Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (438)

Tomco 

všechny recenze uživatele

bal som sa ci mi po vybornych ratatouille tak dobre sadnu aj divoke vlny. a veru vidim, ze nielen pixar dokaze ponuknut nieco zaujimave. prekvapujuco dobre fungujuca forma, ktoru si tvorcovia zvolili (akysi dokument) mi sadla vynikajuco. prijemny pribeh bez akejkolvek nudy a ku vsetkemu sa na to aj po vizualnej stranke dobre pozera. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. Reggae Got Soul - 311 ,2. Drive - Incubus ,3. Stand Tall - Dirty Heads ,4. Lose Myself - Lauryn Hill ,5. Just Say Yes - Ken Andrews ,6. Forrowest - Forro in the Dark ,7. Pocket Full of Stars - Nine Black Alps ,8. Into Yesterday - Sugar Ray ,9. Big Wave - Pearl Jam ,10. Wipe Out - Big Nose ,11. Run Home ,12. What I Like About You - The Romantics ,13. You Get What You Give - New Radicals ,14. Hawaiian War Chant (Ta-Hu-Wa-Hu-Wai) - Wills, Bob & His Texas Playboys, ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně krásná animace, díky které se necháte surfováním opravdu unést, originální nápad s dokumentální stylizací, oproti tomu velmi profláklý příběh, který svou okoukaností nudí. U takových Aut byl tenhle handicap vykoupen množstvím vtípků, tady jich přeci jen tolik není. Nicméně kvůli neodolatelnému Jeffu Bridgesovi a tomu, že film nikdy nezklouzne k lacinému dojímání, dávám za čtyři. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z animáků, na které se dobře dívá. Je to natočeno netypicky z pohledu novinářské reportáže a jsou v něm uvedeny opravdu pěkné a chytlavé songy. A ta jejich vystříhaná černá srst do různých ornamentů nebo to je tetování(?) netuším, ale je to hustýýý. Jo a to kuře teda nevypadá jako kuře ale jako dospělejší jedinec, tudíž jako kohout, který se stal mým oblíbencem díky neustále dobré a vysmáté náladě ;-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Divoké vlny jsou výjimečný animovaný kousek. není to kvůli obrovské kvalitě ani hereckým osobnostem, který propůjčili svůj hlas, ale kvůli technice. Tento snímek přináší do animovaných filmů revoluční (opravdu revoluční) využití kamery, které je naprosto úchvatné. Celý snímek je laděn jako dokument, což ve filmu pro mladší moc nefunguje, ale tento postup si vyžádal naprosto odlišné pohyby kamery než jsme ze statických pohledů zvyklí. Přichází tedy kamera dynamická, pohybující se všemi směry, třesoucí se a všechno možné i nemožné, co si divák představí. Což dodává snímku jiný rozměr. Vedle jednoduchého příběhu s několika klasickými klišé, průměrnou animací, která vystrkuje růžky jen výjimečně a to u precizního zpracování mořských vln, jde o slušnou podívanou, která není pro ty úplně nejmenší,ale své publikum si rozhodně najde. A ta kamera za to opravdu stojí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • První práce na filmu začali již v roce 2002. (HellFire)
  • Každý z hrdinů získal svůj charakteristický surfařský styl od skutečných jezdců, Cody od osminásobného mistra světa Kellyho Slatera a Big Z od průkopníka Grega Nolla. (zigot7)
  • Biz G alias „The Geek“ je odkazem na dnes již legendární postavu Duda z filmu Big Lebowski. (HellFire)

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama