Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak to, že se dozvídám až teď, že Michael Fassbender za svou kariéru stihl i okultního zombie nácka, a ještě k tomu se to dozvídám až díky Supermanovi? Ostuda, Dagmar, ostuda. Film sám o sobě je potom přehlídkou zlomených nadějí, promarněných snů a srdcebolných iluzí. Upřímně si dovedu představit, že v trochu jiném provedení bych byla u filmu schopna ronit opravdové slzy dojetí a cítit se existenciálně pohnuta, ale takhle roním slzy jenom nad tím, jak je všechno zbrkle pohoněné a nevšímavé k jakémukoliv meritu. Bratři na temné řece jedoucí vstříc démonům, ach, jak ráda bych tohle přidala na seznam svých guilty pleasure. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina dávala naději, že by to zase nemuselo být tak špatné. Navíc nacistické Německo ve světle okultních věd je jedním z mých oblíbených témat. Po zjevení hlavního formeláka vzaly mé naděje částečně za své, ale pořád jsem si říkal, že jedna blbá maska celý film nezkazí. Nezkazila. Ale přitáhla sebou slepenec, který film totálně degradoval. Když jsem se postupně dozvídal, jak na obludu, co na ní platí, o co jí jde, atd., tak jsem získal nedobytný pocit, že scénárista v sobě musel mít alespoň dvě láhve šnapsu a že dal loknout i Schumacherovi. O co jde vycítili i herci, kterým se podařilo vyladit své výkony na správnou úroveň, takže ani ti za mnoho nestáli. Ovšem s ohledem na jména jejich i režiséra se z toho dalo vytěžit víc. 30% ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvýstižnější slovo, kterým by se dal film charakterizovat je slovo průser. Ten film je naprosto debilní. Disponuje pro mě naprosto nestravitelným dějem, kde většina postav jako by měla dva rozdílné charaktery, které se mění tak často, jak se to hodí. Je to vidět zejména na tom skopčáckým killerovi, který na jedné straně převyšuje svojí genialitou snad i samotného Leonarda da Vinciho a na straně druhé umí být i naprostý idiot a snadno se nechá vlákat do pasti. Celé mi to přišlo maximálně amatérské. Jako kdyby se sešla na paloučku na louce partička kamarádů, mezi kterými nechybí kamarád ajťák a kamrád maskér a rozhodli se během večera natočit film. Moje hodnocení je zde zcala jasné. ODPAD a zároveň snad i nejubožejší horor, co jsem v posledních pár letech viděl. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher jde asi už definitivně do háje a pravidlo nepřímé úměry rozpočtu a kvality už zdá se neplatí. Přitom černobílý úvod a prvních několik minut současnosti není vůbec marných. Pak ale přicházejí čím dál tím směšnější situace, kdy záporácky nacista vypadá jako takový opálený zombík a chce si nechat narůst třetí oko. Navrch ještě velmi mizerné triky, kdy posedlí koně vrazí do domu. Nápad to není špatný a milovníci koní asi nesnesou záběry, kdy do nich hrdinové páli brokovnicema, a z koní odlétají po každém zásahu kusy masa a krve. Bohužel trikově velmi slabé. 3/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vikinské runy, okultismus, respektive černá magie, a šílený nácek. Z toho samozřejmě nemůže vzniknout nic dobrého. Snímek se lehce inspiroval Hitlerovými touhami, kdy hledal vše nadpřirozené, co by mu pomohlo ovládnout svět - Indiana Jones by mohl vyprávět. Úvod ze třicátých let je černobílý a já bych si dokázal tak představit celý film - atmosféra jako z gotických hororů. Vůbec vizuál je výborný. Victor byl dva roky nezvěstný a nyní se chce pomstít. Do svého problému zatáhne i bratra Evana, který měl kvůli němu po celou dobu výčitky. Tedy Evan je neskutečný trouba, nevím, do jaké míry to bylo proto, že je polda, co dělá vše naopak. Nácek v černém plášti je sympatický záporák připomínající více pekelného démona než bytost z nadpřirozeného světa Vikingů. V rámci vstávání z mrtvých vede jednoznačně kobyla. Velkolepé gore se sice nekoná, ale vůbec to nevadí, krve je i bez toho dosti. Film má napětí a spád, finále je epické a čvachtavé. Po 14 letech zjišťuji, že jsem si nepamatoval téměř nic, ale hodnocení ponechávám. Ve srovnání s řadou současných srágor je tohle povedený kousek. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Joel Schumacher a scenárista David Kajganich sa vážne pohádali o zmenách, ktoré chcel vo filme urobiť Schumacher. Podobná situácia sa udiala aj pri natáčaní filmu 8MM so scenáristom Andrewom Kevinom Walkerom.
    Finálne slovo mal nakoniec Schumacher, ktorý sám prepísal časti scenára. (elanius)
  • Ve filmu se měl objevit Jesse Metcalfe, ale na poslední chvíli byl nahrazen Henrym Cavillem (Evan). (Chatterer)
  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama