Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Recenze (291)

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Sebelepší režisér něco takového natočit nedokáže.. Hodně se nasmějte, popláčete a budete v šoku od začátku do konce. ()

(Z)denny odpad!

všechny recenze uživatele

V jedné nejmenované galaxii, na třerí planetě sluneční soustavy, v jedné zemi plné skal, žil národ slaboduchých lidiček, který nějakým zázrakem zachytil obrazové a zvukové vlny šířící se z amerických kinematografů, kde se právě promítaly takové snímky jako Lucasovy Hvězdné války, Spilberkův Indiana Jones nebo Flash Gordon. Mozečky těchto lidiček nebyly schopny samostatně pochopit smysl těchto děl (zřejmě hrozila exploze jejich přetížených mozkových závitů), a proto je největší kapacity jejich země díky vysokým finančním nákladům zpracovaly do jim snesitelného díla, které nejsou normální obyvatelé planety země pochopit.. ()

Bukk

všechny recenze uživatele

Nelze jinak než souhlasit s tím, že se těžko hledá šílenější věc, která by neměla chybět na seznamu must-see. 91 minut života, které nejdou vrátit zpět. ()

Martinius odpad!

všechny recenze uživatele

to, ze sa na tomto hnoji skodoradostne pobavim a nedobrovolne zasmejem, este neznamena, ze s nim budem mat sucit. az taky uchyl nie som. obzvlast pre filmy tohto druhu by sa mala zaviest este hlbsia kategoria odpadu. ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejbizarnějších věcí, co jsem kdy viděl. Hodnotu nemá film naprostou žádnou, za to ve skupinové projekci se nejen nasmějete, ale uvidíte naprosto nepředstavitelné věci. Tento "film" je prostě z jiné dimenze a je tedy právem zde nejrozporuplnějším. Vrchol filmařské představivosti za krásné 3*. ()

Janis 

všechny recenze uživatele

asi nejlepší turecký sci-fi film co jsem zatím viděl:)) tréningová scéna byla dokonalá a prokopávání červených medvědů taky:) ()

mirliflore

všechny recenze uživatele

Çetin Inanç natočil ve světové kinematografii nevídané filosofické dílo, které ho řadí na roveň takovým velikánům, jako byl Andrej Tarkovskij či Ingmar Bergman. V symbolickém (možná ještě lépe alegorickém) snímku, byť myšlenkově velmi různorodém, dominuje zejména autorova životní filosofie tzv. pozitivního voluntarismu, tedy, že základem lidského konání je vůle, a ta dokáže překonat jakékoliv překážky. S tou souvisí autorova víra v člověka a v jeho schopnosti. Nejlépe to ilustruje slavná symbolická scéna s rozbíjením kamenů. V ní Çetin Inanç vyjádřil, že člověk, má-li pevné odhodlání, dokáže zdolat - "rozbít" - veškeré životní překážky, ať by vypadaly sebevíc nepřekonatelně. Stejně tak dokáže jít dál, ba až skákat, přestože se mu na nohy lepí problémy, stejně jako hlavní hrdina dokázal skákat s balvany přivázanými k nohám. Filmoví experti vidí děj filmu jako exkurzi do lidského nitra a nesutálý boj s negativními lidskými tendencemi, jako například s agresivitou, vyjádřenou červenými medvědy. Režisérův optimismus samozřejmě nedovolí hlavním hrdinům, obdařeným silnou vůlí, podlehnout, a tak nakonec zvítězí i nad zlem obsaženým v nich samých - ztělesněné Čarodějem. Závěrečné zúčtování s ním - tedy rozdělení Čaroděje na dvě půlky, ukazuje na určitou rozdělenost zla - v souboji s lidským dobrem nemůže vydržet celé a nerozdělené. Také se zde objevuje, byť jen lehce, autorův pacifismus. Hlavní hrdinové nedokáží mečem nepřítele porazit (nejsou jím dokonce schopní ani useknout agresivním medvědům končetiny, což holými rukami dokázali). Teprve, až se meč přemění na rukavice, symbol touhy smysluplně pracovat, může být zlo v nás definitvně poraženo. Çetin Inanç pojal technciké ztvárnění filmu velice osobitým způsobem. Některé střihy hraničí až s postmodernou, kdy se ve filmu mísí různé časové a prostorové roviny, což naznačuje nejistotu života v moderní společnosti. Snímek je ovšem tak myšlenkově nabitý a náročný, že divák uvyklý plytkým hollywoodským počinům jej zřejmě neocení. P.S. Netřeba dodávat, že úroveň triků budí úžas dnes stejně jak před těmi 25 lety. ()

Jelly odpad!

všechny recenze uživatele

komentáře k tomuto filmu jsou lepší než samotný snímek. navíc jsou tak výstižné, že už jej není třeba ani vidět... snad bych ještě zmínil scénku likvidace mimozemského vůdce pravým tureckým bojovníkem po ďábelsky debilním antisouboji neidentifikovatelným způsobem rozpůlení a následující záběry na mrtvého padoucha tím stylem, že střídavě ukazují jeho levou a pravou polovinu a druhá půlka těla i obrazovky je vždy černá. ó. a nelze opomenout ani zvuk, zvláště při četných soubojích skákajících Turků s nehybnými chlupatci stojícími s rozpaženými pařáty a čekajícími až k nim někdo přiskočí a utrhne jim hlavu; to ukrutné nepřetržité vrčení mimozemšťanů zpodobňující to největší ZLO a k tomu sci-fi pozadí vytvářené foukáním do kusu železné trubky. óóó my God--- ()

melloun odpad!

všechny recenze uživatele

Doposud se mi nestalo, že bych nějaký film nedokoukal až do konce, protože by byl tak špatný. Turecký mišmaš, který nemá hlavu ani patu, to však dokázal. Neustálá recyklace sestříhaných obrazů a scének, opakující se dva songy pořád dokola, nudné a zdlouhavé souboje atd. Takhle zneuctít Star Wars si zaslouží jediné hodnocení, odpad! ()

Hyger 

všechny recenze uživatele

Měl bych se bát pomsty Chucka Norrise, ale už se nebojím. Na dvě půlky mne rukou rozsekne jedině Cüneyt Arkin. ()

Isabell11 odpad!

všechny recenze uživatele

Když se někdy podívám na nekvalitně udělaný film, tak se spíše zasměju i se mi to líbí, jak někdo natočil takovou hloupost, ale Turecké hvězdné války jsou odpad odpadů, je to až smutně hrozné. Horší film snad už ani neexistuje. Zlatý Ed Wood. ()

Erinien

všechny recenze uživatele

Přiznám se, nevydržela jsem se dívat. Během tohoto filmového díla jsem zvládala vyprat prádlo, uvařit oběd a vyplet truhlíky na balkóně, což ovšem neznamená, že jsem nic neviděla. Ve chvílích kdy ke mě doléhala znělka z Indiana Jonese, případně ve chvílích, kdy děj podle hudby gradoval, jsem se zaskočila podívat. A v těchto momentech, kdy hlavní hrdina se vztekem Rockyho mlátí do kamenů tak aby si neublížil, urváva plyšovým kukum ze Sezame otevři se hlavičky a dlouze hledí do očí neuvěřitelně namalované blondýně, jsem se smála až jsem se za břicho popadala. Tenhle film prostě nejde ohodnotit. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nebýt žebříčku nejrozporuplnějších filmů, tak si myslím, že by téměř nikdo o tomto "filmu" nevěděl. Dlouho dobu tento žebříček vedl. Dnes, t. j. 7. 2. 2020, je na "skvělé" druhé pozici. A to už něco znamená. Už tím vstoupí do podvědomí divákům a zaujme je již i svým tureckým názvem. Po rozkliknutí galerie zaujme ještě více, a to ať už negativně, že spoustu lidí odradí, a nebo naopak svojí bizarností zaujme. Právě ta bizarnost a amatérské zpracování i mne navnadilo se na tohle podívat, jak asi bude tento doslova amatérské film z Turecka vypadat. Bude to fakt tak hrozné nebo naopak něčím překvapí? Bude to dobrá či strašná parodie na Hvězdné války? A ano, bylo hrozné, doslova příšerné a také právě tou příšerností mne to překvapilo. Nejpříšernější je to, že oni to vskutku mysleli vážně. Nejedná se ani tak o parodii Star Wars, nýbrž turecké Hvězdné války, které začínají jako Planeta opic z osmašedesátého. Tedy když opominu úplný úvod s vykradenými záběry bojů vesmírných lodí ze Star Wars. I zde na začátku filmu bloudí dva, řekněme astronauti. Vůbec netuší, kde jsou a za chvíli najdou pozůstatky pradávné civilizace. Tentokrát to ale není New York, nýbrž pyramidy v Egyptě. Netrvá dlouho a zjeví se první místní osadníci. Jen místo opic jsou to kostry na koních. Jenže ty kostry jsou jen namalované na oblečení a skutečně ty masky vypadají jak z masopustu. Těch šílených masopustních masek je film plný. Stejně jako nekonečně dlouhých a vysokých skoků z trampolín. :D A tak už jsem si jen tak říkal, co ještě může tam být horšího. Co bude ještě bizarnějšího. Možná je to právě samotný diktátor, tento turecký Dark Vader. Každopádně jeho smrt byla jedna velká bžunda. Možná se jedná vůbec o nejvíce amatérsky natočenou vraždu hlavní záporné role v dějinách filmu. Film je to rozhodně příšerný, ale když to neuvidíte, tak neuvěříte. Tohle se prostě musí vidět! [2300. hodnocení, 276. komentář, 44%, 2. nejrozporuplnější film] ()

Aurus odpad!

všechny recenze uživatele

0/10. Hvězdné války podle Turka je film který ksem viděl jen do 18 mimut protože sem to už psychicky nezvládal protože co tohle sakra je?! Na film už fakt nikdy nekoulnu. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Nic horšího sem snad v životě neviděl. Naprosto, ale naprosto sakra nepřehledné a divné, nedokázal jsem se pořádně zorientovat snad ani v jedné scéně a příběh filmu či motivaci záporné postavy jsem nějak nepobral. Dokonalé vykradení Starwars, Indiana Jonese a bůh ví čeho ještě. Za nejlepší scénu filmu považuji trénink, který probíhal šíleným mácháním rukou a mlácením kamenů s hudbou z Indiana Jonese v pozadí. Díky tomuto tréninku pak dozajista nebude problém zachránit galaxii nebo o co jim to vlastně šlo. No prostě úplně zvrácená katastrofa. 5/5 ()

gombarix

všechny recenze uživatele

Směšnější film jsem v životě neviděl a snad ani neuvidím, protože to bych už asi nepřežil. Slavný Plan 9 from Outer Špajz tomuhle nesahá ani po polystyrénové balvany přivázané ke kotníkům. - P.S.: Teď jsem zas viděl Hrátky s čertem a červení medvědi jsou jasný Belzebub! - P.P.S.: hodnotit se neodvažuju, protože objektivně jedinou možnost (odpad) si to za tu porci zábavy nezaslouží a dát tomu 5* je mi zase trochu hloupé :) ()

jenjan 

všechny recenze uživatele

Měl jsem strašný sny po tom.. Turek věděl proč to pustit do světa. "Jestli zničíš svět, zemřou i všechny ženy." ()

Reklama

Reklama