Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jejich rodiče zemřeli při autonehodě, stěhují se sourozenci Loren a Abby ke svému strýčkovi, který se na floridském maloměstě snaží zprovoznit lunapark. Abby ale padne do oka psychopatickému vůdci místního gangu Dutrovi a oba sourozenci musí čelit vystupňované šikaně, kulminující krvavou lázní v lunaparku... (choze)

Recenze (61)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla pod názvem Nová mládež.  Chtěla jsem ho vidět kvůli Lori Loughlin. Jsem naprosto spokojená. Je to příběh z městečka, kde působí parta zfetovaných týpků v teenagerském věku, kteří si myslí, že si mohou dovolit vše, ale to se spletli.  Jednoho dne hodně překročí mez a na zbytek už se musíte podívat sami. Dominuje tu skvělá hudba 80. let. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože mnozí označují tento thriller mylně za slasher či horor, je pravdou, že tvůrce legendárního Pátku 13 Cunningham odvedl velmi dobrou práci i zde a „krvavější“ poslední dvacetiminutovka opravdu potěší i fanoušky hororového žánru. Režisér po celou dobu skvěle budoval atmosféru, která vygradovala skvostným finále. Nechybí zde samozřejmě pořádná dávka napětí, herecké výkony jsou rovněž na velice slušné úrovni a samotný příběh nenudí. I díky tomu se Lunapark smrti stal pro mnohé nezapomenutelnou podívanou a ve své době VHSky s ním se nemusely bát, že by je pokrývala vrstva prachu v regálech. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kamarád Wese Cravena Sean S. Cunningham, kterému produkoval Poslední dům nalevo (který si získal zvučné jméno), chtěl zkusit něco dalšího. A vznikl jeden z nejvýraznějších kosičů mladého masa (Pátek třináctého). Pak měl ještě Cravenovi zrežírovat scénu roztékajících se schodů v kultovní Noční můře v Elm Street a následně se vrhl na tenhle sympatický thriller. Dospívající sourozenci Loren a jeho sestra Abby přijdou při autonehodě o rodiče a přestěhují se ke svému strýci Charliemu. Armádní dům tak vymění za zchátralý lunapark, který pomáhají dávat do provozuschopné podoby. Brzy po pozvolném včleňování se mezi nové spolužáky se ovšem stanou terčem šikany party výrostků. Holt když sličná Abby odmítne šéfa party, kterého hraje démonický James Spader… Cunningham vsadil na napětí a skvělé budování atmosféry, která vygraduje závěrem v nočním lunaparku. Ten ovšem představuje úplnou výhybku na jinou kolej, protože vidlácká banda najednou vezme do rukou brokovnice. Mrazivé, béčkové, s houstnoucí atmosférou, takže spokojenost. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výhonky pravej americkej rodiny ukážu svoje zdravé jadro a spália temné zlo na tmavú dodýchavajúcu spečenú škvarku! Otec slúži mocenskému aparátu - jeho ozbrojeným silám. Metálov má temer ako Brežnev. Vo vysokej dôstojníckej funkcii ale nezaháľa a nerastie mu pupok pri pive, hranolkách a telke. Nie, on behá skáče aj boxuje so synom a dcérkou. V zdravom tele zdravý duch! Každá ráno nad domom vztýčená americká zástava! Preto ho samotný pán prezident Ameriky pozve na mulatšág. A on sám - ako vidia deti počas povinného každodenného tv brainwashingu - v uniforme káže národu svoje múdra. Zvyšok omladiny aj stáreže sa pyšní naondulovanými a vyfúkanými vlasovými špecialitami 80. rokov. Popísané znaky nasvedčujú, že dobová americká vtieravá propaganda ochrancov vlasti, hrdinov a podnikateľských chudáčikov neustále vstávajúcich z popola, zasiahla rovnako všetky filmové žánre. Od rodinných filmov vtrhla aj na územie dovtedy menej ovládané - do hororu aj sci-fi. Dvaja sirotkovia sa po nehode rodičov odoberú k polozabudnutému strýkovi. Ten, po sérii krachov, dokončuje svoj najnovší projekt - akýsi ľudový vidiecky Disneyland - Park snov. No miestni výrastkovia sú zlomyseľní, násilnícki a krutí. Neváhajú prekročiť hranice drobných nepríjemností aby dokázali svoju dominanciu. A tu sa ukáže byť ako najvhodnejšia polovojenská príprava pod dozorom skúsených dôstojníckych kádrov. Tá pomôže v dôsledku (SPOILER!) úspešne rozbehnúť aj kolotočársky biznis. Prekvapivé je, že na tejto propagandistickej vízii sa divák dokáže dobre pobaviť (možno práve v propagandistickej linke sa ukrýva odpoveď na Flipnicov hold, že ako sa režisérovi v upätých časoch podarilo dostať toľko násilia do filmu). Tempo príbehu nenudí a groteskná odpudivosť buranských teenagerov núka diváka zamyslieť sa nad sympatiami k nim - zástupcom animálnych pudov - sexu a agresie. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Tak prvně, není to horor. Nemá to žádný aspekt hororu, je to jen thriller. Za druhé, vždy když vidím podobný film, tak lituju, že v něm nehraju, páni kluci by se asi divili až bych jim prokopnul žebra, kdybych je rozkuchal tak, že jejich těla by vypadala jako rozšlápnutý jahodový dort. Jako prasátka. Na porážku. Hezky bych si s nima pohrál... Leze mi to na nervy. A navíc to strašně nudí, konečná akce byla zbytečně dlouhá. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama