Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dříve s Beresfordem vozil slečnu Daisy, teď se diví, do čeho ho ten samý režisér navezl.. Podivně do modra zbarvený survival, ve kterém tělocvikář Cusack doučí partu nájemných zabijáků. Snaží se to udržet pozornost hláškami a hereckým projevem nepromokavého Freemana, ale jde to velmi ztuha, obzvláště když lokace státu Washington nápadně připomínají Bulharsko.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nech zdvihne ruku ten, komu niečo hovorí meno Bruce Beresford. Moc vás asi nebude. Tento austrálsky rodák síce v roku 1989 natočil oscarovú nudu Vodič slečny Daisy, ale od tej doby o ňom príliš počuť nebolo. Jeho filmy si síce držia väčšinou nadpriemernú latku, ale publikum ju až na výnimky ignoruje. Tento film sa však vydaril a vznikla parádna Dráma a Thriller. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný thriller, u kterého je mi nekonečnou záhadou, kvůli čemu mu svou tvář propůjčil zrovna Morgan Freeman. Dejme tomu, že u Cusacka to pochopím (nechápu), ale Freeman? Film má opravdu špatný scénář, nepůvodní námět a a vyloženě jalovou režii. Když je ve filmu potřeba někoho odstřelit (a nechce se obětovat nikdo z hlavních hrdinů, ani děcko) narazí nedobrovolní trempíci na další trempíky a světe div se, klučičí trempík to chytne hned z jara a holčičí trempík poslouží jako živná půda nových začátků pro původního trempíka, kterému před celým tímto fiaskem umřela žena na rakovinu. Ano, je to opravdu tak blbé a dalších podobných situací k pobavenému komentáři je tu pytel. Takže pokud se chcete pobavit nad kouzlem nechtěného nebo vám k dobrému zážitku stačí spolehlivá herecká práce Morgana Freemana a Johna Cusacka (jinak všude kolem pusto-prázdno), jděte směle do toho. II Scénář: Stephen Katz, John Darrouzet. 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Kamera 6/10/// PLUS: Morgan Freeman, napínavé, dobrá atmosféra a vývoj, zajímavé postavy a vztahy mezi nimi, jejich chování bylo poměrně uvěřitelné MÍNUS: akce mohla být nápaditější, casting hvězdněji vybraný (ve vedlejších rolích), zároveň film se mohl vydat mnoha směry a vybral si směr nejvíce předvídatelný, třeba že chování postav je celkem uvěřitelné, vývoj situací už o něco méně, je to víc filmové než reálné/// Shrnutí: Já jsem docela spokojený. Děj mě zaujal a byl jsem jím poměrně pohlcen. Nebyla to nikterak náročná filmařina a prakticky stejný námět i provedení jsme už viděli mnohokrát, ale pokud máte tento žánr rádi, tak proč ne./// Celkem 63%/// ()

Lichty odpad!

všechny recenze uživatele

Hrát zde místo Cusacka Dolph Lundgren a Freemanovu roli by nahradil třeba Vinnie Jones, uvažoval bych o třech hvězdičkách a užíval si charismatu obou hlavních hrdinů. Tedy abyste mě špatně nepochopili, Freeman s Cusackem mají herectví na mnohem vyšší úrovni, ale do hlavních rolí tohoto "überbéčka", kde se nešetří salvami ze samopalů, dementními rozhovory a naprosto nereálnými scénami, by se prostě hodil někdo, kdo by jej posunul na hranici zábavnosti. Tato vážná struna ovšem posílá film do hlubokého odpadu! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno