Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

claudel 

všechny recenze uživatele

Jason Statham v netradiční roli, i když si menší akční kousek střihnre. Naprosto originální nápad, že hlavní hrdina si téměř celý film povídá na pánské toaletě právě s postavou, kterou hraje Jason Statham a vypráví mu o své životní lásce London. Ostatně Chris Evans mě taky hodně překvapil po Fantastické čtyřce a Perferktním skóre jako potetovaný feťák. Rozhodně to není film pro většinové publikum, spíše tak do nějakého malého kina v rámci filmového klubu. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Tahle posedlost všechno vyjadřovat slovy.-To není o slovech. - Ne, tohle je o slovech.“ Velká láska a ještě větší žárlivost a logický důsledek této kombinace. Nicméně s bolestí se dá vyrovnat, pokud se řádně rozebere. A ideální místo je sociální zařízení (není to paneláková velikost) na večírku, kam Syd nebyl sice pozván, ale v zoufalství se vecpal, navíc si na WC přivedl toho správného parťáka na pokec a kokain. A k tématu rozchodu, patří i láska, sex, smysl života, Bůh, vztek a hlavně ta bolest. „nech mě dát ti nahlídnout do mého života, do mojí zasraný bolesti.“ Velmi zvláštní film, plný slov. Odehrávající se v komorním prostředí domu plného lidí .„Pamatuješ si věty, které ti lidi řeknou. Zavrtají se ti do mysli jako výstřely zranění, které se nikdy nevyléčí.“. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

No docela příjemný filmeček. Evans je ve filmu prakticky nepřetržitě a hraje překvapivě dost dobře. Stejně jako Statham, který má nezvyklé háro a také pro něj nezvyklou roli. Vypořádal se s tím ale se ctí a je radost se na něho koukat. No a na Jessicu Biel se dobře kouká i normálně, zvláště když i ona předvedla docela příjemný výkon. Celý film plyne docela svižně a dialogy pěkně plynou a jsou dobře napsané. Stopáž to má také krátkou, takže když už si řikáte, že by jste se mohli začít nudit, tak to skončí (bohudíky). Film už totiž ke konce trochu ztrácí tempo a být jenom o trochu delší, tak bych musel své hodnocení snížit. London je velice pohodový filmeček ovšem jenom na jedno zkouknutí, protože po druhé už by to tak zabavit nemuselo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nejlépe si člověk popovídá s někým úplně neznámým. Noc plný setsakra kvalitního kokainu v dosti odosobněném balení (i když ani ultramoderní byt se neokouká), v zádech nesnášenlivé ex-přátele a v dotírajících myšlenkách stále ex-přítelkyni, která ne a ne přestat dusit hlavního hrdinu. Tím je hádkami posedlý a své okolí trápící Syd, který jí nějaký ten čas po rozchodu opět uvidí. Na rozlučkové párty, kde není vítán, v koupelně, kde se hlasitě debatuje, hádá.. a šňupe. Tahle komorní konverzačka nabídne docela slušnou jízdu, která má i své silné momenty, nicméně rádoby sofistikované rozhovory pod vlivem stimulující sračky nebudou pro každého. Jak ale vidno, bude něco pravdy na tom, že si i relativně velké hvězdy nechají pro nějaký ten zajímavější scénář odepsat pár nul ze svých honorářů. Herecké složení mi sedlo, veškeré herecké nekvality Jessicy Biel jsou při pohledu na její vnady zapomenuty, i když je třeba upřímně říct, že se snaží. Každopádně nejvíce potěší Jason Statham, jenž vysype několik scénáristických perel. Takže na debut (Hunter Richards) více než uspokojivý!! ()

Gumi.30 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl napsat, že London a postava drogového dealera Batemana je zatím tím nejlepším co zatím Jason Statham natočil. Nutno říct, že je to i docela "NeStathamovská role" už jen proto, že Jay zde převážně konverzuje a až na jeden moment, který však vychází ze situace nemusí sahat do svého akčního arsenalu. London je už skoro pozapomenutý film, který i herci samotní museli brát, jako odrazový můstek a tento účel film také splnit, jako Jessica Biel, Chris Evans tak, již několikrát zmiňovaný Jason Statham udělali posléze velice slušné kariéry. London je snímek, který Vás dokáže neskutečně pobavit sado-maso klubu Tribeca, už se vyrovná snad jen kultovní klub Rectum (Zvrácený), ale zkuste se na tento film koukat po rozchodu nebo po nešťastné lásce a začnete to vnímat jinak.. . Poměrně nechápu zdejší nízké hodnocení. London se totiž umě prohybá mezi černým humorem i vážnými tématy, jakými jsou drogy, nevěra, deprese a nenaplňování citů..a hlavně se nebojí experimentoval. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama