobiely kožuch, no škoda, že je záver zameraný viac na deti. No na druhú stranu, ako natočiť seriózny film s dalmatincami ? Ako jednohubka fajn. 60% - 3* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Když během natáčení štěňata vyrostla, přišly na řadu jejich mladší kolegové. Ale protože neměli stejné skvrny, museli je maskéři sem tam upravovat. (HappySmile)
  • Počítačová hra s dalmatíncami v hlavnej úlohe s Cruellou ako hlavným záporákom na základe úspechu filmu skutočne vyšla. V roku 1997 Disney vydal hru "101 Dalmatians: Escape From DeVil Manor" na počítač a finálny level má presne tú podobu, ktorá je odprezentovaná vo filme. (matthew.17)

Reklama

Reklama