Reklama

Reklama

Tou wen zi D

Trailer 2

VOD (1)

Takumi je jako ostatní chlapci: chodí do školy, líbí se mu děvčata, ale má jednu zvláštní schopnost - umí perfektně s otcovou Toyotou AE86 projíždět zatáčky v místních horách. Podědil to po svém otci, který mohl být první mistr světa z Japonska, ale bohužel se oženil. Jednou při rozvážení tofu Takumi předjede GTR a je z toho poprask. Začnou se o něho zajímat ostatní jezdci a snaží se ho porazit na "jeho trati". Roli Takumiho otce si střihnul Anthony Wong. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (50)

kitano 

všechny recenze uživatele

Initial D docenia predovsetkym ti, ktory pri predstave poulicnych automobilovych zavodov vidia trosku viac ako len ultradrahe vytunene kary a kopu kuriev postavajucich povedla. Uz len fakt, ze "ustredny" automobil je stara Toyota AE86, nasvedcuje, ze tu ide len viac ako o efekt. A iked to aj tak cele treba brat s rezervou, zavody skutocne maju gule a posobia realisticky. Pribeh je stardartne len vyplnou, no svoj ucel poctivo plni a co je najdolezitejsie, zbytocne neodputava pozornost od hlavnej naplne. Ako perlicku uvadzam fakt, ze DVD, ktore vyslo v UK ma mimo originalnej hudobnej stopy aj kompletne novu urcenu, pre britske obecenstvo (kto je familiarny s britskou elektro muzikou, vie si spravit pribliznu predstavu). Nova hudba skutocne vylepsuje atmosferu zavodov, na druhu stranu je vsak velmi repetivna, nevraviac o tom, ze uplne zlyhava v dejovo zameranych okamihoh, ba dokonca meni vyznenie niektorych scen. Urcite vsak stoji za to film vidiet film aj s novou hudbou (aspon niektore sceny). Pred sa len, je to hlavne o zavodoch. (7.8/10) ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou The Fast and the Furious a podobní. Tohle je výbornej film nejen o pouličních závodech a tunningu. Působí skvěle reálně a i nezávodní děj má dost do sebe. Výborná hudba a prostřihy víc záběrů do sebe. Škoda jen, že japonský auta se mi moc nelíbí. Okamžitě musim nainstalovat nějakou závodní gamesku :). ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Neníto vůbec špatné a vysoké hodnocení si tozaslouží, jenže jako človkě, který viděl anime sérii Initial D tomu více dát nemohu. Skvěle nasnímané souboje, celkem slušně vybrané hlavní obsazení. Ale ten duch anime série mi dost chybí, je tu sice trhlý humor jako v předloze, ale nějak mi nesedí hlavní hrdina. Na druhou stranu je třeba říci, že poslední filmy série Rychle a zběsile to překonává rozdílem třídy. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V Initial D nepobíhají kolem aut vnadné roštěnky, káry nejsou tak nablýskané, ani v něm řidiči zuřivě nemačkají nitro, přesto žánrově spřízněný Fast and Furious válcuje. Děj vně automobilových honiček tu nepůsobí dojmem vaty určené jen k naplnění filmové stopáže. Nemluvě o lepší a dynamičtější řemeslné stránce. Dravé honičky v točitých horských serpentinách mi evokovaly soutéž v driftech v Need for Speed Underground 2 říznutou Burnoutem. Anthony Wong už po několikáté potvrzuje svou příslušnost k asijské herecké extratřídě. Chová se jako Hrabalův pábitel, ale dejte mu do pracek výkonný motor, jímž může zvýšit výkon své zamilované káry, a uvidíte... :) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Není to Rychle a zběsile, je to něco jiného, máte rádi drifty? hory? tak to bude správná volba. Závody se odehrávají v místních horách a nehraje se tady moc na rychlost, jako je tomu u Rychle a zběsile, ale na precizní vybírání zatáček. Takumi je mladý hoch, který má velký potenciál. Akční film...čekal jsem, že tam budou bojové scény, ale nebyly, i bez těch to šlo. Závody jsou parádně udělané, adrenalinové, rychlé a hodně akční. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama