Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (232)

Faye 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem měla u tohohle hereckého koncertu dam francouzského filmu jen 4 *. A to jen a jen kvůli tanečním kreacím Catherine Deneuve. Ale nakonec jsem její nemotornost kompletně přehodnotila, vždyť k její kráse, eleganci a šarmu, ještě umět tancovat .... tak to už by byl vrchol nespravedlnosti :-) . ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hra Roberta Thomase "8 žen" proběhla celým Českem, hrála se i v Lanškrouně, Boleslavi, Bydžově, větší města pomíjím. Každá z žen se tu prezentuje nejen svou humorně pojatou povahou, ale i písničkou (texty viz youtube). Humor a písničky jsou dobře dohromady, dobře to vypadá i dobře to zní. Samozřejmě si můžeme přitom současně přehrávat "pohlavně" opačnou verzi: člověk s dýkou je žena. Peripetie mohou být obdobné, jen závěr se bude nejspíš lišit. Zdánlivá oběť vyrazí z pokoje a všechny falešníky postřílí. Pozn.: Ludivine Sagnier (Catherine), která všechno zosnovala, zpívá: "Papa papa papa t'es plus dans l'coup papa - taťko, taťko, taťko, jaksi už nejseš ve formě taťko". ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Wow! Nevím na kolik je 8 žen originální podívanou, ale rozhodně stojí za vidění. Osm žen zavřených v honosném sídle, sníh nedovolí odejít a jediný chlap leží na břichu s kudlou v zádech. Fracoisovi Ozonovi se z tématu podařilo vytřískat absolutní maximum. To co by se půl hodině filmu mělo stát nudou, ve které jedna ženská obviňuje druhou, se každou chvíli ještě graduje do závratných výšin. Ozon mě přinutil až do závěrečných minut přemýšlet nad tím, kdo je vrahem. Celý film jsem si skládal určitou teorii, ale po prá minutách jsem ji musel nějak pozměnit. A navíc mě závěrečné rozuzlení hezky usadilo, vysmálo se mi do ksichtu a jenom jsem si potvrdil, že jsem viděl moc málo filmů na to, aby se nenechal překvapit. V jednoduchosti je krása a konec je nejjednodušší jaký si dokážete představit. Ale i přes to přeze všechno jsem nucen zůstat s hodnocením stupínek pod vrcholem. Důvod proč nejdu výš je ten, že mě neskutečně iritovali hudební čísla. Ano, dá se říct, že se tam i hodily, ale mě to prostě neskutečně štvalo celý film. 8 žen je však rozhodně velmi kvalitní a zábavnou podívanou, ve které vám jednotlivé charaktery dojdou až po druhém shlédnutí. Ale uznávám, že důvod měla opravdu každá... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €8miliónovTržby USA $3,098,776Tržby Celosvetovo $42,426,583║ šikovné spracovanie v ktorom sa divák nestratí, aj keď možnosť pokiaľ by nepozorne sledoval dej má, ale herecky je to krásne sfilmované, ukážka toho keď režisér to dokáže zručne ukočírovať, k tomu ladia aj muzikálové vsuvky, je to iskrivé, zmyselné, zábavné ako taká čierna komédia, plus to má úžasný nádych 50.rokov /videl v kine: 80%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sedm žen v jednom domě. Francouzky. Skvělé herečky. Osmou ženou je dočasně muž – muž s dýkou v zádech. Vražda!? Ano. Co teď? Telefon je odstřihnutý, cesta k civilizaci zavalena nánosy sněhu. Musela vraždit jedna z žen. Nebo to byla momentálně nepřítomná osmá žena? Až do posledního dechu napínavá detektivka s tím nejlepším možným hereckým ansáblem – to zní samo o sobě dost lákavě. Jediné, co by mohlo hrozit, je příliš divadelní aranžmá. Ano? Ne! Vytříbeným slovníkem pronášené věty osmkrát naruší muzikálový výstup a nespočetněkrát na podobný žánr atypický druh humoru. Jenže na jaký žánr vlastně? Muzikální černou retrokomedii? S největší pravděpodobností. 80% Zajímavé komentáře: Oskar, Tyler, Cimr ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Když Louise ukazuje fotku svého bývalého zaměstnavatele, tak ukazuje fotku Romy Schneider. (Teres)
  • Roli Augustine měla hrát francouzská herečka Marléne Jobert, ale odmítla. Roli tak získala Isabelle Huppert. (Terva)
  • Virginie Ledoyen, která hrála těhotnou Suzon, byla těhotná i ve skutečnosti. (Teres)

Reklama

Reklama