Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh o ženských gladiátorech, které hrají známé filmové hvězdy subžánru WIP Pam Grier (jako Mamawia) a Margaret Markov (Bodicia). Říman Timurchus, majitel gladiátorské arény, koupil na trhu krásné otrokyně, které mu jednak sloužily, ale měl je i pro zábavu. Římané jsou však už nabažení mužských gladiátorů, kteří už nelákají do arény, proto vytvoří ze sexy žen tvrdé bojovnice na život a na smrt. (Karlos80)

(více)

Recenze (16)

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Film má zjevně stavět na odhalených tělech pohledných otrokyň/gladiátorek, protože slabomyslný scénář, kašírované souboje ani bídné herecké výkony žádné klady filmu nepřinášejí. Záchrana by mohla přijít od erotiky nebo krvavé řeže, ale erotika zůstává na úrovni letmo odhalených ňader a krvavá řež se vůbec nekoná. Za několik vtipných momentů alespoň jedna hvězdička. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Bohatý (podľa štandardov Roera Cormana) spektákel odohrávajúci sa v starobylom Ríme, v ktorom sú gladiátormi ženy. Film je prekvapivo natočený z feministického uhla pohľadu, ale vnady Grier a Markov zostávajú hlavnými atrakciami. Film bol premenovaný na "Naked Warriors". Film sa dočkal remaku v roku 2001. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Film u kterého chápu jakékoliv hodnocení. Ultralevný sedmdesátkový mix pokleslých podžánrů jako women in prison, sword&sandals a blaxploitation v totálně trashovém provedení nemusí zaujmout každého. Objektivně je to příšerný brak, ale pro mě osobně i dobrá zábava a to je to, co u filmů hodnotím. Hlavně druhá půlka se mi moc líbila a dokonce jsem si i během ní vytvořil k postavám vztah. Ústřední partu holek jsem si hodně oblíbil a o jejich osudy se strachoval. Nejvíce zaujaly Pam Grier, Lucretia Love a Maria Pia Conte. K tomu Rosalba Neri v záporné roli, hodně násilí, minimum studu všech zúčastněných a legendární Aristide Massaccesi za kamerou. Žánrový fanoušek tu zkrátka má na co koukat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trochu nevyužitý inak skvelý trashový námet o tom, ako Rimania lovia ženy pre prostitúciu a potom ich napadne poslať ich do ringu. A to s Pam Grier a Margaret Markov v hlavných rolách. Problémom je, že na rozdiel od Filipínskych kolaborácií dua Corman/Grier, Aréne chýba nadhľad a záverečná akcia, ktorá bývala vrcholom absurdna, je tu podaná so všetkou vážnosťou. Ako inak, keď akciu údajne točil samotný Joe D'Amato. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další povedený WIP kousek s Pam Grier ve kterém má prsty i italský pornohoror maker Joe D’Amato. D'Amatovy projevy ve snímku nejsou nijak znát. Snad až na dekadentní ztvárnění starověkého Říma v některých scénách (těžko ovšem říci, zda-li to má na svědomí právě on - kdybych si nepřečetl jeho jméno mezi tvůrci, ani by mě nenapadlo). Ale vraťmě se k vlastnímu příběhu, který otevírají římanské masakry nijak zvlášť nespecifikovaných kmenů, které si římští vojáci podrobují. Z krvavých nájezdů přivážejí na trh s otroky skupinku krásných žen, jež se za nejvyšší nabídku dostává do gladiátorské arény římana Timurcha. Po pár scénách, kdy věznitelé ukazují otrokyním, kdo je tu pánem a nezbytné hromadné sprchovačce, přichází na řadu akce v podobě bojů v aréně i mimo ni. Bojuje se na život a na smrt, takže se otrokyně chystají uprchnout. Nahoty i sexu je ve snímku opravdu poskromnu, stejně jako mučení. Vše ovšem vyvažuje vskutku velká porce akce a prostředí starověkého Říma včetně gladiátorské arény. Na druhou stranu divákovi nemůže uniknout chování římských vojáků, jejichž protagonisté před kamerou působí jako „bratrstvo neschopných“. A to nejen svým pojetím, ale i některými hereckými křečemi ve stylu: rejžo, kam si mám stoupnout (viz jedna z úvodních scén). Herecké výkony vězněných i věznitelů jsou nadprůměrné, záporáci patřičně odporní a gladiátoři jsou celkem sympaťáci. Poslední třetina snímku je učiněná lahůdka. I přes absenci větší porce nahoty a mučení bych neváhal udělit i pátou hvězdu, kdyby římské vojsko za něco stálo a tvůrci si odpustili komické vsuvky. Takže u mě za čtyři hvězdy. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama