Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

castor 

všechny recenze uživatele

Nenápadný thriller, o to víc ovšem mile překvapí.. Pokud tedy divák nemá přehnaná očekávání. Tvůrce Řidiče slečny Daisy Bruce Beresford se hodně průměrné látky chopil se sobě vlastní inteligencí a řemeslnou jistotou, nevydírá, nepřekvapí, ale drží se poměrně slušného tempa a jednoduše moc nezklame. Což je s ohledem na jednoduchý děj docela milé překvapení. Funkční je také obsazení (co si budeme vykládat, hvězdná svítivost Johna Cusacka slábne, Morgan Freeman zase dlouhodobě není nejpečlivější při výběru rolí), sympatické prostředí podpořené kamerou Dante Spinottiho a několik akčnějších pasáží. ()

CZBios 

všechny recenze uživatele

Myšlenka filmu Kontrakt se mi zamlouvala již od první chvíle. Musím říci, že jak tomu obvykle bývá komentáře ostatních uživatelů ve mě vyvolávali nepříjemný dojem s nadcházejícího filmu, ovšem pár minut po shlédnutí jsem rád, že jsem se jím neřídil. Zaměrně nehledám ve filmech chyby a nehodnotím jejich předvídavost a protomě při sledování ovládal příjemný pocit děje, klasické lesní honičky s HappyEndem. 97 minut mi utíkalo a určitě mě nenudilo. Jak již zde zazněl názor, už dlouho jsem neměl možnost shlédnout příjemnou americkou lesní honičku s HappyEndem. Morgan Freeman se mi ve své roli 100% zamlouvá a dle mého názora svůj úkol sehrál na výbornou. Na místo Johna Cusacka (otec Ray Keene) bych si možná dokázal představit někoho jiného, ovšem i jeho výkon mě udržel u sledování filmu. SumaSumárum: 3* - za příjemný děj a HappyEnd, krásnou přírodu. Jedno velké mínus ve mě po shlédnutí filmu vyvolala myšlenka, že John Cusack (bývalý policista) jakýmsi způsobem přemohl 4 Vysoce trénované bývalé vojáky(co na to říci, :))) ) Kontrakt je určitě dobrý tip na večerní sledování a zkrácení dlouhé chvíle. Pokud, ale očekáváte něco Extra tak jste na špatném místě. ()

Reklama

Drc 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrné kriminální drama o štvanici mezi horami v krásné přírodě, u kterého se člověk nenudí. Příběh sice neoplývá zvláštní bohatostí ani originalitou, některé pasáže jsou přímo nepravděpodobné, nicméně u podobného druhu filmů se to dá prominout. A skoro mám takový dojem, že něco hodně podobného už tady několikrát bylo. Na druhou stranu je to slušně zahrané, má to spád, dobrou hudbu. Morgan Freeman jako padouch vůbec nevypadá, nejnesympatičtější postavou tak je pěkná ženská tvářička minibar-hotel-kokokodák. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takový je film za pětadvacet milionů dollarů (a sám sebe se ptám, odkdy je 25 mio nízký rozpočet?). Zbytečný. Nejen že je to kopie všech starších podobných lesních honiček se zločinci místo psychopatů nebo tajemného zla, ono ani hvězdný obsazení nedokáže existenci tohoto filmu obhájit. Vlastně je to jen trochu líp natočená německá televizní břečka (to i ta Kobra 11 je často lepší). Herci ve svých rolích doslova excelují, větší hlupáky ze sebe udělat vážně nemohli. Jen idiot by přijal roli v tomhle filmu a to i kdyby mu nabízeli nevímjakou sumu (no, možná ne, přeci jen si rozdělili 25 melounů). Tenhle typ blbostí totiž reputaci dokáže pošramotit pořádně, vzpomeňme třeba na Lovce dinosaurů. Tady to není ani tak logicky mimo, jako spíš průměrný. V každým směru naprosto šedivý a nudný, předvídatelný a televizně levný (kromě opravdu krásné přírody). A konec dobrý, všechno dobré a srdceryvnost Freemanovy hrozby a zlepšení vztahu syna a otce a že si našli novou maminu, to vše tomu konci jen dodává na světabolu. Režisér ušel od Řidiče slečny Daisy dlouhou cestu, ale slovy jedné z postav tohoto filmu, bylo na ní příliš mnoho odboček a on se naneštěstí vždycky vydal tou špatnou. A divák se s výběrem tohoto filmu vydá po špatné cestě taky, nebo přinejmenším dost nudné. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Od Kontraktu jsem očekával větší zábavu. Jediné, co mohu pochválit, je příroda. Horské prostředí vypadá krásně, ale to na dobrý film nestačí. Největší nedostatky vidím ve scénáři, jelikož chování postav je mnohdy nelogické a jejich pokusy o humorné průpovídky se míjí účinkem. Tohle téma, byť obehrané, šlo zpracovat mnohem líp. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama