Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

tombac 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a nevtíravě dojemný snímek, jenž se zčásti odehrává ve sportovním prostředí, ale není tak o sportu, jako o tom, že i autistický chlapec může s podporou blízkých lidí překonat hranice, pro většinu lidí nepřekonatelných. Opravdu krásný a silný film, který vás vtáhne do sebe a v několika momentech i okouzlí. Asi nejlepší kousek, co jsem kdy ve spojitosti se sportovním prostředím viděl. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Pozitivní, veselý, optimistický, reálný, skutečný, neuvěřitelný. Nádherný film. Je mi z něj dobře. Příběh o chlapci trpícím autismem, který má rád zebry, těstoviny, koláče a běhání je hezký. Je odhodlán za přičinění maminky trénovat pod vedením zprvu nedůvěřivého bývalého běžce a nakonec běží i maraton. A když se k závěru přidá poznámka skutečného příběhu, rozveselý a závoreň dojme celý příběh ještě víc. Herecké výkony byly neuvěřitelné. Seung-u Jo byl neskutečně roztomilý tím, jak vše opakoval svým šišlavým způsobem, jak uměl poslouchat na slovo. Oproti americkému Rain Manovi, byl ten korejský něčím víc dojemnější. Asi to bude tím Cruisem, výkon Dustina Hoffmana byl excelentní, to je bez pochyb. Snímek pro každého, komu se aspoň trochu chtějí číst titulky a je citově založený. Tisíce zeber žijí v harmonii s antilopami... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok vyvolávajúci úsmev na tvári, súcit, rešpekt ale i pokoru zároveň. Ako rodič dieťaťa sa pasovať s obdobnými problémami, neviem neviem, či by to bolo v mojich vnútorných silách. “Malaton” je príbeh o chlapcovi, ktorý mení “uhol pohľadu na vec”, v ktorého závere sa len sťažka ubrániť dojatiu. Zaujímavé, ako sa človek vžil do JEHO role, ako prežíval JEHO každú, šťastnú chvíľku .. Krásny film. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

První, co mě při sledování Malatonu nevyhnutelně napadlo, byla paralela s Rain Manem. I když snímky spolu nemají co do děje nic společného, spojuje je hlavní hrdina trpící autismem. Herecké výkony jsou fantastické, především pak Seung-u Jo v roli hendikepovaného Cho-wona jednoduše září. Překrásná hudba podtrhuje gradující děj a člověk se v závěru až přistihne, že mu moc nechybí k tomu, aby začal bulet jako želva. Jeden z mých nejkrásnějších jihokorejských zážitků, a to jsem samotnou zemi (zatím) nenavštívil. 85% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

S přibývajícím počtem shlédnutých korejských (samozřejmě jiho-) si uvědomuji, že jejich kinematografie je z těch všech asijských nám evropanům (a amíkům) nejpřístupnější a nejpochopitelnější. Přeci jen, jejich filmy mohou bez problémů fungovat i v našich kinech a je jen škoda, že zde nedostávají tolik prostoru, protože kvalitou euroamerickou tvorbu minimálně vyrovnávají. A to vše platí i pro Malaton, žánrový film který je nekomplikovaný a líbivý až na hranici kýče, to je však při tématu naprosto v pořádku. Tomu odpovídá i hezká estetická kamera a obdobně líbivá hudba. Navíc osobně se pokouším na maraton už pár let trénovat a ještě jsem ho ani jednou nedokončil, a to ani zdaleka nemám tak přísnou laťkou, jakou jsou tři hodiny, takže žasnu i událostí v filmu popisovaných, protože dát maraton vůbec, je strašná machrovina. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama