Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

runner85 

všechny recenze uživatele

Stále sa poriadne neviem rozhodnúť či si to zaslúži 5* alebo len 4*. Síce som sa počas celého filmu bavil ale ku koncu to už pomaly strácalo dych. Tie úlohy mohli pokračovať v tom duchu ako začali,pretože sami viac páčila tá konfrontácia názorov ala budem môcť byť matka všetkých vašich detí. Nevravím že slovné bago bolo zlé ale tá časť na záchodkoch bola veľmi dlhá. Koniec filmu som predpoklad iný(alebo som túžil po inom konci) ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Výborný koncept a skvělí herci, s nimiž se sice divák asi nijak neztotožní, ale to je nutné chápat tvůrčí záměr. Nejde zde ani tolik o napětí, co bude dále a kdo se posune do dalšího levelu, jelikož už z obsazení a ze vztahů mezi postavami brzy vyplyne, kdo se střetne v závěrečném duelu, ale o výborně napsané a zahrané konfrontace. Psychologický nátlak se skutečně přenesl i na mě a hlavně scéna s dotěrnou sekretářkou ohledně zatajovaného tajemství byla přímo ďábelská. Jediné co vadí je, že je trochu natahován prostor mezi jednotlivými společnými střety a hlavně v polovině snímek na chvíli ztratí dech, když se objeví peripetie s košilemi následované sexuální scénou. Pak ovšem nastane to pravé dusno a konec je opravdu originální a zničující, i když rozhodně nejde o žádnou gradaci, naopak probíhá v nejklidnějším, trochu posmutnělém rytmu. A když pak kamera opustí klaustrofobicky působící věžák a nabídne pohled na takřka apokalyptický obraz prázdné ulice po nepokojích, člověka skutečně až zamrazí, když si vše spojí dohromady a spatří děsivou nelidskost, která má zhoubný vliv i mimo obří korporace, kde je živena. V tomto ohledu jde o opravdu palčivou výpověď na aktuální téma, jenž možná zachycuje budoucí obří problém v jeho intimnějších, leč varovných zárodcích. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí herci, nesympatické a velmi hloupé postavy... žádný děj a nulové vyvrcholení nebo jakýkoli wow efekt... Konverzačka, kde se řeší rádoby hustě, v globálu to ale je celý takový odnikud nikam, o něčem a ničem, museli tam nacpat šukání a ani jsem se nijak moc nebavil, natož aby mě zajímalo kam to dospěje, koho vyberou, proč, nebo snad dokonce na jakou vlastně práci. Z celý metody nakonec zůstává jen její název a dojem, že jde o blbost a stupidní firmu, co hledá nejvykriplenějšího managera pod sluncem... Sorry, ale to už je lepší Big Brother... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Inšpiratívny film o výbere manažérov neštandardným spôsobom. Aplikácia Gronholmovej metódy priniesla medzi vyvolených dostatočný materiál pre posudzovanie komunikácie, odolnosti voči tlaku, spôsobe interpersonáleho kontaktu a príjemne sa na to pozeralo. Simulácia jednotlivých úloh bola pútavo spracovaná, herci pôsobili presvedčivo a nebyť pár miest, ktoré boli zbytočné vo výberovom kontexte, mohol byť tým celkový snímok aj dokonalejší. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Dokonale vybroušený a promyšlený filmový klenot, fungující snad na všech úrovních kinematografie - jednak jako parádní zábava, komorní psychologické drámo ve stylu 12 rozhněvaných mužů, napínavé jak malé trenky na velké prdeli, druhak jako skvělý exemplář jihoamerické filmařiny s perfektním zvládnutím všech stránek, od scénáře a režii až po výborné herce, treťjak jako znamenitá studie lidských charakterů, čtvrťjak jako znamenitá studie psychologických testů, které "assessují" lidské charaktery, a paterjak coby jedinečný podnět k zamyšlení nad tím, jací lidé jsou na ty nejvyšší manažerské posty vlastně nejžádanější, tzn. jaké povahy takto nastavený filtr nejspíše pouští dál. Možná že jsou v tomto skvělém filmu ještě další roviny, ale mně těchhle pět na udělení pěti hvězdiček bohatě stačí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama