Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Rachel, Jack a Ashley Too (S05E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Rachel, Jack and Ashley too
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá teenagerka se zblázní do robotické panenky navržené podle popové hvězdičky Ashley O právě v době, kdy se Ashleyin život pořádně zamotává. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Cute herečka ze Spider-Mana, herečka, která lehce připomíná postavu z porna, co se mi zaryla do paměti, a v neposlední řadě Miley Cyrus (která definitivně hrála v pornu) v roli, u které jsem celou dobu musel přemýšlet, o kolik lepší by to bylo s Taylor Swift. Jinak simple pohádka pro dospívající dívky, těm jediným to totiž ještě může vzít nějaké iluze. 5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ovce, které nesmějí mít vlastní názor, na scénu. Miley Cyrus, tedy jistá Ashley, má zobat uklidňující prášky, nepsat vulgární pocity do deníčku, poslouchat tetu a vypouštět do hudebního světa jen další nasládlé songy. Do toho ještě na základě jejího zevnějšku vznikla robotická společnice, která má bavit teenagery. Včetně osamělé Rachel, která přišla o matku, workoholický otec nevidí napravo nalevo a jen nerudná sestra vnímá, jak nebezpečnou díru dělá robopanenka mladší ségře do hlavy. Celé je to kýčovitě ulítlé, jízlivé, parodické. S reálnou Ashley, která už nechce být jen nástrojem na vydělávání peněz, je to navíc po jedné „nehodě“ nahnuté, takže sestry musí vlétnout do jednoho za uši hodně přitaženého dobrodružství. Zneužívání technologií zase trochu jinak, až na zrychlený závěr funkční. A samotná Miley v pohodě. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenechám sa ovplyvniť hodnoteniami ani komentármi a rovno poviem, že takto skvele som sa pri BM ešte nebavil. Čo myslím skôr v tej komediálnej rovine, pretože tu sa tvorcom podarilo prepojiť s komédiou všetky klady svojho päťsériového výtvoru. Miley je super, ale ešte lepšia je vo svojej "druhej" podobe, ale nechcem spoilerovať. Rachel, Jack and Ashley too bolo pre mňa v každom momente nepredvídateľné, vtipné a zároveň strhujúce. Takto rýchlo mi žiadna epizóda BM asi ešte neubehla. Ale napriek tomu ju osobne neradím medzi najlepšie diely série. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tretej série síce najlepšie, ale znovu absolútne nie sci-fi a aj tie tri hviezdy sú len s privretím oboch očí. Seriál sa mi ako celok veru zhodil na takú úroveň, že mažem uložené časti a znovu to nepozriem, viem svoj čas minúť aj inými spôsobmi. Tam, kde to začalo odvážne a originálne, tam to končí nudne a fádne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na standardy 5. série Black Mirror to bylo docela dobré. Sledovat život dvou puberťaček není přesně to, po čem by mé úžasné srdce toužilo (nejedná-li se tedy o žánr pro dospělé, tam existují samozřejmě výjimky). Co se týče myšlenky tohoto dílu, tak musím uznat, že to nebylo vůbec marné. Kromě toho, že snímek poukazuje na již dlouho aktuální problém tvůrců, kteří jsou všechno, jen ne svobodní a nikdo na světě se nemůže divit, že nesmírně často hledají únik k alkoholu nebo drogám, tak poukazuje konečně i na něco z budoucnosti, na co se můžeme teprve těšit. Opět musím v tomto ohledu smeknout, protože mi tvůrčí vize tohoto dílu nepřipadá absolutně přestřelená, jakkoli se to může na první pohled zdát, a proto tu také tento díl svítí v kapitalistických modrých barvách a nikoli v komunistické rudé. Osobní robomotivátoři jsou zcela určitě nevyhnutelným bodem našich životů, nebo tomu minimálně vše doposud nasvědčuje. Kromě toho se díl otřel i o nesmírně zajímavé téma pochopení a využití lidských mozků, kdy konečně budeme v bodu, kdy dokonale porozumíme zpěvu neuronů, což je hudba poněkud vzdálenější budoucnosti, ale je to pro mě osobně velmi oblíbené téma. Bohužel trpím dlouholetou a neodstranitelnou averzí k Miley Cyrus, která mě celou dobu nesmírně srala. A jak jsem již zmínil v úvodu, tak příběh dvou puberťaček a cesta za záchranou herečky, kterou bytostně nenávidím - to bylo předem v mých očích odsouzeno k tomu, že se to nesetká s úspěchem. Přesto pálím rovnou tři kousky za několik docela slušných myšlenek. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Scéna, kedy je zrútená Ashley pripútaná k posteli, sa točila hneď potom, ako sa jej predstaviteľka Miley Cyrus dozvedela, že vďaka rozsiahlym požiarom zhorel jej dom v Malibu do tla. Jej záchvat plaču je tak v scéne autentický a sama Miley povedala, že v tom momente nemohla myslieť na nič iné, len na tragédiu, ktorá sa práve udiala. (matthew.17)
  • Přestože se děj epizody odehrává v Americe, natáčelo se v okolí Kapského Města v Jihoafrické republice. Autor scénáře Charlie Brooker to zdůvodnil tím, že je natáčení v Americe příliš drahé a ve světě se dá najít mnoho podobných lokací. (IvcaSammet)
  • Rockovú pieseň "Head Like a Hole", ktorá zaznie v záverečných titulkoch v podaní Miley Cyrus, speváčka zaspievala neskôr aj v roku 2021 na pre-show k americkému Super Bowlu. (matthew.17)

Reklama

Reklama