Reklama

Reklama

Tou wen zi D

Trailer 2

VOD (1)

Takumi je jako ostatní chlapci: chodí do školy, líbí se mu děvčata, ale má jednu zvláštní schopnost - umí perfektně s otcovou Toyotou AE86 projíždět zatáčky v místních horách. Podědil to po svém otci, který mohl být první mistr světa z Japonska, ale bohužel se oženil. Jednou při rozvážení tofu Takumi předjede GTR a je z toho poprask. Začnou se o něho zajímat ostatní jezdci a snaží se ho porazit na "jeho trati". Roli Takumiho otce si střihnul Anthony Wong. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (50)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Klasická formulka: příběh o obyčejném klukovi (dosaďte loser/mladík či jiné obměny), který se snaží, i přes své vlastní problémy (variujte rodinu/lásku/přátelství), to (dosaďte libovolný sport/činnost) dokázat. I přes použití tohoto vzorce "volavkové" duo na režisérské stoličce servíruje atraktivní prostředí ilegálních závodů podané v ještě atraktivnějším a moc slušivém vizuálním kabátku (na Hire si při sledování závodů určitě také vzpomenete). 65 % ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Neníto vůbec špatné a vysoké hodnocení si tozaslouží, jenže jako človkě, který viděl anime sérii Initial D tomu více dát nemohu. Skvěle nasnímané souboje, celkem slušně vybrané hlavní obsazení. Ale ten duch anime série mi dost chybí, je tu sice trhlý humor jako v předloze, ale nějak mi nesedí hlavní hrdina. Na druhou stranu je třeba říci, že poslední filmy série Rychle a zběsile to překonává rozdílem třídy. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia filmová záležitosť, ktorá mi potvrdila kvalitu a čerstvosť ázijskej kinematografie. Na film je počas celých 107 minút radosť pozerať sa. Kamera si to vyslovene užíva, je to vidieť takmer v každom zábere. Značne sa sústreďuje na prostredie, na krajinu a na tváre, čo pri racingu nie je moc zvykom. Hudobný podkres a réžia je taktiež dobrá. Ležérny postoj & znudený výraz protagonistu počas celého filmu je úplne over. Porovnávať s F&F je zbytočné, toto je o niečom inom. Initial D je o láske a pocte k japonským autám. Žiadne hypervozítka s triliónom úprav a kufrom plným dusíku. Len jedna božská Toyota AE86 a za hrsť legiend motorizmu. (8.6.2017) (28.6.2023) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Čínske Rýchlo a zbesilo? Pochybujem... Spoločné to má akurát tie automobiloví preteky, inak je Initial D (Tau man chi D) natočený úplne inak. Preteky sú poriadne adrenalínové (a pôsobia oveľa reálnejším dojmom ako v spomínanom Rýchlo a Zbesilo) - budete mať pocit akoby ste na tých cestách naozaj boli, romantika funguje na výbornú (hlavne koniec na mňa poriadne zapôsobil, kedže sa filmu skvele podarilo vybudovať "vzťah" k daným postavám), nejaký ten dobrý humor sa tiež nájde (o ten sa prevažne postará skvelý Anthony Wong Chau-Sang v roli otca). Taiwanská megastar Jay Chou je kupodivu aj dobrý herec, obstojne i keď v menších úlohách mu sekundujú Edison Chen, Shawn Yue i Jordan Chan. AJeden z najlepších ázijským filmov roku 2005 ! 5* ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a možná i lepší než Rychle a zběsile. Zatímco výše jmenovaný se snažil zahrát na efekt především silnými a krásnými auty, lahodící očím i uším, a až přespříliš "přetuněnými" vozy, sází Initial D na jistotu, v podobě té správné adrenalinové jízdy, která je navíc umocněna skvělou kamerou a efektním střihem. Přidejte si ještě krásnou ústřední melodii při závodu a spoustu skvělé a pro Číňany netradiční muziky a výsledkem je poutavá akční jízda na horských silničkách, které vévodí stařičká Toyota Trueno. A nakonec i ten nezávodní děj má něco do sebe. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama