Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 1 (2011) (série)


Celá tvá minulost (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Entire History of You

VOD (1)

Obsahy(1)

V příběhu Celá tvá minulost se přeneseme se do blízké budoucnosti, ve které jsou veškeré naše vzpomínky uloženy na hard discích implantovaných přímo v lebce. Své vzpomínky si tak můžeme donekonečna přehrávat, zpomalit a dokonce podle libosti přibližovat do nejmenších detailů na domácích projektorech. Liam, nervózní mladý právník, podezřívá svou ženu Fionu, že je mu nevěrná s podlézavým sukničkářem Jonasem. Poté co důkladně prostuduje své klipy, Liam v opilosti napadne Jonase a Fionu a donutí je ukázat záběry z jejich vlastní paměti, aby dokázal, že ho spolu podvedli. Sice má pravdu, ale stojí mu to za to, když ztratí ženu kterou miluje? (HBO Europe)

(více)

Recenze (105)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saakra tohle mohlo bejt fakt dobrý, nápad byl skvělej a rozhodně bych v takovýhle budoucnosti nechtěla žít, to by si pak každej mohl přehrát kteroukoliv pičovinu, co jsem kdy udělala. No ale ten příběh byl tak kurva nudnej, nechci hodinu koukat na to, jak se postavy hádaj, kdo koho podved apod. to jsem viděla už tolikrát, že mě to prostě už nudí. Hodnocení: 6/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od tejto epizódy som aj vzhľadom na najvyššie hodnotenie vrámci S01 (aktuálne až 87%!) tak akosi očakávala viac. Nápad síce zaujímavý, ale už nie až taký originálny, bolo mi to akési povedomé a v konečnom dôsledku až tak neprekvapilo, dokonca sa tu dalo veľa aj predvídať. Začalo to celkom pútavo, najprv pohovorom, tak kontrolou na letisku, no potom sa už riešili len vzťahy. Žiarlivosť, upodozrievanie z nevery a celé o tom, ako ďaleko by to až mohlo zájsť. Myslela som si, že sa bude rozoberať téma, načrtnutá hneď v úvode - otázka obvinenia rodičov v prípade neúspechu už dospelého človeka v živote?! To by bolo podľa mňa zaujímavejšie :-). Nie síce sci-fi, ale "história" jedného páru je oveľa lepšie sfilmovaná v minisérii Scenes from a Marriage😉(2021). 60%. ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, kam môže dôjsť posadnutosť. A hlavne keď Vám k tomu dopomáha technológia, ktorej dôsledky si nevieme predstaviť. Inak povedané, keď vývoj technológií napreduje rýchlejšie než ľudské uvedomenie a schopnosť sa s ňou vysporiadať, aby naše problémy neboli znásobené technickými hračičkami. Toby Kebbell je týpek. Videl som ho v Rock n Rolle a teraz tu. Vždy zaválel. Výborná časť. Pozrel som si ju znovu po nejakých 8 či 9 rokoch a stále to je pecka. ()

Porp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť odporná a neutešená vízia budúcnosti. Ťažko predstaviteľné, že by si ľudia dobrovoľne a masovo niečo takéto nechávali implantovať do hlavy, aby sa stávali potencionálne omnoho viac citovo zraniteľnými pre svojich blízkych. Iba by to prehlbovalo nedôveru vo vzájomných partnerských vzťahoch medzi ľuďmi, ktoré už aj tak úspešne nabúrali sociálne siete. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl vyrukoval s moc hezkou myšlenkou, která rozhodně nenechá vaši mysl na pokoji. Neustále jsem přemýšlel, jak všelijak by se daná technologie dala uplatňovat v reálném životě. Našel jsem rozhodně více pozitiv. Nejenom, že by v takovém světě byly kurvy ohroženým druhem, ale člověk by si třeba mohl brzy z rána zrekapitulovat svoji divokou alkoholickou jízdu a možná, kdo ví, už by se třebas nikdy nenapil. V případě tohoto seriálu přišli tvůrci rovněž s moc hezkým nápadem o chronicky žárlivém manželovi a kurvě ženě, která svého chotě natolik milovala, že si v době jeho 5denní nepřítomnosti nechala napumpovat do dělohy bastarda. Top momentem byla rozhodně vášnivá manželská soulož. Z první série nejkvalitnější materiál. Tento seriál vás zkrátka donutí se zamyslet. Moc hezký britský projekt. Těším se na další sérii. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Súčasťou rozhovoru na párty je aj diskusia o nespoľahlivosti spomienok. Pri prehrávaní spomienok na párty sú medzi zobrazenými spomienkami a pôvodnou scénou úmyselne zobrazené jemné chyby v kontinuite. (Arsenal83)
  • V roku 2013 si Robert Downey Jr. vybral túto epizódu ako potenciálny námet pre natočenie filmu. Napísať ho mal scenárista epizódy Jesse Armstrong, ktorý v roku 2018 priznal, že z projektu zišlo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama