Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prvovýstup na Matterhorn v roce 1865. Z jihu postupuje italský tým pod vedením Jeana Antoine Carella. Ze švýcarské strany se o zdolání hory pokouší skupina Angličanů v čele s Edwardem Whymperem.
Der Berg ruft! režiséra Luise Trenkera je remakem původního němého filmu Der Kampf ums Matterhorn (1928). (wero1000)

Recenze (5)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hora volá! je z dnešního pohledu klasické černobílé filmové drama pro pamětníky, které zpětně asi nebude nějak zvlášť ze své kategorie vyčnívat, postavy i konflikty jsou tu podané schematicky a závěrečné vyústění lze navzdory několika překvapivým zvratům dříve či později odhadnout. Šlo by zde jistě vytýkat i pár dalších věcí, včetně mluvy v jediném (německém) jazyce, ačkoliv tady máme samé postavy z Itálie a Anglie a uvědomuji si, že záběry z horského prostředí snímané zastaralou černobílou technikou asi už dnes tolik diváků neosloví, ale nemůžu si pomoct... mě osobně tento příběh o horolezcích dvou různých národů a o skálopevně nezlomném přátelství po celý čas hodně bavil, napínal, stejně tak mě přes svůj naivnější nádech i dojal. Jednoduše mi to sedlo, hloubka klasicky odvyprávěného příběhu a osobní dojmy u mě porazily veškeré potenciální nedostatky, uděluji plný počet hvězdiček a nechce se mi vysvětlovat proč. :-) „No vidíte, tak zle vám být nemůže, když vám chutná kořalka.“ :-) [90%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Luis Trenker bol odjakživa spojený s horami, preto bolo logické, že sa podujal vytvoriť remaké nemého filmu z roku 1928. Urobil to s nesmiernou láskou aj veľkým rešpektom k horám a ľuďom, ktorí ich zdolávajú. Oceniť treba skvelú kameru aj strih. Štvrtá recenzia. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Horolezeckú tématiku síce nevyhľadávam, ale tu sa miesia aj iné ako len horolezecké skutočnosti. Je to aj film o priateľstve, dobrodružstve a v neposlednom rade aj o napetí, a to nielen pri výstupoch na horu Matterhorn. Príbeh má svižné tempo, k záveru graduje a pohľadu na krásne zasnežené obrie štíty chýba už iba farba. Hodnotenie (5.): 80% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Soutěž týmu italského a anglického je záminkou pro poněkud krkolomnou zápletku filmu s čestným mužem ztělesněným Trenkerem, který nakonec z hory do soudní síně přinese přetržené lano, s nímž se utrhli tři Angličané a jejich vůdce je vyviněn...(50%) ()

Reklama

Reklama