Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Film je celkem o ničem (děj, herci), na komedii není ani moc vtipný, ale ta úžasně pojatá rogeriánská myšlenka svobodný školy...:-) ____________________________________________________________________________________________ Celá ta "komedie" je zakódované kontextuální dílo humanisticky orientovaných psychologů výchovy. Jméno hlavní postavy odkazuje na pozoruhodnou knihu Vila-Matase (1948) Bartleby a spol. Jedná se o dnes již kultovní postavu Melvillova písaře, který na všechno odpovídá „já bych prosím raději ne“. Podle Bartlebyho, pojmenoval Vila-Matas spisovatele, kteří se po své prvotině odmlčeli nebo psát ani nezačali. Na 184 stranách knihy se nachází 86 poznámek pod čarou, jež odkazují k neexistujícímu textu. Jedná se o mix příkladů ze života a díla nejen reálných spisovatelů (Kafka, Musil, Rimbaud), ale i fiktivních bartlebyů. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ničím neurážející komedie, kterých v poslední době není mnoho. Slušné gagy (elektrošoky, poslední záběr...), nepřekážející Justin Long, příjemná Blake Lively, rychlý spád a krátká minutáž. To vše doplněno slušným soundtrackem, dobrým nápadem a nadprůměrnou režií. South Harmon Institute of Technology (S.H.I.T.) je škola mých snů. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Když mě život drtí, mele . Když se mi chce řvát běžte všichni do pr***e . Když sluníčko nesvítí a já mám smutek na duši . Když se smutný ptám sám sebe, není už čas zjistit, zda existuje to nebe _ tak si pustím tohle a udělá se mi hned líp ... Sympatický hrdina se skvělou rodinou . ta jeho mladší ségra, co potřebuje legitku potvrzující dospělost - ne kvůli nákupu alkoholu, ale aby mohla volit (!) . parta skvělých kámošů . pohledná kamarádka . a opravdu moc pěkná a milá přítelkyně na obzoru … Samozřejmě, že vím, nejedná se o žádné veledílo, ale pro mě je to něco jako lék . a moc dobrý, protože zatím pořád zabírá ... ..Pln nadšení jsem si hned musel, jak je mým zvykem, pořídit i Originál Motion Picture Soundtrack, u kterého ovšem došlo k velkému zklamání – chybí na něm totiž to nejlepší, co lze ve filmu slyšet : Green Day a jejich pecka Holiday .. a také The Cure / Close To Me a Fleetwood Mac / Don´t Stop .. (to hodně zamrzí) … ()

numi 

všechny recenze uživatele

Ujetý příběh, prvoplánový děj a rutinní zvraty zcela vyvažuje přítomnost přirozeného a zábavného humoru, který nestojí na nucených gazích, ale vtipem skrz naskrz prosáknuté atmosféře a skvělém Justinovi Longovi. Pokud přistoupíte na nastřelenou dějovou linku, Bezva vejška se vám odmění devadesáti minutami nenucené zábavy. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Justin Long žene film vpřed spolu se svými podivnými kamarády "studujícími" na fiktivný vysoké škole. Zajímavý nápad, který je vyždímán dostatečně. Vedle povedených vtipů nechybí ani vážnější závěr a pár moralizujících rozhovorů, to už je ale bohužel trademark amerických komedií. Vedle vážnějších partií vtipná komedie, kterou si nejlépe užijete s partou přátel. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V dopise od akreditační komise je napsáno „Friday, October 27, 2006“, Bartleby (Justin Long) však v českém dabingu říká „čtvrtek, 26. října“. Když poté o datu mluví se spoluzakladateli, již mluví o pátku. (Pepy)
  • Za povšimnutí určitě stojí to, že jakmile příjde "Šrédr" na seznamovací večírek a přitře se ke klukům u kulečníku a shodí celý stojan s tágy na zem, tak všechna popadají a nikdo je nezvedne. Záhy je v záběru vidět jedno dané zpět a stojan je perfektně usazený, z dalšího úhlu záběru jsou tam už tři! Stihne někdo během filmových pěti vteřin narovnat stojan a poskládat tři tága zpět aniž by byl vidět?! (Rodriguez)
  • Všechny počítače, které se ve filmu objevují, jsou od společnosti Apple. Jejich počítače je možné spatřit celkem 39krát. (URBAN)

Reklama

Reklama