Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mount Rose, Minessota. Malé městečko ztracené uprostřed Ameriky je ale něčím vyjímečné. Každý rok se zde pořádá soutěž o nejkrásnější "náctiletou" slečnu. A právě letos to bude obzvlášť napínavé, největší šance mají Amber Atkinsová (Kirsten Dunst) a proti ní, dcera samotné pořadatelky Becky Ann Leemanová (Denise Richards). A to by bylo, aby maminka (Kirstie Alley) své dceři kapku nepomohla.... Film ze zákulisí soutěže krásy, kde intriky, podvody i pokusy o vraždu jsou na denním pořádku. V hlavních rolích 8 krásných dívek, porota a televizní štáb, který celou taškařici filmuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá jako obyčejná komedie, co běží o nedělním odpoledni na Nově, ale ve skutečnosti je to geniální výsměch americkým balíkům z maloměsta a církvi. Natočené je to dokumentární kamerou, což dává prostor šíleně vtipným monologům a překypuje černým homorem. Navíc kde jinde uvidíte Denise Richards tančit s ukřižovaným Ježíšem? ,,Máma mi ke třináctým narozeninám dala devítku. Jo, vždycky si vzpomenu co k ní napsala: Ježíš miluje vítěze!“ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mount Rose, Minessota. Malé městečko ztracené uprostřed Ameriky je ale něčím vyjímečné. Každý rok se zde pořádá soutěž o nejkrásnější "náctiletou" slečnu. A právě letos to bude obzvlášť napínavé, největší šance mají Amber Atkinsová (Kirsten Dunst) a proti ní, dcera samotné pořadatelky Becky Ann Leemanová (Denise Richards). A to by bylo, aby maminka (Kirstie Alley) své dceři kapku nepomohla.... Film ze zákulisí soutěže krásy, kde intriky, podvody i pokusy o vraždu jsou na denním pořádku. V hlavních rolích, 8 krásných dívek (ehm, aby byla sranda tak některé z nich jsou, mírně řečeno, pěkně střelené), porota a televizní štáb, který celou taškařici filmuje (ke každé události ve filmu jako vyzpovídává jednotlivé lidičky). Není to vůbec špatné, ale něco tomu chybí, škoda... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

O pekné tváričky tu v skutku nieje núdza. Najkrajšia je opäť neprekvapivo Amy Adams, ktorá je tu neuveriteľne rozkošná. Čierna komédia pre tých, ktorým lezie sterilné vyhlasovanie kráľovien krásy krkom. Sú mladé, krásne, (hlúpe) a všetky by sa chceli stať kráľovnami krásy zapadákova v Minnesote. K tomu je ale potrebné mať ešte niečo navyše. Tak tento film ma rozhodne nezaujal. A veľkú vinu na tom má forma, ktorou je natočený. Skrátka ma tvorcovia svojím rozprávaním vôbec nedokázali vtiahnuť do deja, takže som sa často dosť nudil. Scenár je splácaný zo spleti nekonzistentných scén. Vlastne som dal jednu hviezdičku len za to, že v ňom hrá kopec kvalitných herečiek a preto aspoň po hereckej stránke to ujde. A k ich úcte nedávam Odpad! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená satira na kult krásy a dokonalosti. K takémuto vysokému hodnoteniu mi úplne stačila hromadná tyčková scéna, to bolo niečo, čo by som od hollywoodskych producentov nečakal. Ale keď už satira, tak nech poriadna. Škoda, že tento film nemal väčší ohlas a nedávajú ho ani v televízii. Rád by som ho totiž všetkým doporučil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má občas tak černý humor, že by se dostal i do letáku Lidlu. Komediální esence hnusu. Možná vás to bude bavit, možná se vám z toho bude zvedat kufr. Ten film je ve své parodičnosti a "sociální kritice" stejně zábavný jako nechutný. Zajímavá ukázka dívčího rozletu dnešních slavnějších jmen (klasická Kirsten Dunst, právem zapomenutá Denise Richards, skvělá Amy Adams, taky někdy zábavná Alexandra Holden a hrozně milá vzpomínka na skvělou Brittany Murphy - v každém komentáři u filmu, kde hraje píšu, že je jí fakt škoda, ale když je to pravda?) doplněná o výborné výkony až nechutné Kirstie Alley a boží Ellen Barkin. Chlapi jsou zde jen bezvýznamní, dementi nebo úchylové. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zaznie pieseň „Downtown“ od Petuly Clark, ktorá bola použitá aj v snímke Narušenie (1999), v tom istom roku. (Msscastillo)
  • Lona Williams, scénáristka filmu, ztvárnila postavu nemluvící porotkyně Jean. (zajda404)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. července 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. (BMW12)

Reklama

Reklama