Reklama

Reklama

Mistři hrůzy - Série 1 (2005) (série)


Cigarette Burns (S01E08)

(epizoda)
  • USA John Carpenter's Cigarette Burns

Recenze (18)

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela se divím, že tohle ještě nehodnotil honajz2, který tento typ filmů má rád, pokud vím. Ale k samotnému snímku. Líbilo by se mi, kdyby to bylo vedené směrem film jako droga, která vede k násilí - ostatně, jisté paralely k tomuto výkladu zde naznačeny jsou. Jenže konec mě zklamal svou jistou obehraností o "vražedných" filmech (nejde o spoiler, takto se o tom hledaném filmu mluví v příběhu od začátku). Naprosto skvělý, atmosférický a temný začátek mne hodně navnadil, jenže pak přijde tradiční detektivní pátrání (kromě jedné pro mne dost nechutné gore scény takové ukecané pátrání, kdy stopa stíhá stopu a hned se jde dál) a nakonec onen podle mne nijaký konec. Ano, i tam je jedna nechutná scéna, ale celkové vyznění nakonec hodně pokulhává, chtělo to ještě nějakou jinou třešničku na dortu, než to "děkuji". ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

John Carpenter nezklamal. Naprosto luxusní, znepokojivá a jen lehce bizarní epizoda alá Devátá brána je klenotem seriálu. Zajímavá zápletka, která se točí kolem nesmírně zajímavého a zvláštního filmu, výtečně hrající herci (Norman Reedus je fajn, ale Udo Kier to na konci s tou promítačkou fakt ovládl - než příšel čínskej slouha) a typicky božská hudba, která sice není přímo od Johna, ale stejně je tam slyšet. Hořící cigareta v žádném případě není veselá podívaná a společně s Jenifer patří k tomu vůbec nejlepšímu. Ať jsou poslední filmy JC jakékoliv, téhle epizodě dal koule a vydal ze sebe opět nezapomenutelné dílo. 100%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Carpenterova povídka se na rozdíl od většiny jejích předchůdců snaží být od začátku plnotučně horrorovou, ale s prkenným nehercem Reedusem v hlavní roli jí to jde bohužel špatně (jsem rád, že jsi se našel v redneckovi Darylovi s kuší, Normane, ale do jiných filmů símtě radši moc nefušuj). Děj mi svou temnou a skličující atmosférou po celou dobu připomínal pecky jako Ninth Gate, Angel Heart a v jednu chvíli i 8MM (v tomhle postřehu koukám nejsem vůbec originální). Oceňuju snahu o ryzost žánru, o jakýs takýs metafyzický přesah, i krvavý závěr (střeva v promítačce vedou). ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Isteže to nie je dokonalé a ešte som ani nevidel všetky diely, ale toto už asi nič neprekoná. Carpenter ešte raz v živote podal výkon a natočil akoby štvrtý diel svojej apokalyptickej trilógie. Námet o hľadaní raritného experimentálneho filmu ktorý v divákoch vyvoláva explóziu násilia nie je príliš originálny, už sme honbu za podobnými tretkami pár krát videli, ale spracovaním patrí k najlepším, aj keď je to "len" diel televízneho seriálu nedosahujúci celovečernú dĺžku. Ja osobne by som možno vynechal mysterióznu omáčku, teda tie vízie ktoré sa stupňujú ako sa hrdina približuje k cieľu a nechal to celé proste viac fyzické. Ostatne máme tu šialeného fanúšika snuffu sekajúceho hlavy, oskalpovaného anjela otroka a Udove črevá v premietačke. Tento diel má tú takmer jedinečnú vlastnosť že je v rámci hororového seriálu jeden z mála naozaj hororových príspevkov bez nejakého presahu kamkoľvek inam. A je parádny o tom sa nediskutuje! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento díl jsem se moc těšil, protože ho měl na starosti borec Carpenter a ne nějaký neznámý jouda. Nemohu skrývat zklamání. Byla to opravdu neuvěřitelná sračka. Orginalitu odpárat snímečku nemůžu. Super šílený snímek "Le Fin Absolue du Monde", který zapříčiňoval šílení a vražedné sklony všech jeho diváků. Nic podobného jsem ještě v žádném filmu neviděl. Také mě potěšila účast toho vidláka z Walking Dead. Bohužel, film je tedy extrémně o ničem. Šílená nuda s velmi divnou atmosférou. Doufám, že druhý Carpenterův mini horor bude mnohem lepší. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama