Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

castor 

všechny recenze uživatele

I přesto, že už mám přece jenom něco nakoukáno (a leccos mě nepřekvapí), musím podotknout, že Keeping Mum je zejména MILOU bizarní britskou záležitostí. Starostlivá stařenka přijede na britský venkov, kde chcípl (a chcípne) pes a do dobře situované rodiny v mírné krizi přivane svěží vítr, aniž by někdo tušil, jakých drastických metod užívá. Snímek bohužel nemá takové tempo, jaké by mu slušelo více, ale zato herecké obsazení je nesmírně vydatné. Co se Atkinsona (jehož postava se nějak zapomněla u Boha) týče, tak zapomeňte na Beana (snad jen během gólmanských "dovedností") a očekávejte skvělého charakterního herce, Maggie Smith hraje důstojně ku váze svého jména, skvostnou Kristin Scott Thomas netrápí jen dceřino libido a doslova brilantní part (zejména proto, že bychom jej v podobné roli nečekali) udržel na uzdě Patrick Swayze v sebeironické roli samolibého amerického sukničkáře, golfisty a videoamatéra. 70%!! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

hodinová nuda jakžtakž vykoupená poslední třetinou, která to ale stejně nevytáhne na lepší než průměrný zážitek... no ale aspoň to nebylo založeno na fekálním humoru, beďarech a kýblech sprostých slov... přesto, univerzální usínačka. 60% pozn. red.: já nevim, pro mě je prostě britský humor buď naprosto mimo, nebo ho žeru. nic mezi. ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Uf, konečně film, kde jsem Rowana Atkinsona nechtěla zašlapat do země! Role vážného faráře mu sedla a konečně jsem si ho mohla hodit i do postavy, kde ze sebe nedělá pitomce (ano, Mr. Beanovi nefandím). Je to hezky anglické, humorné, milé, ne trapné. A Grace, která řeší problémy po svém, jo, ta byla jakože dost dobrá :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Úžasná a typicky britská komedie, která je plná tamního nezaměnitelného černého humoru, ve které excelují svými hereckými výkony skvělé herečky jako Maggie Smith a Kristin Scott Thomas. Pak k tomu stačí přidat trochu jiného Mr. Beana a krásný anglický venkov a na světě je celkem solidní záležitost. Zkrátka opravdu povedený film, který mě dokázal skutečně pobavit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel že v tom hraje Atkinson a jak se to jmenuje, tak jsem si myslel ze to bude strašná kravina, ale nakonec to tak hrozný nebylo. První překvapení bylo, že to je vcelku normální film a žádná střeštěná komedie, hned vzápjetí mě překvapilo, že Rowan Atkinson neni retardovanej, ani si nepamatuju, kdy naposled měl Atkinson normální roli, jestli teda vůbec nějaká taková byla. Ve své roli je kupodivu dobrý, ale nějaké výraznější stopy ve filmu nezanechal. Všichni ostatní, včetně úchylnýho Patricka Swayzeho jsou na stejné úrovni a nikdo z nich moc nevybočuje, snad jen Maggie Smith je o trošku lepší.. Co se týče děje, tak ten nenadchne ani neurazí, stejně jako celý film neni moc výrazný a komediální orgie se také nekonají, tudíž jsem se ani moc nenasmál, ale ty 4* si to nakonec zaslouží ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama