Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Krásně se na to kouká, vizulní stránka je skutečně originální! Ale jinak je to takové plytké, povrchní, rychlé a najednou to skončí! Tady jde skutečně jen o formu a nebýt to výjimečné po téhle stránce, byla by to přímo ptákovina! Přitom příběh vypadal hodně zajímavě, kdyby se trochu víc propracoval (asi jako v knize)....Asi nejlepší části filmu jsou jsou debaty o ničem (převody na kole, šroubek v motoru...) mezi zfetovanými pošuky Harrelsonem a Downeyem jr! Je to zábavný film, ale mohl být sakra lepší!7/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, netradične, originálne a nápadito animovaný americký sci-fi thriller "Temný obraz" je odvážny kinematografický experiment. Hoci nemám animované filmy príliš v láske tento titul ma svojim spracovaním hodne zaujal. Žiaľ moja antipatia ku Keanu Reevesovi je tak silná, že mi vadila i jeho animovaná podoba. Tiež mi vôbec nesedela tá coolová psycho drogovo feťácka téma. Progresívne animácie ma síce ohromili, ale takmer všetko ostatné ma sklamalo. ** ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Za nejlepší Dickovu adaptaci považuji Total recall a Scanner Darkly s tím i přes svoji vizionářskou podobu asi nic neudělá. Schizofrenie, paranoa a strach to vše vládne mezi partou přátel, když si položí otázku ,,Kdo je svině?". Způsob animace je naprosto perfektní a například jízdy autem nemají chybu. Keanu Reeves je slušný, animovaná prsa Winony Ryder taky, ale to vše zaostává za skvělým Downeyem juniorem. Film má dobrou atmosféru, trochu zklame pokus o šokující konec, který se u tohoto (ne)příběhu dal celkem očekávat. Komentář jsem začínal psát s tím, že dám 3*, ale přece jen díky animaci a velké šanci stát se kultovním filmem přihodím ještě jednu hvězdičku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj najobľúbenejší animovaný film. Film je svojím spôsobom výnimočný, pretože bol normálne natáčaný a potom bol zanimovaný. Naozaj zaujímavý film a to nielen vizuálnym spracovaním. Po vzhľadovej stránke je celý čas na čo sa pozerať - prepracovanie do animovanej podoby dodáva unikátny komiksový rozmer, skvele dotvárajúci výsledný dojem. Príbeh núti premýšľať, herci sú super, proste veľmi vydarené dielo. Vedel by som si predstaviť aj pokračovanie. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Odmyslete si exhibujícího Downeyho a rotoskopovanou grafiku a máte natolik obyčejný a tuctový film, až se nechce věřit, že předlohou mu stála kniha Philipa Dicka. Námět zajímavý, zpracování nudné. Ona i ta grafika si mne rozhodně nezískala - film vypadá jako by jen prolítnul nějakým vymakaným filtrem - výtvarná invence nikde žádná a když se podíváte trochu z dálky s přimhouřenýma očima, málem si ani nevšimnete, že se jedná o film "kreslený"... Scanner Darkly je synonymum nevyužitého potenciálu. Dickovského stihomamu i animované formy. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Film si na sebe nevydělal, rozpočet měl $8.7 mil a celosvětové zisky z tržeb byly jen $7.6 mil. (PhillM.)
  • V letech 1970 až 1972, poté co ho opustila manželka, Philip K. Dick ke schizofrenii a paranoii přidal závislost na drogách (především amfetaminy). Jako hlavní hrdina si i PKD prošel speciálním odvykacím programem X-Kalay (v knize a filmu Nová cesta). Na jednom místě v knize se zmiňuje o několika existujících léčebnách (Synanon, Center Point, X-Kalay). Knihu napsal v roce 1977. (Xeelee)
  • Poté co Richard Linklater film dokončil, věnovaly mu dcery autora předlohy, Philipa K. Dicka, osobní kopii románu "Temný obraz", kterou vlastnil jejich otec. (3DD!3)

Reklama

Reklama