Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jejich rodiče zemřeli při autonehodě, stěhují se sourozenci Loren a Abby ke svému strýčkovi, který se na floridském maloměstě snaží zprovoznit lunapark. Abby ale padne do oka psychopatickému vůdci místního gangu Dutrovi a oba sourozenci musí čelit vystupňované šikaně, kulminující krvavou lázní v lunaparku... (choze)

Recenze (61)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Tak prvně, není to horor. Nemá to žádný aspekt hororu, je to jen thriller. Za druhé, vždy když vidím podobný film, tak lituju, že v něm nehraju, páni kluci by se asi divili až bych jim prokopnul žebra, kdybych je rozkuchal tak, že jejich těla by vypadala jako rozšlápnutý jahodový dort. Jako prasátka. Na porážku. Hezky bych si s nima pohrál... Leze mi to na nervy. A navíc to strašně nudí, konečná akce byla zbytečně dlouhá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čistě krystalická ryzí osmdesátková záležitost. Nevím jestli by tahle nová mládež oslovila dnešní mládež. Asi spíš ne, protože na jejich gusto by tam bylo málo krve, gore a prakticky žádná nahota, ale pro nás co jsme na těhlech filmech vyrostli je to přeci jenom něco jiného. Jasně, že ten film má vcelku primitivní scénář a místy je hodně naivní a neřeší některý podstatný detaily, ale koho to sere, když se jedná o zručné filmařské řemeslo které šlape od první do poslední minuty? Jak už tu někteří trefně napsali, tak kromě toho, že film lze považovat za nepřímého předchůdce novějšího a brutálnějšího Eden Lake, tak v čem vyniká je opravdu postupné gradování napětí a celkové atmosféry. Od pozvolného rozjezdu začínajícího nenápadnou psychickou šikanou přes šikanu fyzickou až k nekompromisní závěrečné dvacetiminutovce. Spader a jeho psychopatickej hezounek tady každopádně podává svůj životní výkon, kterému už se pak v žádném filmu ani nepřiblížil. Ústřední sourozenecké duo pak rozhodně nejsou žádní uplakánci a nebojí se agresorům nekompromisně postavit. Za mě rozhodně kvalitní atmosférická nostalgie a po opakovaném shlédnutí i poctivý čtyři hvězdice.75% ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jó, to máme mládež, to za mejch mladejch let, nebyl svět jako teď… samí násilí a brutalita.. fuj-) Na dopolední představení I. stupně, možná dobrý:-) Chudý farmáříček se vzhlídne v movitějších sousedech vlastnících cirkus. Založí si proto skromný lunapark s vidinou snadno vydělaného jmění, ujme se sourozenců, jenž přišli o oba rodiče – to víte hodný strýček; ale kdo tu těžkou fachu jinak udělá, že jo. Bohužel nově příchozí se znelíbí gangu ujetejch týpků – co mají kolty hodně nízko u pasu. A nad celým lunaparkem se tak stahuje klasická šikanózní smyčka; k tomu hraje osmdesátkový pop-rock. Jenže zvěřinec neměl kachny – velký zklamání. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Povedený  thriller, který zručně stupňuje teror. Cunnigham není dobrý režisér (průměrný PÁTEK TŘINÁCTÉHO, ubohá DEEP STAR SIX), ale narozdíl od jeho ostatních počinů, mají NEW KIDS spád, napětí, sympatické ústřední hrdiny a dostatek dalších taháků (lunapark, ve kterém se odehraje finální masakr nebo bojový pes, který je celý film cvičen, aby se v pravou chvíli utrhl ze řetězu). Obzvlášť musím pochválit zmíněné finále v lunaparku, které je plné originálních úmrtí, do nichž jsou zapojeny jednotlivé atrakce. A pozornost si zaslouží i obsazení, ve kterém se vedle eighties béčkového veterána Toma Atkinse objeví i mladičký James Spader jako psychotický Dutra či Eric Stoltz. Vedle FREDDY VS. JASON je tohle nejlepší film v jakém měl Cunningham kdy prsty. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla pod názvem Nová mládež.  Chtěla jsem ho vidět kvůli Lori Loughlin. Jsem naprosto spokojená. Je to příběh z městečka, kde působí parta zfetovaných týpků v teenagerském věku, kteří si myslí, že si mohou dovolit vše, ale to se spletli.  Jednoho dne hodně překročí mez a na zbytek už se musíte podívat sami. Dominuje tu skvělá hudba 80. let. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama