Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenze (93)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prva polovica filmu bola este zaujimava a fungovala i psychologia postav. Bolo uplne jasne, ako sa ten trojuholnik bude vyvijat. Steelova, i ked nepise sci-fi, by to nenapisala horsie. Zial, potom sa to preklopi a okrem uveritelnej ziarlivosti, to zacne krivat v logike. Skoda, ze to neostalo len v rovine sci-fi a sice pri "kulte" nenavidiacom "neprirodzenost". Urcite to malo vyssi potencial k stvarneniu ako manzelska vztahovka. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové to „co by, kdyby“. Nápad fajn, obsazení skvělé. Divák rád přistoupí na pravidla hry, u jednoho z kosmonautů už je to ale postupně horší. V rodině druhého z nich se totiž odehraje mrazivá tragédie, což má dopad na oba pány, kteří zrovna procházejí letitou vesmírnou misí, zatímco jejich repliky si „užívají“ dole na Zemi konce šedesátých let. Díl v druhé polovině předvídatelný, v samém závěru ale překvapivý, zároveň zbytečně moc dlouhý. Platí to, co mnohdy jinde: chtělo to někoho do party, kdo by svým pohledem pohlídal stopáž a dohlédl na rozpracování zajímavého námětu. Sice dávám tři (silné) hvězdy, přesto to lepší, co lze v šesté sérii vidět. ()

Reklama

cidla99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl série, doručil to, co člověk od seriálu očekává. Skvělá myšlenka doprovozená napínavým příběhem. Pro fanoušky Breaking Bad bylo navíc osvěžující vidět zase jednou na obrazovce Aarona Paula, který roli zvládl skvěle.  Ale vadí mi jedna mezera. Proč nijak nebylo vyřešeno, že pošlou do vesmíru klony?  Jinak ale nemám co dodat, jediná pětihvězda v sérii. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Beyond The Sea" je najväčšia tohtoročná epizóda v Black Mirror a taktiež aj jedna z najlepších. Je super vidieť po dlhej dobe opäť Kate Mara, ktorú som vo filme už nevidel celkom dlho, no atmosféra vo vesmíre, ktorou si prechádzajú Aaron Paul a Josh Hartnett je absolútne perfektná. Je super vidieť ich rozličné charaktery a následné reakcie na udalosti, ktoré otrasú ich životmi. Najmä v prípade Davida, ktorý oproti Cliffovi pôsobil oveľa otvorenejšie, žoviálnejšie a najmä sa k svojej rodine správal úplne iným spôsobom. Takže keď mu Rory Culkin a jeho nasledovatelia urobia to absolútne najhoršie čo môžu, veľmi dobre rozumiem tomu, že sa mu zosype absolútne všetko, na čom mu záležalo. Veci však postupne naberú oveľa temnejší spád a je treba uznať, že John Crowley to absolútne skvele vie pracovať s atmosférou, kde v závere je povedané v maličkostiach absolútne všetko. Rozhodne skvelá epizódá, ktorá stojí za pozornosť. Hodnotenie: A- ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsná epizódka. Pre mňa ale nie až taká prekvapujúca a predpokladal som, že sa to poriadne poserie. Moja predtucha bola založená na experimente, ktorý robila NASA, kde zatvorili pár chlapov a jednu ženu a skúmali vystavenie ľudí dlhodobej izolácii (v prípade cesty na Mars). Zvrtlo sa to. A riadne. Chlapi sa po pár mesiacov dostali do riadnej hádky, ženská ich musela od seba odtrhnúť, inak by sa asi pozabíjali, potom obrátili svoju frustráciu na ženskú a takmer ju znásilnili. Čumel som na ten článok s otvorenou hubou. Bolo z toho fiasco, odvtedy sa ale urobilo viacero testov, kde sa simulovala izolácia astronautov a takto sa to neposralo, ale hodiť niekoho do vesmíru a na niekoľko rokov, aby boli vystavení šialenej izolácii a ešte k tomu stresovým situáciám, je niečo, čo si nikto nevie ani predstaviť. A na tom je založená celá premisa. Aj keď tu mali chlapci možnosť si odskočiť za svojimi polovičkami a deťmi, ale čo ak jeden z nich prežije osobnú tragédiu a rodinu stratí, čo sa môže stať? Všeličo. Celkom zaujímavý príbeh, za mňa pohoda. Ale tento mindfuck už asi nechcem vidieť. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama