Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný životní příběh se odehrává na pozadí drsné scenérie hor se vším, co je pro střední Slovensko typické – patriarchát, pytláctví, rasová nesnášenlivost, krádeže dřeva, ale hlavně ukazuje velkou soudržnost rodiny, víru, přátelství a lásku. Pokoj v duši je příběhem Tóna (Attila Mokos), který se po pěti letech vrací z vězení, kde si odseděl trest za krádeže. Přijíždí do rodné vsi a zjišťuje, že mnohé věci se změnily: s manželkou (Helena Krajčiová) se odcizil, pětiletého syna vlastně nezná, nemůže najít novou práci… Jeho přátelé z dětství – kněz Marek (Jan Vondráček) a podnikatel Peter (Robert Więckiewicz) se mu snaží pomoci v návratu do normálního života, ale mají své vlastní problémy a trápení. Tóno zoufale hledá východisko ze své situace. Šanci mu nakonec jako jediný dá majitel místní železnice, strojvedoucí Smejkal (Jaromír Hanzlík), který jako jeden z mála netrpí předsudky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ján FORZA Kováčik si pre pokoj v duši a pre pokoj od tých vylomenín typu Misska a Modelka natočil svoj film o svojom domove pre seba a svojich (rozumej našich) lokálpatriotov. Tuším mu to vyšlo. Síce je to čisto testosterónová záležitosť a Krajčiová má tak málo priestoru, že som počas sledovania často zabúdal, že tam vôbec účinkuje (slivovica sa tam objavovala pravidelnejšie), dielko je pozerateľné aj v kinosále (biocihle – pre CZE užívateľov) a o prsia predbieha všetky slabomyseľné televízne inseminácie, dokonca aj tie, ktoré som ešte nevidel. Ako správny Stredoslovák dávam ešte pol deci hviezdy navyše. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film vám přinese silný emotivní prožitek, pokud se dobrovolně naladíte na jeho strunu a necháte se unášet příběhem muže právě propuštěného z vězení. Ten se samozřejmě těší domů, ale za těch pár let, kdy seděl ve vězení, se všechno v jeho rodné vesnici změnilo, hlavně lidé, kteří mu dávají znát, že ho neradi vidí. Snaží se začlenit zpět do normálního života, ale vydal se jen hořkou cestu. Bohužel, jsem se nedokázala naladit na tu správnou strunu a příběh u mě vyšel téměř naprázdno. V podstatě ve mě nic nezanechal. Jak přišel, tak odešel. Odsunula jsem ho až na druhou kolej a sledovala krásu hor. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Slovenské filmy mě nikdy moc nebraly,tenhle docela ušel 70 %............ ...........................Tvorcovia tohto filmu môžu za komerčný úspech v prvom rade ďakovať Jane Kirschner a jej pesničke"Pokoj v duši". ...............................tomuhle nerozumím nebo´t ve filmu písnička nezazněla..... ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Nudný dej, priemerný scenár ale za to nadherná krajina a výborná piesen od Jany Kirschner.Práve ona môže za komerčný úspech filmu, pretože vela ludí išlo na film hlavne kvoli jej piesni..Je dobré, že pomaly za rok máme 2 ako také filmy a k ním 2 skvelé pesničky..Na mysli mám aj Katku Knechtovú a jej Muoj Bože k filmu Bathory..Len Jakubisko urobil chybu v tom, že ju do filmu nakoniec nedal.Vlado Balko bol chytrejší a má u mna velké plus..Do budúcna sa teším na všetky naše filmy, ktoré pôjdu ruka v ruke so skvelou hudbou k filmu 8)) ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

vcelku pozeratelne a s mojej strany velmi nadhodnotene. vytacala ma strasne kamera ktora by svenkovala aj 360 ak by za nou nebol stab. namiesto staticky komponovaneho zaberu ktory je bezny vo svete je tu ustavicny pohyb neklud a transfokacia, ktora i ked ma mozno reprezentovat vnutorny stav cloveka, hlavenej postavy je nepripustna. Stale plati ze Luknar je dobry herec. Film ssa zial drzi na povrchu a absentuje to comu sa hovori dramaticky obluk ktory zrejme uz nikdo v svk nevytvori..ale snad hej :) O com je vlastne tento film. O akom pokoji v dusi? Hlavnej postave je sice dany najvacsi priestor, ale to len vonkajsi, kde prevlada herecka akcia nad charakterom postavy. Ten v podstate uplne absentuje. Sem tam dobra hlaska.Pekne fujari ale roztrasene vrtulnikove zabery ako by neexistovalo gyro. Ale ako vravim vcelku pozeratelne a nejak som to dokazal aj v pohode prijat. zatial takto teda. hm a inak celkom depkarina p.s. strasne by ma zaujimalo co su to slovenske pomery? :D ()

Galerie (16)

Zajímavosti (23)

  • Film sa dostal aj do rebríčka najúspešnejších domácich filmov od vzniku Slovenskej republiky a umiestnil sa na treťom mieste v celkovom rebríčku návštevnosti našich kín od samostatnosti Slovenska. (Smok)
  • Rovnomennú pieseň k filmu naspievala slovenská speváčka Jana Kirschner. (lilina133)
  • Attila Mokoš a Robert Wieckiewicz boli do slovenčiny nadabovaní, keďže ani jeden z nich nehovorí plynule po slovensky. (slavo_held)

Reklama

Reklama