Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle skutečné události. Trevor, který je veteránem z Vietnamské války, je pronásledován nočními můrami z minulosti. Projíždí Texasem, aby našel své místo na zemi. Bohužel neví, že jeho největší noční můra ho teprve čeká. Jeho cesta je náhle přerušena. Setkává se tváři v tvář s psychopatickou rodinou, která žije na ranči Hill Country. Na ranči, který spoustu lidí navštívilo, avšak už ho nikdo nedokázal opustit. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (77)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento průměrný slasher dokáže na začátku hodně navnadit, ale postupem času začne nudit a přestože se zde najde hned několik velice zajímavých pasáží, tak nelze přehlédnout prkenné výkony některých aktérů a okopírované scény. Navíc to nejlepší se odehraje v první půlhodině. Každopádně Farmu smrti neodsoudím k zatracení jen rozhodně nebude patřit mezi moje nejoblíbenější filmy. Klidně vám ho doporučím, ale nečekejte žádné velké zázraky. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný exploit zasazený do ,pro žánr oblíbeného, prostředí amerického státu Texas. V okolí farmy, kde při vyslovení jejího jména ilegální přistěhovalci prchají raději zpátky do Mexika, projíždí orezlá dodávka a sbírá stopaře jako dělníky na onen ranč. Většinou se jedná o samotářské dobrodruhy či ztroskotance. Jedním z nich je i veterán z války ve Vietnamu, který po hrůzných zážitcích dostal kopačky od své ženy a rozhodl se začít nový život v Kalifornii. Přivýdělek na ranči a pořádná postel by mu po dlouhé cestě celkem bodla. Ovšem ranč, zvaný též ďáblův, vlastní rodina Brodericků, jejíž členové nejsou zrovna ukázkovým případem pohostinných farmářů. Ano, několikrát viděný obdobný příběh, který ale pokud je dobře natočen, dokáže fanouška žánru potěšit. Což se bohužel u Hoboken Hollow moc nezdařilo. Vlastní buranská rodinka psychopatů působí velmi unyle, i když jsou jednotlivé postavy celkem zajímavé - pomalý tlouštík, který kromě cedrů porcuje i lidská těla, ženská komandantka s vizáží puchýře, kterou uspokojuje pohled na svého druha Juniora, který si občas odskočí znásilnit nejbližší ženu v okolí či trýzní všechny okolo ranami elektrickým proudem, s bídou desetiletá, ale pořádně kousavá psychopatická čubka, která přitlouká hlavičky panenek na kmeny stromů, řáchlá stařena prodávající v místní shopu či skupinka polozdomestikovaných (dle hodnot klanu Brodericků) stálých dělnasů na farmě - něco jim prostě chybí. Gore a torture scény jsou celkem zdařilé, ale nepůsobí tak, jak by si tvůrci filmu nesjpíš přáli. Nějak mi nesedl ani představitel válečného veterána. Kromě těchto postav má divák šanci narazit ještě na místního šerifa v podání Dennise Hoppera, který ve střídavých intervalech s cizineckou policíí křižuje okolní cesty či na byznysmena v podání dalšího řízného béčkaře Michaela Madsena, který cítí prachy na sto honů. I díky těmto dvoum postavám je výsledný dojem z celého dílka průměrná exploitová hodinka a půl, která diváka neznalého žánru vyšokuje a žánrového fanjšmekra neurazí, místy i celkem pobaví. Já se bavil na slabší tři hvězdy. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy můžete prožívat pořád dokola a pořád budou bavit, některé už podruhé nudí. Tohle je kompilace takřka všeho buranského, co jste již mnohokrát viděli, v té nejsterilnější a nejinstantnější podobě, jaká vás může napadnout, které nepomůže ani vcelku zajímavé herecké obsazení (od bratra Tori Spelling, přes již tradičního Hopera a Madsena až k vždy úžasné Lin Shaye). Vcelku nuda bez jakéhokoliv pokusu o něco zajímavého, originálního a dosud neviděného. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Typický buranský horror.Vyšinutá farmárska rodinka,ktorá s veľkou chuťou mučí a vraždí ľudí.Používajú na toto potešenie nože,sekery ba aj motorovú pílu.Bol som prekvapený z Dennisa Hoppera,že vzal tú úlohu.Tá podarená rodinka je aj hrozne škaredá,ako ženy tak aj muži.Hodne krvavých kúskov a vedier krvi.Dej filmu je situovaný v nejakom zapadákove v západnom Texase.Náhodných stopárov a stopárky najprv dovezú na farmu kde musia makať ako otroci.Potom keď dostanú chuť,tak sa na nich beštiálne odbavujú.Priemerný horor,nič viac ani nič menej.Film mal rozpočet 1 100 000 dolárov. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hrozne som si predstavoval, ako pôjdem v lete naveľko do Ameriky, nebudem sa srať, vytlčiem si pravý americký život - ráno, karavan na plošine, šofér príliš sjetý meskalínom, aby zdvihol hlavu, ty nasávaš čerstvý vzduch juhozápadu a vedľa si vyčesáva hrivu striptérka z neďalekého mestečka... ráno je krásne ... v predstave takýchto humusákov ten najlepší aby tam poslali bandu buranských zdegenerovancov, ktorí ukončia celú tú nádherne gýčovitú idylku. (Na mieste šoféra, nechcel by som sa z tohoto tripu veľmi zobudiť.). ___ A nebolo to až tak drsné, ale sedliacky spravodlivé, "pracuj alebo zomri" aj celkom relatívne správňácke. Ku koncu však rozbeh príliš mnoho postavami až do nepochopiteľného mišmašu s - čisto psychologicky - úplnými úletmi. Pritom zo začiatku dávalo všetko jasný zmysel "nepracuješ neži"... prečo ale nikto nechytil tú sekeru skôr . . . ? Sú Amíci - aj ich prefíkaní burani - fakt až takí vysprostení ? ___ Tento filmy sa postupom času hrozne podivne.. . rozpadá... až do ničoho. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Ve scrabblu se nachází i slovo "Redrum", pozpátku "Murder", v překladu "vražda", čímž film odkazuje na horor Osvícení (1980). (t.mon)

Reklama

Reklama