Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí satirický příběh o prosťáčkovi, který dobyl Ameriku aneb Amerika je opravdu země netušených možností :-) Velice pěkný film, po jehož zhlédnutí mi zůstal na tváři jemný úsměv. Trochu mi to připomínalo Forresta Gumpa, tentokrát ovšem v podání výborného Petera Sellerse, jež díky minimalisticky pojatému herectví podal velice přesvědčivý výkon! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vostry jako svine. Sice je fakt, ze mi chvilku trvalo, nez jsem se naladil na ton filmu, ale od toho momentu jsem se neuveritelne bavil. Pribeh je hodne originalni, propracovanej a ma spoustu smutenjch a spoustu komickejch scen. Ale neni to zadna komedie ve stylu Ruzovyho partnera, je to takovej tichej a milej film. Vykony hercu jsou super, ale to co predvadi Sellers je neskutecny. Oscara mel dostat on a ne Douglas, kerej tam moc nebyl, i kdyz byl taky skvelej. Sellers se nepousti do zadnejch exhibici, ale uplne mu staci drobnej pohyb ve tvari, aby vyjadril presne to, co je potreba. A ty jeho hlasky me fakt dostavali. A musim se zminit o skvele se hodici hudbe. Vyjimecnej film. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastický výkon Petera Sellerse, to je však to jediné co jsem si z tohoto filmu o zahradníkovi, který celý svůj život prožil uzavřený v obrovském sídle, kde pracoval jako zahradník a po smrti svého pána se vydal "do světa", odnesl. Možná to bylo proto, že během pár minut v pro něj "nehostiné" civilizaci byl opět uzavřen do jiného sídla, kde se zaplete s vládou, která ho považuje za záhadného génia, o kterém nikdo nic neví. Já vím jen to, že jsem se často nudil a Sellers to celý nedokázal utáhnout. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Poněkud uštěpačná satira... ale na co? Absurdní podobenství... ale o čem vlastně? Příběh negramotného, retardovaného zahradníka, jenž to díky dostatečně wall-street vzhledu a pomalé dikci dodávající jeho holým větám o hnojení a růstu nádech moudrých metafor dotáhne skoro až na prezidenta USA, chce nejspíš něco zásadního říci o stavu Spojených států, o tamním propojení světa politiky a financí, o vlivu médií na člověka, o rasové segregaci a tak dál. Jasné sdělení jsem však nerozšifroval. Jen jsem se zasmál, ale tak trochu proti své vůli, protože k smíchu tu byla především lidská ubohost a trapnost. A takový humor já nerad, neb zavání posměchem a dává člověku falešný pocit povýšenosti, že se smí chechtat, jak jsou ti druzí hloupí. Bylo to příliš jedovaté a přitažené za vlasy, ale zároveň nutno uznat, že Peter Sellers hrát umí a že to není natočené zle. Film zůstal někde na půl cesty k mým sympatiím. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film, který sám Sellers toužil natočit byl nakonec, byl nakonec tou nejkrásnější tečkou za jeho kariérou. Jeho mentálně zaostalý zahradník Garenier je krásně dojemný a neuvěřitelně komický - ať už mluví či mlčí - což nastává daleko častěji;-) Jedna z mých nejoblíbenějších komedií a pomník, navždy připomínající Sellersův komediální génius. 90% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Henry B. Dawkins, který hraje rentgenového technika Billingse, byl opravdovým rentgenovým technikem. V 90. letech byl šéfem radiologického oddělení na Asheville-Buncombe Technical Community College v Severní Karolíně, kde se natáčelo. (džanik)

Reklama

Reklama