Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (232)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komediálně detektivní muzikál odehrávající se v jednom domě. Asi tak by v rychlosti šlo charakterizovat Ozonových 8 žen. Děj zde narozdíl od mnoha jiných muzikálů není pouze do počtu. Naopak jde o skvělou detektivku v nejlepším duchu děl Agathy Christie. Celé to má spád a výtečnou gradaci. Muzikálové vsuvky jsou nápadité, byť přeci jen někdy násilně zakomponované. 8 žen stojí především na ženských hereckých výkonech. A lepší obsazení již snad ani nešlo ve Francii sehnat. PS: Naprostá nutnost vidět v originálním znění! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Byť obklopený ôsmimi ženami môže byť pre muža rovnako fatálne, ako sedieť v aule stavebnej fakulty a sedieť a opierať sa o drevené sedačky. Našťastie sa s mojim zdravím nič závažné nestalo, naopak, film som si v tomto prostredí adekvátne užil. Treba byť asi vopred oboznámený s formou, akou nás Ozon tentokrát ohromuje, pretože mne to chvíľu trvalo, aby som pochopil, aký žáner vlastne sledujem. Smotánka francúzskej ženskej hereckej elity v jednom filme, to musí byť splneným snom každého skutočného mužského fanúšika filmu. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu hereckým koncertem. Nenašla jsem jediné místo filmu, kde by se mi alespoň jedna z hereček nelíbila. Děj je až do poslední chvíle napínavý, s dalšími objevy nevíte, kdo je onou vražedkyní, pořád se střídají podezřelé až vše vyvrcholí v nečekaný závěr. Jenom některá pěvecká čísla mi přišla trochu nepřirozeně vmíchaná do děje, prostě aby tam byly. Ale ani to nerozhodí dojem z velmi příjemného filmu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

není to špatný. sice do krimi nebo do komedie to má hódně daleko, ale koukat se na to dá. navíc ty písničky mi tam hodně vadily a přišlo mi, že atmosféra tím hodně ztrácí (i když nejsou špatný). ale jako ukázka takové normální rodinky je to zajímavý obraz. výsledná pointa mi přišla hodně křečovitá a pointa a vůbec děj taky nijak moc propracovaný. prostě průměr a dobrý herečky to nezachrání. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Roztomilá, černá, místy hodně drsná komedie. Obdivuhodné herecké výkony osmi noblesních hereček. Děvčata v sobě rozhodně nezapřou ani své muzikální vlohy a skutečně to roztáčejí od začátku do konce. Pořádně zauzlený příběh, ve kterém má každá z přítomných dam nějákého toho kostlivce ve skříni. Pěkné, barevné, úsměvné i mrazivé zároveň. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Roli Augustine měla hrát francouzská herečka Marléne Jobert, ale odmítla. Roli tak získala Isabelle Huppert. (Terva)
  • Když Louise ukazuje fotku svého bývalého zaměstnavatele, tak ukazuje fotku Romy Schneider. (Teres)
  • Virginie Ledoyen, která hrála těhotnou Suzon, byla těhotná i ve skutečnosti. (Teres)

Reklama

Reklama