Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný životní příběh se odehrává na pozadí drsné scenérie hor se vším, co je pro střední Slovensko typické – patriarchát, pytláctví, rasová nesnášenlivost, krádeže dřeva, ale hlavně ukazuje velkou soudržnost rodiny, víru, přátelství a lásku. Pokoj v duši je příběhem Tóna (Attila Mokos), který se po pěti letech vrací z vězení, kde si odseděl trest za krádeže. Přijíždí do rodné vsi a zjišťuje, že mnohé věci se změnily: s manželkou (Helena Krajčiová) se odcizil, pětiletého syna vlastně nezná, nemůže najít novou práci… Jeho přátelé z dětství – kněz Marek (Jan Vondráček) a podnikatel Peter (Robert Więckiewicz) se mu snaží pomoci v návratu do normálního života, ale mají své vlastní problémy a trápení. Tóno zoufale hledá východisko ze své situace. Šanci mu nakonec jako jediný dá majitel místní železnice, strojvedoucí Smejkal (Jaromír Hanzlík), který jako jeden z mála netrpí předsudky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Pán Vladimír Balko, prečo sa tak zatracuješ???! ______________ Každý druhý (prvý a pol:))?) záber fľaša, každá druhá veta: každé tretie slovo nadávka...- jediné "unikum" filmu, áno, fakt.... Balko, prečo sa tak zatracuješ?!! Toto sa vážne nedalo vydržať. Podozrievam sa, že keby kino nebolo tak napráskané ,ja v strede radu a v tak úžasne apatickom režime (jééé), dvíham kotvy... všetky v prístave :-D, do prvej polhodiny. Zaručene, všetko, čo dnes o ôsmej bežalo v telke na všetkých sk kanáloch bolo MENEJ debilné ako toto! Amen. Mimochodom, nemenovaný slovenský región vykreslili skutočne idiotsky- i na ten nemenovaný región, jj....:DD /vlastne sa mračím... poriadne.../ ______________ Ani sa nepýtajte, tá * je zaplatená. Samozrejme. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Nič nie je bez chyby, ale toto je konečne dielko, pri pozeraní ktorého sa môžem vcítiť a viem, že je to film o nás. O Slovákoch a Slováčiskách, o našom živote, smole aj vynachádzavosti. Neznášanlivosti aj závisti. Sme to my. Nemáme nadhľad Čechov ani americký pozitivizmus. Sme takí, ako tento film. Trošku pesimistickí, trošku predvídateľní a trošku aj nudní. Máme v sebe clivotu, občas chuť vyhrať alebo skôr len nechuť prehrať. Nosíme to všetko v sebe aj s tou chudobou, krásnou prírodou a častou rezignovanosťou. Sme to my. ()

Reklama

Houda666 

všechny recenze uživatele

Na Slovenské pomery (neznášam toto slovné spojenie) herecky i režijne celkom podarený snímok. Koniec však zďaleka zaostáva za zvyškom filmu. Skoro mi to pripadalo, akoby sa ho režisér Balko zľakol. Bohužiaľ je záver najdôležitejšou časťou filmu. Každopádne som bol prekvapený vynikajúcou kamerou a veľmi slušnými hereckými výkonmi. Hodnotenie: 70% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Prečo, prečo, prečo??? Prečo je niekto schopný na Slovensku natočiť takýto film a ešte ho poslať do sveta? Prečo? Prečo sa má svet pozerať na to, ako chlasceme, bojujeme s cigánmi, nadávame a kradneme (bicykle, drevo, duše, srdcia)? Už úvodná scéna, keď Tono, Marek a Peter štia (požičiam si slovník scenáristu) je trápna. Zbytočná. Podobne ako scéna so zrazením detí na chodníku, podobne ako všetky scény v krčme! PREČO SA MÍŇAJÚ PENIAZE NA FILMY, KTORÉ MAJÚ BOLIEŤ, ALE BOLIA LEN TÝM, AKO SÚ SPRACOVANÉ A NIE TÝM, O ČOM SÚ?! Tak som sa tešil, že až...až Jankina pieseň na záver je z iného sveta ! Z toho, ktorý poznám ja a v ktorom sa celý film odohráva. Slovensko je najkrajšie !!! ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Další z Křižanových easternů, do současnosti zasazený příběh propuštěného vězně, předkládá přehršel pro autora typických motivů (např. vina, trest, zrada, žena na piedestalu) řízné (tj. intelektuálským plkáním nezatížené) dialogy a důraz na vykreslení prostředí. Neustálá přítomnost slivovice a cigaret mě nepohoršila. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (23)

  • Jan Vondráček (farár Marek) sa kedysi túžil stať farárom. (Raccoon.city)
  • Rovnomennú pieseň k filmu naspievala slovenská speváčka Jana Kirschner. (lilina133)
  • Píseň "Pokoj v duši" se v červnu roku 2009 stala nejhranější písní na slovenských pohřbech. (Gogen)

Reklama

Reklama