Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (897)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem sympatické. Dvěma slovy ohromně sympatické. To asi sedí nejlíp. Podivná rodinka i její počínání při cestě na soutěž krásy a tak trochu i na cestě za sebepoznáním je přesně takové. Navrch spousta inteligentních a vtipných dialogů (podle mě ne úplně nepodobných těm z Gilmorek), a k dokonalosti už chybí jen málo. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Otec kariérista, matka náladová nervačka, strýc homosexuál se sklony k sebevraždě, syn drží bobříka mlčení, dcera sní o korunce královny krásy a dědeček bere heroin. Brilantně napsané a zahrané postavy v road movie plné vtipu, přátelství a snů bortících se jak domečky z karet, u kterého vám po chvilce dojde, že tentokrát se hollywoodský kýč opravdu nekoná. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Co na tomhle snímku nesmírně funguje, je to, že je perfektně odpozorovaný ze života. Nemluvící pubertální synek, děda v kufru, zaseklý klakson, malá milá Miss se svérázným číslem nacvičeným potají dědečkem... Doporučuji pro každého rodiče s dospívajícími dětmi. Královská zábava, které nelze odolat, míšenec Americké krásy a Amélie z Montmartru v hořkém komediálním pojetí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/198116-mala-miss-sunshine-little-miss-sunshine/videa/ ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Paráda. Tenhle recept na mě spolehlivě zabírá. Do hrnce vhodíme skupinku netuctových lidí s různými úchylkami, mindráky a komplexy, pokud možno s příbuzenskými vazbami, protřepáte a necháte je společně uležet. K dochucení je navíc můžeme poslat na nějaký krajně netypický výlet, na který se vlastně nikomu nechce. Z celé minibusové famílie mě jednoznačně nejvíc nadchnul na heroinu a sexu závislý děda se svéráznýma radama do života, ovšem nikdo z jeho pěti společníků se vedle něj úplně neztratil. Snad jen Hooverovic maminka byla na zbytek grupy moc normální. Vtipné, nenásilné, úderné a chutné. Výborné. 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $59,891,098Tržby Celosvetovo $100,523,181Tržby za predaj DVD v USA $55,654,806 //počet predaných kusov 3,388,747║ Mne sa tento počin podarilo vidieť až na záver festivalu Cinematik 2007 v Piešťanoch a stálo to za to, film získal najväčšie možné ovácie za celý priebeh festivalu ... príbeh rodinky putujúcej na dodávke Wolfswagen prepletení mnohými zaujímavými komickými vsuvkami je to naj čo je možné vidieť v tomto čierno-humornom rangu. Zo začiatku to až tak výnimočne nevypadá ale ako spoznávame unudenú rodinku a jej každodennú všednosť, spriaznenú s nemocničného návratu strýka "samovraha" v podobe Steve Carella, ďalej dobre zabývaného uleteného strýka Alana Arkina učiaceho malú vnučku Abigail Breslin tancovať a pripravovať sa na súťaž Little Miss Sunshine, ... a ostatných členov rodiny, to naberie taký spád že takmer celú druhú polovicu filmu sa neprestanete smiať, aj keď je to miestamy fakt s čiernym humorom vyplnené. "A samozrejme že to najlepšie príde až na koniec v podobe tančeka malej slečinky." /videl v kine: 95%/ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Snímek je věnován Rebecce Annitto, čtrnáctileté neteři producenta Petera Sarafa, která zemřela při autonehodě. Ve filmu se objevila v komparzu v restauraci. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama