Reklama

Reklama

Suwingu gâruzu

  • Japonsko スウィングガールズ (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina študentiek navštevuje letné doučovanie a očividne to žiadnu z nich nebaví. Na škole pôsobí dychovka, ktorá sprevádza na zápasoch miestny baseballový tím. Celá kapela však po konzumácii obeda skončí s otravou v nemocnici. Zostane jediný zdravý člen, hráč na činely, ktorému sa obed neušiel a musí zostaviť čo najrýchlejšie novú kapelu. To je šanca pre študentky, ktoré sa tak môžu vyhnúť úmornej nude spojenej so štúdiom matematiky. (Hogun)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (53)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Moooc dobrý, vážně, super komedie. Bavil jsem se od začátku do konce. Naprosto Vás to pohltí a budete se furt smát. Humor je nenáročný, což ale neznamená, že by film nesplňoval svůj účel. Nejde o žádnou hlubokou intelektuální baštu, ale na to já teď seru. Prostě se občas chci bavit a tenhle filmeček je k tomu stvořený. ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Já už si snad ani nepamatuju, kdy jsem naposledy viděl čistokrevnou komedii, která by neměla žádná hluchá místa, trapné scénky a hlášky a u které bych se smál po celý film. Jenže to bylo ještě před shlédnutím Swing Girls. Tahle originální komedie v japonském stylu mě nadchla. A to snad vším, čím to jen šlo. Skupina školaček chodí na letní doučování a očividně to žádnou z nich nebaví. Na škole mezitím působí dechová kapela, která jezdí na baseballové zápasy místního týmu. Celá kapela však po pozření obědů skončí s otravou v nemocnici. Zbyde jediný člověk, hráč na činely, na kterého oběd nezbyl a který se pokusí složit co nejrychleji novou kapelu. A to je samozřejmě šance pro školačky, které se můžou přihlásit, aby se vyhnuly úmorné nudě při matematice... Pokud bylo cílem režiséra mimojiné také přilákání mladých lidí k jazzu a swingu, myslím že se to podařilo na jedničku. Po celou dobu vyhrává skvěla hudba, která vygraduje závěrečným koncertem. Zajímavostí je, že všechny mladé herečky na nástroje opravdu hrají, jelikož prošly speciálním tréninkem před natáčením a poté koncertovaly v Japonsku a USA, aby film propagovaly. Samozřejmě to hodně dodává na věrohodnosti. Jeden vtipný moment střídá druhý, školačky jsou roztomilé a krásné:). Kdo má rád jazz, bude se výtečně bavit, kdo ho třeba rád nemá, bude se bavit stejně! ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Pro mě skvělá hudební komedie u které jsem se ani trochu nenudil... Víte, ono to vlastně nemá nějaký originální děj... Tak proč je to ale skvělé? Nu, protože oni v té Asii umí i sebeprimitivnější děj ztvárnit ve filmu tak, že vám připadá že sledujete velice originální snímek... Takový pocit jsem měl u většiny Asiiských filmů jakéhokoliv žánru.... Swing Girls nejsou vyjímkou... Snímek je podaný s takovou lehkostí, nenuceností až mi připadalo, že jsem reálný divák a to co vidím na obrazovce se skutečně nyní děje a já to prožívám s herci... U valné většiny Asiijských filmů mám tento pocit a proto je mám tak rád... To je ta síla, která odlišuje Asijskou kinematografii od zbytku světa... Swing Girls jsou toho ve svém "žánru" příkladem... Nehraje si to na nějaký přehnaně dramatický film s "nečekaným" koncem... Ne, Swing Girls poklidně plynou příběhem, sem tam pobaví, ale i jinak se divák nenudí a na konci vás nechají tápat: Vyhráli tedy? Nevyhráli? Já si ale říkám: A vlastně není to naprosto jedno? ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se, hodně jsem se bavila. Jak už Marius zmiňoval, scéna, kde jede "Wonderful life", je opravdu - nemůžu si pomoct, ale musim použít tento výraz - kulervoucí. X-D Ne, že by se člověk smál od začátku do konce filmu, to ne, směje se tu (nahlas) opravdu jen párkrát, ale přesto tenhle film je napuštěný pohodou, milými lidmi a jazzem v takové koncentraci, že je úplně jedno, jestli z toho vzniká hydroxid nebo kyselina. Navíc jsem tu sledovala mladičkou Nodame a to mě opravdu bavilo. Další velikým plusem je, že každá postava, ať už dostane hodně prostoru či málo, má svůj vlastní, ujetý charakter - hráč baseballu, kamarádi (?) našich kytaristek nebo sensei od dechového sboru. Lepší 4*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to výborný japonský hudobne založený film. Má výborný príbeh o skupine lenivých a rozmaznaných študentiek, ktoré nechtiac na určitý čas vyradia z činnosti školský hudobný zbor podporujúci športovcov a tak sa rozhodnú, že ich zastúpia a začnú sa učiť hrať na hodobných nástrojoch, aby sa vyhly poobedńajšej matematike a tak založia jazzový zbor. Spracovanie je na tom tiež veľmi dobre, našťastie tu nechýba tá zmena, ked´ sa študentky najprv učia hrať len preto, aby sa vyhly matematike, ale postupne si to obľúbia a robia všetko preto, aby sa tomu mohli venovať stále a snažia sa aj získať peniaze na kúpu vlastných nástrojov. Humoru tu je dosť a určite sa vydaril, salvy smiechu sa moc čakať nedajú, ale milého a zábavného humoru je tu plno. A zaujala ma aj originálne natočená scéna s diviakom. Veľmi dobre sú tu vybraní aj herci alebo skôr herečky, ktoré predstavujú rôzne a zaujímavé charaktery. Výhodou podobných filmov je, že si v nich divák dokáže obľúbiť aj to, čo v skutočnosti rád nemá. Mne sa jazz vôbec nepáči, ale tu som si ho rád vypočul a záverečné vystúpenie je skutočne výborné. Nemôžem dať tomuto filmu plné hodnotenie, pretože tento žáner pre mńa nemá taký potenciál, ale aj tak môžem povedať. že Swing girls je špičkou svojho typu filmu. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 78%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Juri Ueno, představitelka Tomoko Suzuki, která se díky filmu naučila hrát na tenor saxofon, zúročila své umění i na dvou albech, které vydala jako hudebnice a zpěvačka. (Terva)
  • Videohra, ktorú hrá Tomokina sestra, sa nazýva "Space Channel 5 Part 2". Druhá skladba, ktorú Swing Girls na koncerte zahrajú, je hlavnou melódiou z tejto hry. Skladba je od Kena Woodmana a má názov "Mexican Flyer". (pivo)
  • Všetky skladby vo filme boli zahrané samotnými herečkami a hercom. Mnohé herečky nikdy predtým nehrali na žiaden hudobný nástroj. Niekoľko mesiacov pred samotným natáčaním preto podstúpili intenzívnu hudobnú prípravu na Yamaha Music School. (pivo)

Reklama

Reklama