Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeni a Juno jsou obyčejní patnáctiletí středoškoláci. Užívají si života a každý ve škole jim jejich lásku závidí. Jenže jednoho dne Jeni zjistí, že má pozitivní těhotenský test a jejich růžový svět se postupně začne hroutit pod návalem "dospělých" problémů.
Příběh je zasazen do současného klimatu v Koreji a reflektuje dnešní problémy mladých v korejské společnosti, kde se stále prolíná tradičnost s moderním pojetím života mladých lidí. (jorgus)

(více)

Recenze (31)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jenny, Juno je jemně komediální slaďárna pro náctileté s pěknou hudební kulisou a spoustou pěkných scén, které se určitě povedly, ale je až příliš dětinská a roztomiloučká, než aby naplno zaujala a nadchla, i když natočení otevřenosti lásky dvou náctiletých studentů jsem od korejců nečekal a je to dost vážné téma, proto palec nahoru. Pěkný film s nejednou povedenou vtipnou scénou. 75 % ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Jeni, Juno a líbilo se mi to. Nelíbilo se mi sice tolik jako My little bride, kterou jsem viděl včera, ale přesto docela dost. Nejlepší je první hodina, která je pohodová a nic zásadního se v ní neřeší. Pak je dvacet minut takových vážnějších a konec má být komedie, která mi moc vtipná nepřišla, hlavně ve srovnání s My little bride, u které jsem včera málem puknul smíchy. Taky jsem čekal nějaký výraznější zakončení, jako skutečný vrchol filmu bych označil spíše svatbu (která je opravdu nádherná), než ten porod. Ale i přes tyto výtky jsem většinu filmu náramně bavil, je to nádherně natočeno, ústřední pár je prostě okouzlující a ty písničky jsou překrásný. 9/10 ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejprve se Jeni, Juno jeví jako nereálná idealistická červená knihovna pro spodní skupinu náctiletých, u které jsem si kladl nevěřícně otázku, jak se jí, krucipísek, ten vyjukaný patnáctiletý jeliman mohl dostat do kalhotek?! Mohl nemohl, to není podstatné. Důležitý je fakt, že tohle dílko vzniklo v zemi, která je navenek sešněrovaná zdrženlivými společenskými konvencemi. Při pohledu na rozverné hodiny sexuální výchovy vedené atraktivní kantorkou se nějaké veřejné tabuizaci sexuálního chování mladistvých ani nechce věřit. Vzhledem k tomu bych Jeni, Juno přirovnal k odvážné, trochu naivní a zábavné agitce za sexuální život korejské mládeže, která dostane ten správný říz, poté co se o nastávajícím potomkovi dozví rodiče. Davové scény uniformovaných studentů a přepáleně kýčovitá "svatba" naštěstí kladný dojem ze snímku a roztomilé představitelky Jeni nesnižují. 7/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti americké Juno je tahle korejská verze mnohem decentnější (což nepůsobilo moc reálně) a tak celkově mnohem více pro dětské publikum. Na druhou stranu je tato verze taková milejší a díky asiatům má svůj osobitý ráz, který mi přijde trochu nezvyklý. A možná i proto jen 3*. Mělo to něco do sebe (hlavně skvělou hudbu), ale znova bych se na to asi nekoukl. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Jeni (ona) a Juno (on) - dvaja 15 roční, zaľubení školáci, ktorí majú zrazu jeden veľký problém - Jenine tehotenstvo. Samotný film, resp. jeho žánrové zaradenie ma mierne prekvapilo. Zatiaľ čo trailer sľuboval hlavne komédiu, výsledok je komediálna dráma (ale keď príde na humor, tak ten ma vždy spoľahlivo dostal), ktorá si až na samotný záver (na môj vkus mierne skratkovitý) drží svoje vyvážené tempo a rytmus. Najväčším plusom bola pre mňa ústredná - kontroverzná peripetia, ktorou vlastne juhokórejci búrajú ďalšie tabu. Sexualita mladistvých a jej dôsledky ako ústredná myšlienka filmu nie je ani v dnešnej dobe ešte bežnou záležitosťou a práve v tejto línii mi počas filmu prišla viackrát na rozum prepojenosť s Kubrickovou (resp. románovou predlohou od Nabokova) Lolitou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoli ve filmu nejsou žádné sexuální scény, byl tento snímek v Koreji označen omezením 18+. Toto ohodnocení bylo později sníženo na 15+. (Terva)

Reklama

Reklama