Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brouzdání ve vtípcích nedávných sérií, pomrknutí na znalce těch dávných a zároveň čistá Moffatovina, která nedokázala a ani nechtěla být jen oslavným zpěvem. Díky kombinaci Mattovy vyřídilky a Davidových nekonečných očí měl den Doktorův nejvyšší hodnocení téměř předplacené, ale na pozadí Pádu Gallifrey, tíhy odpuštění, střídání vzhledu Tardis, možnosti naznačeného kurátorství nebo kouzlu posledního záběru mu nic fanouškovsky přidávat nemusím. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Doctora na kterou už jsem čekal jako fanoušek. Doctora jsem totiž objevil až v roce 2013 nedlouho před tím než oslavil padesáté výročí. Těšil jsem se na setkání Doktorů, hlavně na dvojici Tennant a Smith, i když musím přiznat, že i Hurt byl skvělý. I proto k tomu přistupuji dost možná trochu nekriticky, ale mě se příběh prostě líbil a užil jsem si ho. ()

Reklama

romajz15 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě absolutně nejlepší epizoda celého seriálu. Hlavně díky ohlédnutím na původní seriál (závěrečná scéna, kde vidíme dvanáct Doktorů je naprosto úžasná). Bitevní scenérie z Galifrey jsou skvělé pozemské scény se Zygony jsou něco, co jsme neviděli od éry Čtvrtého Doktora. Navíc tento díl vysvětluje události Časové války a byla by velká chyba pokračovat do dalších sérií bez zhlédnutí tohoto skvostu. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[SPOILERY] Päťdesiate výročie najslávnejšieho pána času oslávené s robustnými fanfárami a návratom slávnych postáv z dní dávno minulých. Rose a.k.a. Bad Wolf bude vítaná vždy a nostalgiu okorenil môj najobľúbenejší doktor "desiatka". Jeden z najlepších ak nie práve najlepší moderný špeciál plný napätia, nápadov, intelektuálneho humoru, Dálekov, Plačúcich anjelov, Davida Tennanta, Alons-y nápadov, oblekov kombinovaných s teniskami a hlavne prepisovania času. Skrátka všetko, čo na Doktorovi milujem. A ako prekvapenie kameo role Toma Bakera a Petera Capaldiho .Televízne špeciály (hlavne tie Doktorové) sa väčšinou dali označiť ako za lacné CGI klišé paródie, čo vlastne aj boli, no páni Steven Moffat a Nick Hurran prišli s omnoho lepším nápadom než pokračovať v zabehnutých koľajách. Žiadny fanúšik by nemal obísť túto "rekapituláciu" toho, čím je celá 13-životná sága urodzeného galiffreyčana taká obľúbená. Konzervatívne nápady sú na to, aby sa porušovali a nie je na škodu ak sa aj inteligentne skombinujú. 94% a Známka: S++ ... “It’s more like a big ball of wibbly-wobbly, timey-wimey stuff.” ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geronimo! Allons-y! Absolútny vrchol Doctora Who! Tu, na 50. narodeniny, sa prepisuje história a to vskutku impozantným spôsobom so všetkou gráciou. Oslava tohto jedinečného jubileá bolo skutočne exkluzívnym a nezabudnuteľným zážitkom, ktorý vo mne zanechal silný dojem. Pri sledovaní Davida Tennanta a Matta Smitha som sa cítil ako v rozprávke, kde sa sny stávajú skutočnosťou. Vidieť skrátka mojich dvoch najobľúbenejších Doctorov spolu bolo splneným snom. Interakcia medzi Davidom a Mattom bola neskutočná, tá ich dynamika vo mne vyčarila úsmev na tvári. To, ako po sebe dokončujú vety, bolo senzačné a k tomu tie vtipy a hlášky, proste lahôdka pre oči a uši. Tá narážka na Timey-Wimey bola nesmiere podarená. Moment, kedy sa všetci traja Doctori rozhodli vziať na seba podiel za zavinení skazy Gallifrey, bol velice silný a mrazivý. Avšak Clarine slzy na stekajúce po tvári obmäkčili ako aj Doctorov, tak aj mňa ako diváka. Hneď nato si zaumienili, že predsa len zachránia Gallifrey, čo bol vážne radostný moment plný nádeje. A scéna, počas ktorej sa zbiehali Doctorovia zo všetkých kútov vesmíru a za všetkých časových rovín, bola neskutočne epická a počas nej mi prebehol mráz po chrbte! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Epizóda sa v rovnaký čas a deň vysielala po celom svete na desiatkach rôznych televíznych staníc. (The M)
  • Zestárlý muž, který je údajně kurátorem, je podle všech vodítek Doktorem v pozdějším věku, kdy už se přestal účastnit svých dobrodružných výprav. Hraje ho Tom Baker, který hrál Čtvrtého Doktora v původním seriálu Doctor Who (od r. 1963). (P. J. D.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno