Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notorický zloděj Tsuma byl právě podmínečně propuštěn z vězení. A tam na něj čeká jeho životní kšeft. Má zorganizovat krádež nejslavnějšího obrazu v celé zemi, Dámy s hranostajem Leonarda Da Vinciho. Cesta k bohatství však vůbec není tak snadná, jak si představoval. Když totiž do akce přizve svého bývalého kumpána Juliana, s hrůzou zjišťuje, že se jeho starý kamarád ke své minulosti postavil zády a stal se z něj policajt! Ten ale z přátelství vymyslí plán, aby se Tsuma nažral a Dáma z hranostajem zůstala celá. Jeho součástí je geniální padělatel Hagen a jeho krásná a temperamentní vnučka. Všichni čtyři pak rozjíždějí vlastní hru, která může skončit buď obrovským bohatstvím, nebo totálním krachem. Podaří se podvodníkovi, policajtovi, padělateli a mistrovi uskutečnit umělecký zločin století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená komedie se zajímavou zápletkou. Je samozřejmé, že tento typ filmů vlastně závěr prozradí hned zpočátku při nějakém tom plánování na plátně, ale důležité je, co se během cesty k závěrečným titulkům může odehrát. Zde bylo především velice zajímavé sledovat, jaké nové a moderní "hračky" mohou zlodějíčci použít (nutno dodat, že na evropské podmínky to nebylo nejhorší) . Velice se mi líbila pestrost a různorodost prostředí a především hned několika hlavních i vedlejších hrdinů. Celkem mě pobavilo neustálé střídání se měn, které se ve filmu používaly. No, určitě si dám příště na Machulskiho pozor. 75% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Starší úspěšné Machulského filmy z 80. let si s výjimkou nedávno opětovně zhlédnutého Kingsajze dobře nepamatuju, nicméně si dokážu vybavit, že měly vždycky nadhled a styl. A totéž jsem našel u Vinciho, který tématicky navazuje na Vabank nebo ještě spíš na Dannyho parťáky a Podfukáře. Je to taková ta levnější, ale nám tak nějak bližší středoevropská varianta, která sice narozdíl od Dannyho parťáků nemá tak hvězdné obsazení a dokonalé provedení, ale je pro mě nakonec sympatičtější a lidštější. Propuštěný zloděj Tsuma se rozhodne pro životní ránu v podobě krádeže vysoce ceněného klasického obrazu a vedle toho chce důkladně zesměšnit kriminalisty, kteří ho kdysi poslali za mříže. Už jen tím, jak různorodý zločinecký tým se podílí na troufalé loupeži, dokáže Machulski diváka potěšit a ukazuje, že nepatří do starého železa. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi, která by se mohla zařadit po bok slabším francouzským kamarádům. Neurazí, ale dlouho ve vás nezůstane… PŘÍBĚH:*** jsem na vážkách. To plánování, seznamování se vším a s každým mi mnoho zážitků nepřineslo. Samotná loupež je dobrá, ale chybí mi ta omáčka kolem. Než k ní dojde – cca 60 minut - NUDA./ HUMOR:* na komedii DOST SLABÉ !! Žádný hlášky, prostě – nic moc!/ AKCE:*** samotná loupež je fajn, ale nečekejte žádný promakaný plánování a dokonalé záběry./ NAPĚTÍ:*** a zase ta loupež!! Ono se opravdu do té doby nic neděje! Po ,,ní“ se tu objeví jakýsi ten napínavý náboj…. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné Dannyho parťákům. Troufám si říct, že zábavnější a tedy i lepší než dvojka (Dannyho p.). Jistě, v hlavních rolích není Clooney a Pitt, ale i Poláci mohou hrát dobře. Nápady měli velmi solidní a konec je svižnější a vtipnější než první půlka filmu. Pointa není špatná, i když je lehce očekávatelné. Film mě velmi pozitivně překvapil. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou Američani! My tady v Evropě si umíme natočit stejně napínavou, zábavnou a dobrodružnou krimikomedii typu Podraz, a navíc třikrát tak levněji. Pro mě osobně se jedná o srdeční záležitost (scéna "Mám pocit, že už jsem to někde viděl" "Jo, někde ve filmu") a nejlepší film MFF Karlovy Vary 2005. Čert to vem, není to sice žádné umění, ale "Vinci" má lehkost, šmrnc a vtip. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pri niektorých scénach v aute je vidieť namiesto prevodovky mikrofón. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v Krakowě od 14.4 do 21.5.2004. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno