Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

xaver 

všechny recenze uživatele

Nájemní vrahové. Jaksi dost otravné téma. Amerika, země nájemních vrahů. Jak jinak. Ruce si tu podávají italská mafie, Japonská, čínská ruská a do toho spousta amerických pracháčů, kteří radši nechají zastřelit svojí manželku nebo manžela, než by se dělily o mejetek. Tyto snímky už jen tak pouštím kolem, zrychleně, aby neztratil úplně kontakt s dobou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Kamera 6/10/// PLUS: Morgan Freeman, napínavé, dobrá atmosféra a vývoj, zajímavé postavy a vztahy mezi nimi, jejich chování bylo poměrně uvěřitelné MÍNUS: akce mohla být nápaditější, casting hvězdněji vybraný (ve vedlejších rolích), zároveň film se mohl vydat mnoha směry a vybral si směr nejvíce předvídatelný, třeba že chování postav je celkem uvěřitelné, vývoj situací už o něco méně, je to víc filmové než reálné/// Shrnutí: Já jsem docela spokojený. Děj mě zaujal a byl jsem jím poměrně pohlcen. Nebyla to nikterak náročná filmařina a prakticky stejný námět i provedení jsme už viděli mnohokrát, ale pokud máte tento žánr rádi, tak proč ne./// Celkem 63%/// ()

Reklama

Šmoula 

všechny recenze uživatele

Nevím, do čeho se to zase nechal zatáhnout Morgan Freeman, ale neudělal dobře. Tak trochu to bylo jako Walker Texas Ranger, přesně jako jeden díl… Nápady jako jít lesem, když jsou pronásledovaný smečkou zabijáku je strašně ohraný. Ještě aby dodali trochu napětí, tak muselo pršet a být bouřka…. To byla spíš komedie. Ani žádný herecký výkony nemůžu hodnotit, jelikož furt chodili akorát za sebou v lese jako nějaká školka, co jde na šišky. Jeden herec byl originální, to ten, co měl pořád na sobě sluchátka a poslouchal v lese vážnou hudbu. Jenže to bylo dost ubohý. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý podpriemerný krimi-thriller, v ktorom tvorcovia odkukali od iných podobných filmov snáď všetko. Potenciál hlavných hercov absolútne nevyužitý (divím sa, prečo vlastne do toho filmu šli). Záver filmu ľahko odhadnuteľný. Za tú jednu hviezdičku stála asi len ta pársekundová scéna s veveričkou.... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je velmi zajímavé, že pokaždé, když v USA uteče vězeň, utíká samozřejmě do lesa, kde čirou náhodou narazí na bývalého či současného policistu, který chce split svou povinnost, ale nejprve se musí prostřílet skrze další padouchy, kteří chtějí zabít našeho padoucha na útěku. Vážně, tento námět je tak tuctový, že si snad nešlo vybrat provařenější příběh. Docela mě zarazilo obsazení, protože i když se film hemží samými kvalitními herci, špatný scénář jim nedovolí udělat z nudného akčního béčka něco víc. Což je samozřejmě ohromná škoda, ulovit Morgana Freemana a přesto natočit tak špatné béčko, to mi moc hlava nebere. 4/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama