Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak to je za dnešek už třetí film, odehrávající se o Vánocích, ale bez té pravé vánoční atmosféry, který jsem viděl. Film se sice odehrává o Vánocích, ale za vánoční film ho označit nemohu, protože Vánoce jsou zde jen jako podklad k vyřešení složitých rodinných vztahů, takže opět jako u předchozího filmu musím konstatovat, že tento film není úplně vhodné sledovat o Vánocích, ale tak nějak nejlépe týden před Štědrým dnem, aby to na Vánoce trochu naladilo a přeneslo na diváka trochu té vánoční atmosféry. Ale jinak je to zajímavý příběh o jednom zajímavém rodinném vánočním setkání, kde ale chybí to pravé nadšení z Vánoc, prostě jako by všichni plánovali Vánoce protrpět, a nikoliv si je užít. Což u takového filmu odehrávajícího se o vánočních svátcích zamrzí. Ale je pravda, že film téměř nenudí, je na co se dívat a na konci nám tvůrci naservírují i trochu toho pobavení. Herecké výkony jsou docela dobré, rozhodně překvapí Luke Wilson, ale je zajímavé vidět třeba takového Dermota Mulroneyho, kterého mám pořád zafixovaného jako herce z filmu "Svatba mého nejlepšího přítele" a proto ho bedlivě pozoruji v každé další roli, ve které se objeví. A Diane Keaton jako maminka zde předvádí také velice dobrý výkon. Tohle je tedy film, který je bezesporu zajímavý, a na který stojí za to se kouknout. Ale bohužel nevybočuje z průměru, takže uděluji tři hvězdičky. ()

filip289 

všechny recenze uživatele

Sarah "Koní xicht" Jessica Parker opäť neprekvapila, opäť je strašne nesympatická a v jej úlohe by som si kľudne vedel predstaviť kopu iných herečiek (nominácia-nenominácia na Zlatý Glóbus, mne sa proste nepáčila). Ostatní herci fajn a práve kvôli nim nechcem znížit hodnotenie na 2*, taktiež vidieť vtedy ešte krásnu Claire Danes bez plastiky bolo celkom príjemné. Určite sú na Vianoce na výber aj oveľa lepšie filmy než tento, to bez debaty. Ešte dodám, že nechápem, čo to preboha TV Prima stvárala so zvukom počas tohto filmu, raz bol príliš nahlas, inokedy strašne potichu aj ked ste dali hlas na maximum, celkom nepríjemný zážitok.. ()

Reklama

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční čtyřúhelník na pozadí tradičních amerických Vánoc. S. J. Parker jako chladná newyorčanka (Dá jí někdy někdo jinou roli???), Owen Wilson jako pako (A jemu? Dá mu někdo někdy jinou roli???) a Diane Keaton jako pohodová matka. Tenhle film měl potenciál, ale… prostě to nějak nevyšlo. Dá se na to kouknout… jednou… zabulíte si – né, že ne… jenže pak zmuchláte kapesník a z hlavy vám vypadne jak název, tak děj a v podstatě i celý tenhle film. Ač jsou všichni hezcí a na svetru mají soby, tentokrát to není ono. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Americké "dramokomedie", co se snaží v de facto každé scéně zachytit více žánrů, až z té překombinovanosti jednoho bolí oči, nemusím. A ještě do toho gulášku míchneme trošku romantiky s frekvencí vět "Merry Christmas" a "I love you" skoro každou minutu. Všudypřítomná sváteční nálada a příbuzenské peripetie mě nedostali na svou stranu (a to prosím vánoční koledy prozpěvuju od října a rodinná pouta sdílím s půlkou svého města). Takže, dvě a půl hvězdy za pouhou přítomnost Diane a Claire, pro které mám velkou slabost :-) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Zajímavá (ne)komedie a o jedné americké rodině skrývající běžná životní tajemství. Herecké výkony všech hlavních postav jsou důvěryhodné, některým nově utvářejícím párům člověk přeje, nad ostatními spíš jen kroutí hlavou, jak se tak slušný scénář dá skazit. Parkerová je skutečně vyjmečná. Suma sumárum ale průměr... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)
  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama