Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě bída! Když to vemu po pořádku,tak bylo sice hezký,že chtěl slavný komik synovi rozjet hereckou kariéru,ale prostě ne. Jestli synáček po otci něco podědil,tak určitě ne herecký um. Scénář je taky tupej,jak český zákony a zábavy jsem si zde taky nějak zvlášť neužil. U této komedie by mělo být napsáno i slovíčko fantasy,protože každej normálně a racionálně uvažující člověk najde hned několik aspektů,které by šanci na přistání na stromě absolutně vyvrátili..tolik nesmyslů jsem v jednom filmu dlouho neviděl...pro mě je tohle velké zklamání,ale i mistr tesař se někdy utne --->40% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Špatný film to rozhodně není, jen asi některým dělalo problém zvyknout si na černější humor. Ten sice k Louisovi moc nepasuje, ale nedělalo mi problém se adaptovat (i když exploze mě v tomto druhu filmů zčásti zaskočila) a bavil jsem se celkem dobře. Škoda jen té nepříliš rozvinuté zápletky (ono z tohoto cecíku se moc podojit asi nedalo), ale obdobně triviální je i v nově vyšlém "Jak vykrást banku" (na druhou stranu, tady už nejspíš přeháním). Ale už kvůli hlavní roli ztvárněné Louisem stojí za to komedii vidět, škoda, že narozdíl od většiny jiných filmů tu nemá zdatné spoluhráče (a ani jedno slavné jméno nic nezmůže). Filipovského dabing jako vždy dobrý a mimochodem po dnešku odsouvá v mých očích ze včerejška stále zažitou imitaci pana Faltuse ještě více do pozadí. Čtyři hvězdy jsou protentokrát slabší a časem možná přejdu k jistějším třem. ()

Reklama

1frida2 

všechny recenze uživatele

Znovu jsem se na něj podívala a musím znovu říct, že jsem se výborně pobavila. Na stromě trčí, člověk by řek"děsná nuda", ale co všechno se tam děje a o čem všem tam člověk koumá. Myšlenky mu blbnou hlavu v prostoru, který je ohromný, ale zárověň uzavřený, páč není kam šlápnout, kam se hnout a prostor láká k létání. Senzi kousek! Konec už byl trošku protahován, proto čtyři*. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnoho Funèsových filmů, ale tento je skutečně nejhorší. Louis de Funès tady vůbec nedostává prostor na své klasické herectví. Je omezen a svázán malinkým prostorem a omezenými možnostmi toho, co se tam může stát. Partnery jsou mu navíc naprosto nevýrazný Olivier de Funès, pro nějž je to poslední film, a , Geraldine Chaplin. Ti umí být lepší, ale scénář jim přisuzuje pitomé role, ve kterých ani oni nedostávají vlastně žádný prostor. Samotný děj je jen přehlídkou nápadů, co by se asi mohlo za této situace stát. Chybí jídlo, voda, strom se kymácí, tři postavy mají různé představy a povahy. Jenže to nevystačí na celý film a to ani v závěru, kdy už dochází k jejich záchraně a následnému zmizení na opuštěný ostrov. Samotný režisér přitom rok předtím natočil výborné Piti Piti Pa. Jenže scénář dělá své. Jean Halain má za sebou výborné kousky jako trilogii Fantomase, Oskara či Hrbáče. Pro Pierra Roustanga je to scénář poslední. Jenže samotný námět, a to by mě spíše zajímalo kdo a jak na takovou blbost přišel, nenabízí mnoho možností. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Louis De Funes stráví 90 absurdních minut na stromě. Hodně zvláštní komedie se vyznačuje podivně rozvleklou zápletkou, u které se nedá pořádně pobavit, ale přesto pronikavou originalitu strom pinie, na kterém bohatý průmyslník uvízne po smyku se svým autem, ze sebe po celou nestřese. V koruně stromu se budou dít věci. Dovedu si klidně představit, že film se nemusel nutně tlačit do komedie, ale mohl být směřován třeba do jiného a seriozního žánru, jako je třeba drama nebo satira, na to je však zcela nepropracovaný, ale ani jako horor by nebyl k zahození. Jenže s De Funesem asi většina tvůrců dopředu počítala jako s komikem, a posunout jeho zajímavé herectví, si ne každý troufnul. Serge Korber natočil s váženou francouzskou hvězdou mnohem úspěšnější film s českým názvem Piti piti pa, než je tenhle hodně opomíjený opus, který dost tápe v dostatečné náplni své stopáže, ale nedá se mu upřít snaha zaujmout na první pohled něčím neotřelým. V tomto případě autem v koruně stromu, vlastně na stromě. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Poslední film syna Louise De Funése, Olivera, nyní se věnuje letectví. (M.B)
  • Komedie patří k méně zdařilým filmům slavného Louise de Funèse. Vznik filmu byl podmíněn poměrně značným úspěchem předešlé spolupráce s režisérem Serge Korberem (film Piti piti pa z roku 1970). Korber byl také autorem scénáře, podíl na dialozích měl osvědčený Jean Halain. Námět nebyl sice nijak objevný, ale mohl být slibným odrazovým můstkem. Film byl nicméně velkým zklamáním pro všechny zúčastněné včetně samotného Funese. Odborníci i fanoušci došli k závěru, že bylo chybou spoutat Funesovo živelné herectví do stísněného prostoru automobilu, film nezachránila ani účast mezinárodní hvězdy Geraldine Chaplin. (argenson)

Reklama

Reklama