Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Má ještě cenu říkat něco navíc? Myslím, že ne, nekriticky obdivné komentáře kolegů - spoluuživatelů tohoto webu hovoří za vše. Já si to tedy jenom dovolím zesumarizovat a říct, že Malaton patří k těm jihokorejským snímkům, jejichž sledování jsem si užil nejvíce. Patří do té skupiny filmů o niž se skutečně nebojím mluvit v superlativech. Všechny ty slova, jež se dočtěte níže, jsou pravdivá - ano, Malaton je skutečně krásným filmem. Asi bych to neřekl jinak, než uživatel DaViD´82, proto si jeho poetická slova s nedovolením vypůjčím, Malaton má to duši (což je jedna z nejúžasnějších poklonek, které jsem kdy slyšel). 85% ()

darm 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju sportovní filmy, pomalu ale jistě zbožňuju i korejské filmy a mohlo by snad z téhle kombinace vzniknout něco, co by mě nenadchlo? Asi ne. Příběh Cho-Wona, autistického mladíka, jehož jediná větší záliba se skrývá v běhu.. Film se přelévá s tím, jaký vztah k Cho-Wonovi má jeho maminka. Zpočátku je jeho jedinou oporou, ale když si Cho-Won získá i důvěru někoho jiného přichází na řadu mateřská láska a strach... Seung-woo Cho jako autista je naprosto přesvědčivý a i když jsem ho viděl teprve ve dvou filmech, bez váhání bych ho zařadil mezi nejlepší korejské herce. Marathon je jak filmem o vztahu matky k synovi, tak filmem o sportu, ale hlavně je to film o naději, o víře, o překonání zdánlivě nepřekonatelných bariér... Nádhera. ()

Reklama

July 

všechny recenze uživatele

Výborný film, kterému nechybí vtipné momenty ani chvíle velkého emocionálního napětí (scéna v metru mě téměř přiměla k slzám, a to jsem jedna z těch, kteří ani jako děti vůbec necítili potřebu uronit slzu u E. T. Mimozemšťana). Hlavní představitel zvládl roli autistického Cho-wona úžasně, až to bralo dech. Nesmím opomenout zmínit ani krásnou hudbu. Je škoda, že se k nám v záplavě mnohdy brakových amerických snímků nedostanou podobně nádherná díla neamerické kinematografie. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Majú sa handicapovaní ľudia snažiť zapadnúť do spoločnosti alebo majú ostať žiť vo svojej jaskyni? To je hlavná otázka, ktorou sa zaoberá táto kórejská dráma zo sveta športu. Pekne spracovaný príbeh a autistickom chlapcovi, plný dojemných scén. Najviac ma pobavilo, keď tréner vysvetloval prečo má bežať pomaly. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vcítili ste sa do Cho-wonovej matky? Ja áno, a preto som jej úplne rozumela. Seung-woo Cho bol taký skvelý, že všetky hviezdy by som dala kľudne jemu. Až na konci som si vlastne uvedomila, že on toho autistu zahral tak, že som mu naletela a myslela si, že je to skutočnosť. Ale okrem neho si tie hviezdy zaslúži aj pekný príbeh a hudba. Odporúčam! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama