Reklama

Reklama

Pán času - Flux (2021) (série)


The Power of the Doctor (S13E09)

(epizoda)
  • USA The Power of the Doctor
Trailer

Obsahy(1)

Doctor, Yaz a Dan neúspěšně zabrání Kyberlidem v únosu malého děvčátka. Dozvídají se, že děvčátko je ve skutečnosti silná mimozemská bytost Qurunx. Kyberlidé Qurunxe potřebují jako energetické jádro, které pohání obří kovovou planetu vytvořenou kyberlidmi. Do toho se zamíchá i Vládce, který samo sebou pomáhá Kyberlidem s přetvořením pozemšťanů na Kyberlidi. Ale nejzajímavější na tom je zpráva od Daleka zrádce. Dalek hodlá Doctorovi dobrovolně předat informace o Dalecích. Může mu ale Doctor věřit? Doctor bude potřebovat sílu přátel dávných a současných... (Varan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Radši bych dal dvě hvězdičky, ale dám tři. Obsahuje plno Spoilerů a mých vnitřních démonů, raději dál nečtěte. Nejdřív negativa, abych pak mohl skončit pozitivy a zdůvodnit po těch mých hejtech, proč nakonec 3 hvězdy. Jodie Whittaker je prostě špatná herečka...její mimické výrazy jsou celé dva. Mám pro ně přesná pojmenování, ale tady radši ne. :-D Jenže ona je jako Doktorka Kdovíjaká i špatně napsaná...furt přecitlivělá, nejistá, bojácná a pořád mele něco o lásce....kruci, Doctor je mimozemšťan, který považuje lidi skoro za podřadné tvory, tohle je špatně. Navíc to na konci dílu vypadalo, že se s tou Yaz snad vykousnou (či něco ještě fyzičtějšího)...tím se dostávám k tomu, že Chibnall je asi feminista, protože tenhle díl je jen o ženských hrdinkách...chlapi jsou nuceně odsunuty do úplně podružných rolí. Strašně umělé tlačení na pilu. Další minusový bod je samozřejmě Master...opět nevím, zda je to tak špatné herectví, nebo špatný scénář....což je další bod mého hodnocení....přeplácané, nedovysvětlené, a Boney M? Jako vážně? Kdybych viděl jen poslední dvě minuty, asi bych byl šťastnější...ale tím bych se připravil o těch několik málo pozitiv, které tenhle díl má a tedy sem s nimi. Velkým pozitivem je přehlídka starých (klasických) Doctorových tváří. To potěšilo, co ovšem potěšilo víc, byl jeden člověk na setkání Doctorových společníků...ano, objeví se zde Ian Chesterton....aktuálně skoro 98letý William Russell!!! A největší pozitivum nakonec...konečně jsme se zbavili ženské doktorky a showrunnera Chris Chibnalla. Královna je mrtva, ať žije král! Vrací se totiž David Tennant a Russel T. Davies, ikony, které oživili Doctora pro 21. století. A v tom malinkém traileru, který je ke shlédnutí, to vypadá, že i ten černej kluk zahraje Doctora dobře, tak uvidíme. :-) ()

Gedofrey 

všechny recenze uživatele

Uf, tak alespoň tentokrát se to povedlo! Chibnallova poslední a zároveň nejlepší epizoda. Na tohle období DW nebudu vzpomínat rád, ale tentokrát to dopadlo dobře. Vidět všechny známé tváře včetně Tegan a Ace s jejich doktory byla pecka. Epizodě kraluje Master, pro kterého předpokládám jde také o rozloučení. A největší peckou je alespoň krátká účast původního společníka Iana Chestertona, to mi opravdu spadla brada. Takže na závěr spravedlnost pro Jodie a snad lepší zítřky pro DW. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Adric." Chibnalova éra se víceméně uzavírá se všemi neduhy, které s sebou tento showrunner do seriálu přinesl. Absence jakéhokoliv nápaditého příběhu, absolutní nevyužití postav a papírově zajímavé nápady, kterým však podraží nohy totálně nudné provedení. Samozřejmě, pár věcí tuto smutnou bilanci narušuje, ale stále dostáváme spíše průměrné dobrodružství, při kterém má člověk tendenci neustále kontrolovat, kolik času ještě zbývá do konce. Alespoň je tu skvělý Sasha Dhawan, jehož Master je opravdu zábavný a především v polovině epizody zachraňuje notně rozpačitý dojem z celého dílu. Což je trošku škoda, vzhledem k faktu, že je to právě Jodie Whittaker, která se primárně s rolí loučí. Bohužel se však zdá, že Chib stále vlastně netuší, co s ní má dělat, takže ji za neustálého provolávání slova "fam" horko těžko dovede až k regeneraci. Zbytek postav je tu pak bohužel navíc, snad s čestnou výjimkou Yaz, která jako jediná občas vypadá, že ví co tam dělá. Pomrknutí na staré série jsou fajn, ale jsou to spíš letmá vyskytnutí bez reálného významu pro příběh. Není to sice úplná tragédie, jako třeba některé skvosty jedenácté série, stále však zůstává nepříjemná pachuť, že díl opět nenaplnil svůj potenciál. Což je docela škoda, ty ingredience to opět tak špatné nemělo. ()

ricmont 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jodie byla úžasný Doctor. I přes všechny ty překážky které na své cestě měla. Tak i přesto si dokázala na konec získat moje srdce. Chris Chibnall jako Showrunner to měl u mě složitější. Ovšem díky posledním dílům a hlavně díky této epizodě u mě našel vykoupení. To co totiž v rozlučkovém díle udělal musel být snad sen aspoň části fanoušků seriálu. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač jsem ve výsledku spokojen, víc než 3 hvězdy tomu dát nemůžu, protože při srovnání s minulostí je tento díl pořád slabota. Trikově mizérie, hudba moc fajn, herecky obstojné, příběhově překombinované. Je škoda, že ani do poslední epizody nedokázal tvůrce nasadit všechny své zbraně, což asi opravdu značí, že jich moc nemá. Jodie byla úžasná, ale bohužel dojela na tuhle tvůrčí neschopnost. Závěrečný twist s regenerací je pak ale extrémní. To čekání mě zabije. ()

Galerie (59)

Reklama

Reklama